VIDEO: În sfârșit, ceva concret pentru copiii – victime ale agresiunii în școală

VIDEO: În sfârșit, ceva concret pentru copiii – victime ale agresiunii în școală

Este o problemă conștientizată de mulți dintre elevi, știm că se întâmplă și că există victime… În școală vor fi create și colțuri-martore ale agresiunilor, iar pe coridoarele școlii vor fi afișate la fiecare etaj planuri pe care să marcați locul în care ați asistat la vreo agresiune… Nu trebuie să vă semnați sau să dați socoteală cuiva – trebuie doar să marcați locul în care s-a întâmplat așa ceva…”, a precizat profesoara Dalia Chira de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, prezentând ieri un proiect Erasmus revoluționar care va încerca să-i ajute pe elevii victime ale bullying-ului în școli.

În perioada 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2020, Colegiul „Liviu Rebreanu” va coordona proiectul „I Am Not a Target” ( Erasmus+ European project, KA 229 – School Exchange Partnerships 2018-1-RO01-KA229-049059_1), un proiect finanţat din fonduri UE, având un buget aprobat de 131.870 euro.

Coordonator este Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, iar parteneri în proiect sunt școli din Spania, Grecia, Italia, Cipru și Portugalia.

Între prioritățile care vor fi urmărite pe parcursul desfășurării acestui proiect se numără incluziunea socială, sprijinirea școlilor pentru combaterea abandonului școlar timpuriu sau dezvoltarea durabilă – beneficiarii direcți fiind elevii (între 10 și 16 ani), profesorii, psihologii, consilierii școlari, membri ai școlii, echipe de management, personal administrativ al școlii – alături de părinți/tutori, experți în educație specială, instituții publice/private, poliție, centre de combatere a drogurilor, formatori sau ONG-uri.

În sala festivă a Colegiului „Liviu Rebreanu”, profesoara Dalia Chira a mai precizat, prezentând proiectul colegilor și elevilor din școală, faptul că „I Am not a Target” își propune să prevină formele de agresiune timpurie, să dezvolte acțiuni de intervenție eficientă în mediul academic și în viața de zi cu zi, să contribuie la sporirea calității actului educațional și să dezvolte securitatea social-media.

Vor exista, în cadrul proiectului 3 mobilități doar pentru profesori (în Cipru, Italia și Grecia), iar 3 pentru elevi – în Portugalia (6 elevi, 2 profesori, în martie 2019), în Spania (6 elevi, 2 profesori, noiembrie 2019) și în România (mai 2020).

Elevii care vor fi selectați să participe la excursiile acestui proiect vor trebui să cunoască limba engleză și „să se implice mult în activitățile proiectului”, a mai spus profesoara Dalia Chira – unul dintre membri echipei de proiect din care mai fac parte Alina Gîmbuţă, Susana Gălățan, Alina Creț, Mariana Onigaș și Constantin Rus.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum 3 ore- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 4 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 5 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 6 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 6 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 7 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 8 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 9 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 10 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 12 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 12 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 23 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.