Se modernizează, dar nu se schimbă mai nimic: Planuri mărețe pentru Piața Decebal!

Se modernizează, dar nu se schimbă mai nimic: Planuri mărețe pentru Piața Decebal!

Deși acum 5-6 ani era prezentat ca un proiect revoluționar care va schimba total Piața Decebal și o va moderniza din temelii – municipalitatea s-a răzgândit puțin. Pe principiul „să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic”, viceprimarul Gelu Muthi a anunțat astăzi ce anume presupune modernizarea care va începe curând:

Au cheltuit o căruță de bani, anii trecuți, pentru elaborarea planului urbanistic zonal, studii de fezabilitate și avize și acorduri, dar și pentru realizarea expertizei tehnice, lucrările care vor fi efectiv realizate în Piața Decebal se rezumă la tarabe noi, asfalt și anvelopă nouă. „Putem începe în sfârșit proiectul mult visat pentru Piața Decebal”, a anunțat victorios viceprimarul Gelu Muthi.

Piața Decebal ca și proiect mare nu a căzut, ea va fi reasfaltată. O să încercăm să achiziționăm și alt mobilier… Nu le-aș numit chiar lucrări de cosmetizare, atâta timp cât vom schimba anvelopa, vom lucra și la părțile laterale, dar nu în totalitate, după care vom scoate asfaltul și vom asfalta toată piața din nou, și, mai mult decât atât – cumpărăm și mobilier…”, subliniază viceprimarul Gelu Muthi.

La cumpărarea și reabilitarea halei Decebal s-a renunțat: „Hala Decebal, aflată în imediata apropiere a pieței, este ca stadionul Gloria Bistrița: „O paralelă cât se poate de clară din punct de vedere al costurilor. Ce înseamnă să reabilitezi stadionul, ce înseamnă să reabilitezi acea hală…? Ea a fost făcută pentru anii 70 – 80, nu se pretează absolut deloc din punct de vedere al proiectării, al gândirii pentru o piață modernă – să achiziționăm acea hală”, a admis Gelu Muthi, adăugând că vor fi costuri imense pentru a o evalua din punct de vedere al rezistenței.

Consider că tot ceea ce ne dorim să dezvoltăm în momentul acesta se poate face în piața en-gros. Este o problemă încă neclarificată, dar suntem în măsură să credem că în două luni vom avea suprafața de teren”, a mai anunțat viceprimarul Gelu Muthi.

Acesta visează acolo și un punct corespunzător pentru sacrificarea diferitelor tipuri de animale – oi, viței sau orice altă categorie, dar și un spațiu special destinat producătorilor de pește care să-și vândă marfa acolo: „Pentru asta trebuie spații corespunzător amenajate, din punct de vedere al siguranței alimentelor…

Producătorii din Piața Decebal vor fi mutați pe Independenței, în perioada celor trei luni cât vor dura lucrările în Decebal.

Proiectul pentru modernizarea Pieței Decebal, unde ar fi trebuit mutată și piața de pe Calea Moldovei („Amenajare și modernizare Piața agroalimentară Decebal”) prevedea realizarea a două clădiri în regim de P+2E. Un etaj ar fi fost destinat, în proiect, magazinelor pentru produse industriale care funcționează momentan pe Calea Moldovei. Primăria a alocat în 2017 – 300 de mii de lei din buget pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiilor de fezabilitate și obținerea avizelor și acordurilor, dar și pentru realizarea expertizei tehnice.

FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis.