UE are nevoie de meseriași! Peste 600 de locuri de muncă disponibile în străinătate!

UE are nevoie de meseriași! Peste 600 de locuri de muncă disponibile în străinătate!

Numai cine nu vrea, nu muncește! Pe lângă locurile de muncă disponibile în județ, UE caută peste 600 de oameni harnici. Cu studii de specialitate, meseriași sau doar cu chef de muncă.

10 țări din UE au nevoie de români harnici, oferind 640 de locuri de muncă. În mare parte caută meseriași, deprinși cu anumite meșteșuguri. Dar au locuri de muncă și pentru cei cu studii de specialitate. Unele țări au nevoie doar de oameni disponibili să muncească.

Marea Britanie pune la bătaie 175 locuri de muncă. Dintre acestea, 100 sunt pentru lucrători în agricultură, 50 – îngrijitor persoane la domiciliu, 15 locuri disponibile pentru farmaciști și 10 infirmieri.

155 de locuri de muncă sunt disponibile în Olanda. Se caută 85 lucrători în sere, 45 lucrători sezonieri, 13 culegători sparanghel și 12 culegători căpșuni.

Spania are nevoie doar de agricultori. Și are de lucru pentru 150 de persoane interesate.

Cea mai vastă ofertă de locuri de muncă o are Germania. Cele 84 locuri de muncă disponibile sunt:

 • 18 lucrător în construcții
 • 10 sudor
 • 10 montator acoperișuri
 • 6 șofer de camion
 • 5 măcelar
 • 4 personal servire
 • 3 manipulant marfă
 • 3 zidar
 • 2 bucătar
 • 2 operator mașini CNC
 • 2 personal gastronomia de sistem
 • 2 personal întâmpinare oaspeți
 • 2 specialist restaurant
 • 2 stivuitorist
 • și câte o cameristă, un croitor decorațiuni, un faianțar, un mecanic în construcții, un mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, un montator schele, un operator mașini și utilaje pentru construcții, un recepționer, un șofer autobuz, un tâmplar, un tehnician aparate și sisteme electronice, un tehnician electronică, un tehnician sondaje topografice.

Cine vrea să lucreze în Suedia trebuie să știe că sunt 24 locuri de muncă disponibile: 8 mecanici mașini și utilaje grele, 8 operatori CNC, 5 vopsitori auto, 3 mecanici auto.

În Finlanda se caută 10 muncitori constructori, 6 pavatori și 3 vopsitori industriali.

Norvegia pune la bătaie 16 locuri de muncă: 5 instalatori industriali/instalator de țevi, 5 sudori, 5 vopsitori auto/tehnicieni de reparații, un ghid antrenor caiac.

Dacă vă pricepeți în arta sticlăriei, Slovacia oferă 12 locuri de muncă în acest domeniu.

Ungaria are nevoie de trei manipulatori mărfuri, iar Irlanda caută doi șefi serviciu plan producție.

În ceea ce privește oferta de muncă din județul nostru, din cele 500 de locuri de muncă disponibile, doar 44 sunt pentru cei cu studii superioare.

Mai multe informații găsiți pe site-ul AJOFM BN, sau direct la sediul unității.

 

 

