VIDEO- AFLĂ motivul pentru care doctorul Mureșan a plecat de la Spital și și-a deschis clinică privată

VIDEO- AFLĂ motivul pentru care doctorul Mureșan a plecat de la Spital și și-a deschis clinică privată

Prezent la emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, doctorul Mureșan Gavrilaș a vorbit despre sănătate și clinica pe care o conduce. Acesta a dezvăluit și motivul pentru care a plecat de la Spital și a ales calea privatului. Contrar așteptărilor, nu banii au stat la baza plecării sale.

În această dimineață, invitatul emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro a fost doctorul Gavrilaș Mureșan. Managerul Sanovil a discutat despre Clinica Sanovil, pe care o conduce, investiții, sănătate și alte subiecte.

Acesta a dezvăluit și motivul pentru care ar fi părăsit Spitalul Județean și ar fi ales calea privatului. Totul s-a întâmplat acum mai bine de 12 ani. Atunci s-au pus bazele clinicii și doctorul Mureșan a fost un pionier în domeniul acesta.

Eu, față de Spitalul unde am lucrat nu am niciun resentiment. Eu în Spitalul Județean am făcut primii pași de meserie și acolo m-am dezvoltat, acolo am devenit cunoscut. Deci a fost un loc de muncă rezonabil. Pentru mine ca individ era rezonabil. Numai că mă deranja foarte mult modul în care câștigam banii. Nu îmi câștigam banii chiar corect. O parte importantă din ce câștigai era așa… la limita griului. Atât pacientul, cât și eu, trăiam momentul ăla penibil când el îți dădea ceva și tu trebuia să te faci că nu vezi. Și după asta, erai total în afara regulilor. Poți trăi așa, poate că o scurtă etapă din viață. Societatea chiar tolerează asemenea comportamente. Dar dacă ești educat într-un anumit fel, începi să-ți revii. Am vrut să fiu corect!”, a declarat doctorul Gavrilaș Mureșan.

Acesta a mai explicat că în vremurile respective, pacientul totdeauna era stresat de gândul „a dat sau nu a dat destul”.

Un om bolnav trebuie să se preocupe de viața lui, de boala lui. Ei, pe vremea aia, mai avea și preocuparea că – i-am dat bine la doctor, nu i-am dat bine la doctor-o problemă în plus foarte grea. Am câteva astfel de amintiri care m-au stresat tare. Și a fost unul dintre elementele fundamentale și am zis hai să mergem și să ne facem noi clinică”, a mai spus doctorul Mureșan.

„O altă problemă a fost cea a cezarienei. Ca un medic să poată face o cezariană pe timp de noapte, trebuia să sune „pe cineva care era acasă în pat și care trebuia să dea acordul, deși nu știa starea pacientei”.

„Trebuia să fii apoi recunoscător că te-a lăsat să-ți faci datoria! Deci aceste probleme, nu banii, m-au făcut să plec. Câștigam bine și acolo. Nu banii m-au făcut să plec!”, a concluzionat doctorul Mureșan.

Despre modul în care „s-a născut” Clinica Sanovil, modul în care o conduce, despre importanța sănătății, planuri și aspirații, puteți să aflați urmărind înregistrarea emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro, mai jos:

 

