12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Centrul Intermodal s-ar putea să nu se facă, dar primește bani din bugetul Primăriei Bistrița

Proiectul de realizare a unui Centru Intermodal a primit finanțarea în 2019. Noua conducere a orașului, și chiar ministrul Boloș, sunt de părere că acest proiect NU este o idee bună. Cu toate acestea, în bugetul municipiului pentru anul 2021 se alocă o sumă frumușică pentru acest proiect. CARE e explicația primarului Bistriței, Ioan Turc:

Administrația Crețu a avut o vizine pentru zona Gării – o zonă extrem de aglomerată. Realizarea unui Centru Intermodal a fost varianta propusă atât pentru decongestionarea traficului infernal din zonă, cât și pentru legarea străzii Gării de Tărpiului.

Proiectul, în valoare de 9 milioane de euro a primit finanțare în mai 2019.

De atunci și până acum s-a organizat o licitație pentru preluarea lucrărilor, dar fără succes.

Noua administrație NU îmbrățișează acest proiect. Încă de când se afla în campanie electorală, Ioan Turc – acum primarul Bistriței – explica faptul că Centrul Intermodal este un proiect la care se gândește să renunțe.

La începutul lunii martie 2021, Turc declara în cadrul unei conferințe de presă că nici măcar ministrul Boloș nu consideră Centrul Intermodal ca fiind benefic.

Și domnia sa, domnul Marcel Boloș, este de acord că acest proiect NU rezolvă o sumedenie de probleme. Mai mult, zonele de sub poduri nu sunt salubre, și deci nu e rentabil pentru un municipiu. Apoi, cei care locuiesc în blocul Dallas și pe lângă, s-ar trezi cu casele sub pod. Știți de ce tac cei de pe Tărpiului? Pentru că nu realizează ce se întâmplă. Nu-și dau seama că – pe când această lucrare e gata – la fereastra lor, vor avea podul și mașinile”, a explicat Turc.

Renunțarea la proiectul Centrul Intermodal ne „costă” undeva peste 100.000 de euro – cu studiul de fezabilitate și organizarea unei licitații.

Totuși, în Bugetul Municipiului pe anul 2021, PMB alocă 50 de milioane de lei pentru Centrul Intermodal.

NR – Este vorba de 50.000 de mii de lei, adică 50 de milioane de lei vechi.

Întrebat DE CE se alocă bani, dacă oricum are în plan renunțare ala proiect, Ioan Turc a explicat că așa e procedura.

Demersurile sunt începute pentru acest proiect, Așa că legal, procedural, suntem nevoiți să alocăm acești bani, să îi prindem în  bugetul Primăriei Bistrița. Așa cum am spus, voi face o consultare publică, și doresc renunțarea la proiect. Dacă vom renunța la Centrul Intermodal, atunci automat banii alocați pentru acesta vor fi redirecționați spre alte proiecte. Deci suntem obligați să alocăm bani, dar vom vedea exact ce vom face cu Centrul Intermodal”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...