Se modernizează, dar nu se schimbă mai nimic: Planuri mărețe pentru Piața Decebal!

Se modernizează, dar nu se schimbă mai nimic: Planuri mărețe pentru Piața Decebal!

Deși acum 5-6 ani era prezentat ca un proiect revoluționar care va schimba total Piața Decebal și o va moderniza din temelii – municipalitatea s-a răzgândit puțin. Pe principiul „să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic”, viceprimarul Gelu Muthi a anunțat astăzi ce anume presupune modernizarea care va începe curând:

Au cheltuit o căruță de bani, anii trecuți, pentru elaborarea planului urbanistic zonal, studii de fezabilitate și avize și acorduri, dar și pentru realizarea expertizei tehnice, lucrările care vor fi efectiv realizate în Piața Decebal se rezumă la tarabe noi, asfalt și anvelopă nouă. „Putem începe în sfârșit proiectul mult visat pentru Piața Decebal”, a anunțat victorios viceprimarul Gelu Muthi.

Piața Decebal ca și proiect mare nu a căzut, ea va fi reasfaltată. O să încercăm să achiziționăm și alt mobilier… Nu le-aș numit chiar lucrări de cosmetizare, atâta timp cât vom schimba anvelopa, vom lucra și la părțile laterale, dar nu în totalitate, după care vom scoate asfaltul și vom asfalta toată piața din nou, și, mai mult decât atât – cumpărăm și mobilier…”, subliniază viceprimarul Gelu Muthi.

La cumpărarea și reabilitarea halei Decebal s-a renunțat: „Hala Decebal, aflată în imediata apropiere a pieței, este ca stadionul Gloria Bistrița: „O paralelă cât se poate de clară din punct de vedere al costurilor. Ce înseamnă să reabilitezi stadionul, ce înseamnă să reabilitezi acea hală…? Ea a fost făcută pentru anii 70 – 80, nu se pretează absolut deloc din punct de vedere al proiectării, al gândirii pentru o piață modernă – să achiziționăm acea hală”, a admis Gelu Muthi, adăugând că vor fi costuri imense pentru a o evalua din punct de vedere al rezistenței.

Consider că tot ceea ce ne dorim să dezvoltăm în momentul acesta se poate face în piața en-gros. Este o problemă încă neclarificată, dar suntem în măsură să credem că în două luni vom avea suprafața de teren”, a mai anunțat viceprimarul Gelu Muthi.

Acesta visează acolo și un punct corespunzător pentru sacrificarea diferitelor tipuri de animale – oi, viței sau orice altă categorie, dar și un spațiu special destinat producătorilor de pește care să-și vândă marfa acolo: „Pentru asta trebuie spații corespunzător amenajate, din punct de vedere al siguranței alimentelor…

Producătorii din Piața Decebal vor fi mutați pe Independenței, în perioada celor trei luni cât vor dura lucrările în Decebal.

Proiectul pentru modernizarea Pieței Decebal, unde ar fi trebuit mutată și piața de pe Calea Moldovei („Amenajare și modernizare Piața agroalimentară Decebal”) prevedea realizarea a două clădiri în regim de P+2E. Un etaj ar fi fost destinat, în proiect, magazinelor pentru produse industriale care funcționează momentan pe Calea Moldovei. Primăria a alocat în 2017 – 300 de mii de lei din buget pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiilor de fezabilitate și obținerea avizelor și acordurilor, dar și pentru realizarea expertizei tehnice.

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.