Obediența jandarmilor atinge noi cote: Gata să calce trei oameni, pe trecere, ca să nu-și supere șefii acum 4 ore - Amintirile din 10 august sunt încă vii! Și mulți când văd uniforma de jandarm, fac legătura, involuntar, cu acea zi! Dacă la Bistrița, jandarmii păreau să fie mai ”friendly”, azi s-a demonstrat că atunci când boss-ul de la capitală e prin preajmă, se uită de omenie și bun simț. Jandarmii bistrițeni au ridicat ștacheta! Au fost gata să calce trei oameni pe o trecere de pietoni! Numa să nu-i supere pe ăi mai mari!
FOTO: Bărbat mușcat de viperă la o stână în Ciosa acum 6 ore - Un bărbat a fost mușcat de o viperă la o stână din localitatea Ciosa, în timp ce muta niște lemne. Din fericire viața nu i-a fost pusă în pericol.
VIDEO -Răzvan Cuc: Centură pentru Năsăud și urgentarea documentației pentru Autostrada Nordului și centura Bistriței acum 8 ore - În urma protestului #șîeu, Autostrada Nordului care va trece și prin Bistrița a fost aprobată rapid. Prezent în micul burg bistrițean, ministrul transporturilor Răzvan Cuc a spus că s-a urgentat documentația pentru drumul de mare viteză, dar și pentru centura orașului. Și la Năsăud vom avea o centură, promite Cuc.
Concurenţă acerbă: Aproape 36 de candidaţi luptă pentru un post! acum 10 ore - 48 de posturi sunt titularizabile, în acest an, în Bistriţa-Năsăud iar la Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud s-au înscris iniţial 566 de candidaţi. Cei mai mulţi visează la un post de învăţător.
FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte acum 11 ore - Filiala județeană a PSD își alege azi conducerea, secretarul, etc. Conferința a început la ora 15.00 și la eveniment sunt prezenți inclusiv premierul României și o suită de miniștri. 
Colț foto cu prințese celte sau nimfe dace – surprize inedite la Festivalul Celtic din acest weekend acum 11 ore - Weekendul acesta, complexul Băile Figa de lângă Beclean găzduiește cea de-a 6-a ediție a Festivalului Celtic. Pe lângă artiștii internaționali invitați să cânte, organizatorii au pregătit și alte surprize, printre care un colț foto celtic, cu prințese celte sau nimfe dace, unde participanții vor putea face fotografii printate pe loc.
VIDEO- EXCLUSIV: Belgianul a fost scăpat de polițiști din mâinile ciobanilor acum 12 ore - Apar noi detalii în cazul belgianului bătut de ciobani. După ce a fost snopit în bătaie, ciobanii i-ar fi cerut și bani, pentru a-l lăsa să plece. Aproximativ două ore și jumătate ar fi stat ”sechestrat” până au ajuns polițiștii. Deși initial acesta a spus că nu depune plângere, astăzi, trei persoane s-au prezentat la sediul Poliției pentru a raporta agresiunea.
Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Nuşeni acum 13 ore - Sărbătoare mare - mâine, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni, care îşi sărbătorește hramul şi îşi va deschide din nou porţile pentru mii de credincioşi. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa, Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ.
VIDEO: Andra, invitată specială la Zilele comunei Prundu Bârgăului! Ce alte surprize pregăteşte primarul Doru Crişan acum 15 ore - În premieră, Zilele comunei Prundu Bârgăului vor fi organizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean, într-o formulă inedită. Printre invitaţii speciali se numără şi îndrăgita solistă Andra.
GRAV! Elevii slabi lăsați corigenți să nu „păteze” rata de promovabilitate a școlii? Ministerul Educației promite verificări la sânge acum 16 ore - Ministerul Educației va lua la puricat Inspectoratele Școlare Județene din 17 județe, după ce procentul corijenților în ciclul gimnazial a crescut îngrijorător. Printre aceste județe se numără și Bistrița-Năsăud. Reprezentanții ministerului se tem ca elevii mai slabi să nu fie ținuți departe de Evaluarea Națională pentru a nu strica rata de promovabilitate a școlii.
Aquabis: Se sistează apa în Bistriţa Bârgăului, pentru câteva ore acum 16 ore - Astăzi, 19 iulie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistriţa Bârgăului. Care este motivul:
VIDEO ȘOCANT: Motociclist belgian zdrobit în bataie de ciobani la Colibița acum 17 ore - Suntem departe de civilizație, iar ciobanii din Colibița și mai departe! Un belgian a fost bătut cu bestialitate ieri de câțiva ciobani după ce s-a dus să le ceară scuze că s-au speriat caii de sunetul motoarelor.
Dăncilă și Teodorovici, azi, la Bistrița! acum 17 ore - Premierul Viorica Dăncilă va fi prezent azi la Bistrița. Vizita acesteia e prilejuită de alegerile PSD BN. Alături de ea vor mai sosi la Bistrița o suită de miniștrii, printre care și Eugen Teodorovici.
FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum O zi - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum O zi - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.