UE are nevoie de meseriași! Peste 600 de locuri de muncă disponibile în străinătate!

UE are nevoie de meseriași! Peste 600 de locuri de muncă disponibile în străinătate!

Numai cine nu vrea, nu muncește! Pe lângă locurile de muncă disponibile în județ, UE caută peste 600 de oameni harnici. Cu studii de specialitate, meseriași sau doar cu chef de muncă.

10 țări din UE au nevoie de români harnici, oferind 640 de locuri de muncă. În mare parte caută meseriași, deprinși cu anumite meșteșuguri. Dar au locuri de muncă și pentru cei cu studii de specialitate. Unele țări au nevoie doar de oameni disponibili să muncească.

Marea Britanie pune la bătaie 175 locuri de muncă. Dintre acestea, 100 sunt pentru lucrători în agricultură, 50 – îngrijitor persoane la domiciliu, 15 locuri disponibile pentru farmaciști și 10 infirmieri.

155 de locuri de muncă sunt disponibile în Olanda. Se caută 85 lucrători în sere, 45 lucrători sezonieri, 13 culegători sparanghel și 12 culegători căpșuni.

Spania are nevoie doar de agricultori. Și are de lucru pentru 150 de persoane interesate.

Cea mai vastă ofertă de locuri de muncă o are Germania. Cele 84 locuri de muncă disponibile sunt:

 • 18 lucrător în construcții
 • 10 sudor
 • 10 montator acoperișuri
 • 6 șofer de camion
 • 5 măcelar
 • 4 personal servire
 • 3 manipulant marfă
 • 3 zidar
 • 2 bucătar
 • 2 operator mașini CNC
 • 2 personal gastronomia de sistem
 • 2 personal întâmpinare oaspeți
 • 2 specialist restaurant
 • 2 stivuitorist
 • și câte o cameristă, un croitor decorațiuni, un faianțar, un mecanic în construcții, un mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, un montator schele, un operator mașini și utilaje pentru construcții, un recepționer, un șofer autobuz, un tâmplar, un tehnician aparate și sisteme electronice, un tehnician electronică, un tehnician sondaje topografice.

Cine vrea să lucreze în Suedia trebuie să știe că sunt 24 locuri de muncă disponibile: 8 mecanici mașini și utilaje grele, 8 operatori CNC, 5 vopsitori auto, 3 mecanici auto.

În Finlanda se caută 10 muncitori constructori, 6 pavatori și 3 vopsitori industriali.

Norvegia pune la bătaie 16 locuri de muncă: 5 instalatori industriali/instalator de țevi, 5 sudori, 5 vopsitori auto/tehnicieni de reparații, un ghid antrenor caiac.

Dacă vă pricepeți în arta sticlăriei, Slovacia oferă 12 locuri de muncă în acest domeniu.

Ungaria are nevoie de trei manipulatori mărfuri, iar Irlanda caută doi șefi serviciu plan producție.

În ceea ce privește oferta de muncă din județul nostru, din cele 500 de locuri de muncă disponibile, doar 44 sunt pentru cei cu studii superioare.

Mai multe informații găsiți pe site-ul AJOFM BN, sau direct la sediul unității.

 

 

