13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

CE soluție s-a găsit pentru puntea din Rodna:

În Rodna, o punte veche de mai bine de 100 de ani pune în pericol pe cei care o traversează. Deși nu există „în acte”, s-a găsit totuși o soluție pentru a o reabilita.

Acum o săptămână, Bistrițeanul.ro vă prezenta teama unor rodneni, care traversează zilnic o punte veche de mai bine de 100 de ani. Aceasta se afla în stare avansată de degradare și se părea că nimeni nu face nimic.

Reprezentanții Primăriei locale au explicat că puntea fusese construită de localnici. Mai mult, aceasta nu ar exista în acte, motiv pentru care Primăria nu ar fi putut pune bani „de la ea”.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – PERICOL: Sute de rodneni trec zilnic un podeț aflat în stare avansată de degradare

Deoarece mulți din comună aleg acest podeț, deși există și alte alternative, edilul a venit cu o propunere care a fost acceptată.

Mai mulți oameni de bine am vorbit cu o firmă privată, care să vină să repare puntea. Vom pune banii ca să se poată face lucrările. Iar sâmbătă credem că o să fie gata puntea și să nu mai prezinte un pericol”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

La 100 de metri de puntea respectivă ar exista, conform conducerii comunei, un pod din beton. Însă mulți rodneni aleg această variantă, fiindu-le mai „la îndemână”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.