Să-l ajutăm pe Robi! La doar 10 anișori, nu mai are părinți! Dar îi putem „oferi” o casă:

Să-l ajutăm pe Robi! La doar 10 anișori, nu mai are părinți! Dar îi putem „oferi” o casă:

Robi e un băiețel din Șintereag care a rămas fără ambii părinți. E crescut, cu greu, de bunici. Niște oameni cu inimă mare s-au gândit să-i construiască o căsuță în care să locuiască. Dăm o mână de ajutor?

La doar 11 luni, Robi își pierdea mama. Bunica sa l-a crescut ca pe fiul ei, mai ales că tatăl lui Robi muncea în străinătate.

Ca și cum nu ar fi fost încercați destul, Robi a rămas și fără tată, la doar câțiva anișori. De atunci locuiește doar cu bunicii, într-o căsuță în Șintereag.

Reprezentanții primăriei locale spun că Robi este un băiețel cuminte, educat, care merge la școală și nu face probleme. Bunicii doresc să-i lase ceva după ce ei nu vor mai fi. Au dărâmat o căsuță veche pe care o aveau și doresc să-i construiască alta.

În acest context, Laurențiu Toma, din Beclean, a pus la cale o campanie de strângere de fonduri pentru acest caz.

M-a impresionat foarte tare acest caz. Și anul trecut am mai ajutat pe cineva, iar pentru anul acesta dorim să ajutăm la construirea casei pentru Robi”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Laurențiu.

Campania are două etape

Începând din 15 mai până în 15 iunie, la fiecare telefon cumpărat de la magazinul nostru, noi donăm pentru această cauză 20 de lei”, a explicat Laurențiu.

Cu banii strânși, se va organiza un turneu de mini-fotbal, în perioada 14 – 16 iunie, la Beclean.

Vom chema fotbaliști din liga I și II, care vor juca fotbal aici. Iar apoi se va organiza o licitație, în care se vor putea cumpăra tricourile jucătorilor, mingi etc. Iar banii care se vor aduna în acest fel îi vom folosi pentru construirea casei”, a mai spus beclenarul.

Astfel, în vară, aceștia speră să poată construi casa pentru Robi.

Chiar dacă nu-i puteți oferi un cămin, puteți să-l ajutați să aibă o „casă”, cumpărând un telefon sau participând la licitație.

Mai multe informații puteți afla AICI sau la numerele de telefon: 0749079762 – Călin și 0756417640 – Laurențiu.

 

 

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 5 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 6 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 6 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 8 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 8 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 9 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 10 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 11 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 11 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 12 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 12 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 12 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 13 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.