Awake Festival: Enter Shikari, Coma și mulți alți artiști vor electriza domeniul Teleki, la Mureș! acum O oră- Iubitorii muzicii electro din Transilvania au toate motivele să se pregătească pentru o experiență fantastică în această vară: noi artiști și-au anunțat prezența la Awake Festival – eveniment care se va desfășura pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.
De n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit acum… acum 3 ore- Cu câțiva ani în urmă, am cunoscut-o pe doamna Lygia Diaconescu, membră în conducerea Ligii Scriitorilor Români, directoarea Revistei româno-canado-americană – Starpress. Ce norocos și împlinit  te simți când îi întâlnești! Oameni care te sprijină, te încurajează, își pun încrederea în talentul tău și o pecetluiesc apoi cu renumele dânșilor!
DE CITIT: O istorie care acoperă de rușine câteva generații… acum 5 ore- Se dă așadar un regat cu atmosferă medievală, un rege malefic hotărât să facă istorie și să cucerească toate ținuturile din jur, indiferent de preț, și o competiție ce va face diferența între sclavie și libertate, între viață și moarte...
FOTO/VIDEO: Noaptea de sâmbătă s-a dovedit magică! Bistrițenii au luat cu asalt Muzeul Județean acum 7 ore- Bistrițenii au luat cu asalt Muzeul Județean, ieri seară, când și în județul nostru s-a celebrat Noaptea Muzeelor: mii de oameni au trecut pragul instituțiilor muzeale din Bistrița, Sângeorz-Băi și Năsăud, admirând unelte de pe vremea dacilor, mașini de epocă, picturi și sculpturi.
FOTO/VIDEO: S-a așternut stratul alb și frumos mirositor de narcise din Munții Rodnei acum 8 ore- O porțiune din Parcul Național Munții Rodnei s-a îmbrăcat cu straie noi. Poiana cu Narcise a înflorit, astfel că turiștii care ajung în zonă pot admira stratul alb, frumos mirositor ce li se așterne la picioare.
GROAZNIC! Trei fetițe au ajuns de urgență la Pediatrie Cluj, după ce au făcut baie acum 10 ore- La miezul nopții, trei fetițe au fost preluate de echipaje medicale și transportate de urgență la Cluj. Micuțele au început să acuze dureri de cap după ce au făcut baie.
VIDEO: O performanță istorică pentru Gloria! „Expresia mândriei de a fi bistrițean!” acum 22 de ore- Bucurie fără limite astăzi, în Sala Polivalentă din Bistrița: echipa de handbal feminin SC Gloria 2018 - echipa de suflet a bistrițenilor - a reușit o performanță istorică! „Așa arată expresia pură a bucuriei și a mândriei de a fi bistrițean!”
VIDEO: Un sistem învechit, un tarif exorbitant, pubele insalubre amplasate total aiurea…! acum O zi- „Am ajuns să plătim un tarif exorbitant pe colectarea deșeurilor!”, s-a plâns Diana Morar de la PNL Bistrița-Năsăud, reproșând celor din PSD că au adoptat poziția ghiocelului, fără să încerce să remedieze sistemul învechit, tarifele exorbitante, pubelele insalubre amplasate total aiurea…!
Caravana cu medici a ajuns azi la Spermezeu! Ce consulturi de specialitate, gratuite, oferă localnicilor: acum O zi- Peste 100 de persoane vor fi examinate astăzi în localitatea Spermezeu de o echipă de medici specialiști și rezidenți. Totul face parte din proiectul „Caravana cu medici”. Localnicii vor beneficia gratuit de opt consulturi de specialitate.
Carambol în Năsăud și două persoane rănite, din cauza unei șoferițe neatente! acum O zi- Patru mașini au fost avariate și două persoane, rănite! Totul s-a întâmplat în Năsăud, din cauza unei șoferițe neatente.
VIDEO: O mare problemă, în Prundu Bârgăului. „De unde firme…?!” acum O zi- Referindu-se la asfaltarea străzilor din Prundu Bârgăului, primarul Doru Toader Crișan invitat recent la emisiunea „Direct în Problemă”, a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro care este marea provocare cu care se confruntă: 
Un bărbat a ajuns la Spital cu arsuri pe jumătate din corp. UPDATE: Bărbatul va fi transferat la o clinică de specialitate din București cu un elicopter SMURD acum O zi- Grav incident în această dimineață în localitatea Simionești. Un bărbat de 35 de ani are arsuri de gradul 2 pe jumătate din suprafața corpului după ce a căzut într-un cazan cu borhot fierbinte. Acesta este transportal la spital pentru investigații.
Se-ntâmplă ACUM: Un bistrițean, în semifinala Arena Bucătarilor! acum O zi- Cei de la Viena Bistro Cafe sunt cuprinși de emoții. Colegul lor, Cristi, este în febra unui renumit concurs culinar. Chiar în aceste momente, el gătește în cadrul primei semifinale Arena Bucătarilor.
Aquabis Bistrița: Se sistează apa potabilă astăzi, în Maieru acum O zi- Aquabis Bistrița își informează clienții în legătură cu faptul că astăzi, 18 mai, se sistează apa potabilă în Maieru și în Lunva Ilvei.
Un chitarist din Bistrița va reprezenta România în Estonia! Premiul cel mare – 5.000 euro! acum O zi- Tânărul chitarist din Bistrița s-a dovedit de departe cel mai bun dintre concurenții care au participat la Timișoara, la Concursul Muzical de Interpretare „Lions” sub egida „Lions European Musical Competition Thomas Kuti”. El va repprezenta România la nivel european, cu ocazia Europa Lions Forum care se va desfășura în acest an, în capitala Estoniei.