VIDEO- AFLĂ motivul pentru care doctorul Mureșan a plecat de la Spital și și-a deschis clinică privată

VIDEO- AFLĂ motivul pentru care doctorul Mureșan a plecat de la Spital și și-a deschis clinică privată

Prezent la emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, doctorul Mureșan Gavrilaș a vorbit despre sănătate și clinica pe care o conduce. Acesta a dezvăluit și motivul pentru care a plecat de la Spital și a ales calea privatului. Contrar așteptărilor, nu banii au stat la baza plecării sale.

În această dimineață, invitatul emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro a fost doctorul Gavrilaș Mureșan. Managerul Sanovil a discutat despre Clinica Sanovil, pe care o conduce, investiții, sănătate și alte subiecte.

Acesta a dezvăluit și motivul pentru care ar fi părăsit Spitalul Județean și ar fi ales calea privatului. Totul s-a întâmplat acum mai bine de 12 ani. Atunci s-au pus bazele clinicii și doctorul Mureșan a fost un pionier în domeniul acesta.

Eu, față de Spitalul unde am lucrat nu am niciun resentiment. Eu în Spitalul Județean am făcut primii pași de meserie și acolo m-am dezvoltat, acolo am devenit cunoscut. Deci a fost un loc de muncă rezonabil. Pentru mine ca individ era rezonabil. Numai că mă deranja foarte mult modul în care câștigam banii. Nu îmi câștigam banii chiar corect. O parte importantă din ce câștigai era așa… la limita griului. Atât pacientul, cât și eu, trăiam momentul ăla penibil când el îți dădea ceva și tu trebuia să te faci că nu vezi. Și după asta, erai total în afara regulilor. Poți trăi așa, poate că o scurtă etapă din viață. Societatea chiar tolerează asemenea comportamente. Dar dacă ești educat într-un anumit fel, începi să-ți revii. Am vrut să fiu corect!”, a declarat doctorul Gavrilaș Mureșan.

Acesta a mai explicat că în vremurile respective, pacientul totdeauna era stresat de gândul „a dat sau nu a dat destul”.

Un om bolnav trebuie să se preocupe de viața lui, de boala lui. Ei, pe vremea aia, mai avea și preocuparea că – i-am dat bine la doctor, nu i-am dat bine la doctor-o problemă în plus foarte grea. Am câteva astfel de amintiri care m-au stresat tare. Și a fost unul dintre elementele fundamentale și am zis hai să mergem și să ne facem noi clinică”, a mai spus doctorul Mureșan.

„O altă problemă a fost cea a cezarienei. Ca un medic să poată face o cezariană pe timp de noapte, trebuia să sune „pe cineva care era acasă în pat și care trebuia să dea acordul, deși nu știa starea pacientei”.

„Trebuia să fii apoi recunoscător că te-a lăsat să-ți faci datoria! Deci aceste probleme, nu banii, m-au făcut să plec. Câștigam bine și acolo. Nu banii m-au făcut să plec!”, a concluzionat doctorul Mureșan.

Despre modul în care „s-a născut” Clinica Sanovil, modul în care o conduce, despre importanța sănătății, planuri și aspirații, puteți să aflați urmărind înregistrarea emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro, mai jos:

 

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 5 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 6 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 6 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 8 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 8 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 9 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 10 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 11 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 11 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 12 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 12 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 12 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 13 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.