VIDEO: Un sistem învechit, un tarif exorbitant, pubele insalubre amplasate total aiurea…!

VIDEO: Un sistem învechit, un tarif exorbitant, pubele insalubre amplasate total aiurea…!

„Am ajuns să plătim un tarif exorbitant pe colectarea deșeurilor! ”, a avertizat avocatul Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale din Bistriţa-Năsăud.

Diana Morar s-a referit la contractul semnat recent de ADI Deșeuri cu firma Supercom – un contract care aduce grave prejudicii financiare atât bugetului local, cât și cetățenilor.

Este vorba despre contractul nr. 1277 din 06.12.2018 prin care s-au stabilit noile tarife și obligații contractuale ale părților implicate: acesta prevede faptul că o familie din mediul urban plătește 8 lei/persoană/lună, adică aproximativ 100 de euro pe an pentru colectarea deșeurilor. O familie din mediul rural plătește de trei ori mai puțin, respectiv 2.5 lei/persoană/lună.

Este evident faptul că municipiul Bistrița are un rol decisiv în ADI Deșeuri și în relația contractuală cu Supercom. Din bugetul local, 20.000 de euro pe lună sunt asigurați companiei Supercom, indiferent de calitatea serviciilor realizate. Această sumă reprezintă subvenționarea taxei de salubrizare pentru a masca tarifele majorate. Cum am spus în mai multe rânduri, este un cadou al domnului primar pentru colegul său din Senat, care acum este patron al firmei de salubrizare”, a atras atenția Diana Morar.

Ea consideră și mai grav faptul că în Bistrița, serviciul de colectare selectivă nu are loc și nimeni nu intervine pentru reglementarea și verificarea situației!

Supercom a avut termen-limită să se mobilizeze, să-și aducă mașinile necesare, dar vedem peste tot aceleași ghene pline de gunoi… Cei responsabili s-au limitat să lipească un abțibild pe ghenele de gunoi, prin care să informeze ce tip de deșeu să arunce acolo. Dacă sunt întrebați vor face ceea ce știu mai bine și anume vor da vina pe cetățenii care nu colectează selectiv”, a mai punctat Diana Morar.

Președintele Organizației Femeilor Liberale din județ a subliniat faptul că în repetate rânduri, consilierii PNL au solicitat reprezentanților Primăriei Bistrița să negocieze un alt statut al Adunării de Dezvoltare Intercomunitară pentru ca reprezentanții orașului să dețină pârghii de control asupra deciziilor strategice.

La ora actuală Bistrița are un vot din cele 63 de voturi, cu toate că asigură mai mult de 50% din încasările companiei. S-a preferat populismul și cei din PSD au adoptat poziția ghiocelului în fața unei companii care se întreține din banii cetățenilor, dar nu prestează servicii conforme…”.

Avocatul Diana Morar s-a arătat revoltată de faptul că bistrițenii plătesc servicii de care nu au parte: „Colectarea deșeurilor se face neselectiv în continuare, cu un sistem învechit și pubele insalubre amplasate total aiurea, fără ca cineva să ia măsuri în acest sens…

Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum O oră- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 ore- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 ore- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.
Într-o săptămână, 21 de persoane internate cu BDA. Copiii mici pot chiar muri! acum 3 ore- O alimentație sănătoasă, hidratare corectă, igienă corectă, sunt doar câteva din lucrurile care ne pot scăpa de mari probleme. Într-o săptămână, 20 de bistrițeni au fost internați cu BDA, din care 12 copii sub 14 ani. Această boală le poate fi fatală micuților.
VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 4 ore- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 5 ore- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 6 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 7 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 8 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 9 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 23 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum O zi- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum O zi- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum O zi- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum O zi- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...