BUCURIE! A fost găsită bunicuța Julianna! acum 7 ore- Clipele de groază și cele mai negre scenarii au încetat pentru familia bunicuței Julianna. Bătrânica a fost găsită chiar de aparținători.
FOTO: Din 16 monumente istorice gata să se prăbușească, pentru 11 nici măcar nu există interes de reabilitare acum 9 ore- Județul nostru are sute de monumente istorice. 16 dintre acestea sunt pe punctul de a se prăbuși. Dacă pentru unele se încearcă salvarea lor, pentru 11 dintre ele nici măcar nu există interes de așa ceva.
VIDEO: O nouă provocare pentru Bistrița: De acum, Bistrițeanul.ro LIVE, dimineața, de la ora 9 acum 10 ore- După aproape 11 ani de activitate în mediul online, Bistrițeanul evoluează și trece la nivelul următor, într-o etapă care vă demonstrează că vrem să fim mai aproape de cititori și  că suntem o redacție vie… Că suntem dispuși să vă ascultăm cu adevărat și să luăm în considerare ceea ce aveți de transmis:
Năsăudean cu peri cărunți ce nu avea drept să conducă în România, prins de polițiștii dejeni acum 11 ore- Un bărbat din Năsăud a fost prins de polițiștii dejeni încălcând legea. Acesta tranzita orașul, sâmbătă dimineața, deși nu avea drept de a conduce autovehicule în România.
FOTO: Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor! acum 12 ore- Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor – avertizează deputatul USR Cristina Iurișniți, referindu-se la clădirea școlii din Dorolea și Cușma.
Încalci legea? Polițiștii ți-ar putea suspenda permisul…când îți convine! acum 13 ore- Un nou proiect de lege are menirea de a face sancțiunile șoferilor mai convenabile. Pe principiul ”să nu rămână fără pâine pe masă”, noua lege ar permite șoferilor să-și aleagă perioada de suspendare a permisului. Totuși, fără a depăși un an de zile de la data comiterii infracțiunii.
Se fac angajări la Jaqueline Caffe, Sanovil, Bricks 1903 și fosta fabrică Netex! acum 14 ore- Noi locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, la Bistrița: se caută infirmiere, barmani, ospătari, electricieni, operatori și șef de secție!
FOTO – Cum au reușit niște copii de 10 ani din Beclean să vină cu o soluție pentru îmbunătățirea somnului astronauților acum 15 ore- Niște copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să vină cu o soluție menită să îmbunătățească somnul astronauților. Este vorba despre un roboțel, din LEGO, care le-a și adus locul al II-lea în cadrul unei competiții naționale.
VIDEO – Cum a ajuns după gratii un bistrițean chiar în ziua în care îi naște soția. Totul a pornit de la un claxon acum 16 ore- Un bistrițean de 35 de ani a ajuns noaptea trecută după gratii, ratând astfel nașterea copilului său, care vine pe lume chiar astăzi. Totul a pornit de la un claxon, care s-a transformat într-un adevărat scandal...
O bunicuță de 83 de ani a dispărut de acasă! Să ajutăm! acum 17 ore- O familie din Coldău cere ajutorul pentru a o găsi pe bunica Julianna. La cei 83 de ani a plecat de acasă azi-noapte, și nu mai e de găsit. Polițiștii o caută deja. Ați văzut-o, cumva?
Frații Bachiș păstrează în familie, de 50 de ani, secretul celei mai faimoase și iubite înghețate din oraș! L-au spus doar Anielei, cea care duce tradiția familiei mai departe… acum O zi- Povestea înghețatei pe care o găsiți astăzi în zeci de sortimente în vitrinele Gelateriei Aniela începe acum 50 de ani, atunci când familia Bachiș, cu un spirit antreprenorial care n-a putut fi înfrânat mai târziu nici de comuniști, s-a apucat să o facă, în casa părintească de la Tărpiu, lângă Dumitra.
FOTO: A încercat să facă foc în sobă, dar a incendiat casa familiei. Pățania periculoasă a unui copil de 10 ani acum O zi- Un copil de 10 ani a cauzat un incendiu, pe când încerca să facă foc în sobă, folosind o substanță inflamabilă.
OAMENI din Bistrița-Năsăud. Octav Ureche, artistul lovit de grenada jandarmilor, în 10 august: „Viața mea s-a schimbat total după protest…” acum O zi- Imaginea piciorului zdrobit de grenadă al tânărului artist din Bistrița – Octavian Ureche – participant la protestul din 10 august 2018 și rănit de jandarmii violenți, a devenit virală anul trecut pe internet. De atunci, viața lui Octavian s-a schimbat fundamental: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat…”
Când promisiunile bat rațiunea – cu gândul la o pensie mai mare, un bătrân s-a lăsat prostit de un alt pensionar acum 2 zile- Un bătrân de 80 de ani din Bistrița a rămas fără o parte din pensie, după ce a fost prostit, culmea, tot de un pensionar. Acesta a pretins că este un director de la Casa de Pensii și i-a promis bătrânului că-l poate ajuta să-și mărească pensia, în schimbul unei sume de bani...
Provocare inedită pentru copiii care au primit cadouri prin Camionul de Crăciun acum 2 zile- A venit vremea ca și copilașii care au primit cadouri prin acțiunea Camionul de Crăciun să se implice printr-o inedită acțiune de voluntariat. Cei de la Tășuleasa Social le-au propus celor mici să ajute la înfrumusețarea traseului Via Transilvanica.