16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Cristina Iurișniți: Drept la replică, domnului deputat Daniel Suciu

În fiecare delegație care reprezintă România și implicit Parlamentul României sunt reprezentanți din toate partidele politice. În delegația din care fac parte, parlamentarii PSD din județ nu sunt prezenți pentru că sunt alți deputați ai PSD din țară, potrivit expertizei fiecăruia.

Concret, în fiecare delegație internațională, sunt prezentate, transpartinic, activitățile din țara ta pe tema fiecărei întâlniri.

În toate delegațiile am reprezentat România. Fiecare partid desemnează un reprezentant în cele 11 Delegații ale Parlamentului României la organizații parlamentare internaționale. Am propus încă de la prima delegație, care a avut loc la Budapesta, ca Parlamentul României să găzduiască întâlnirile cu parlamentarii europeni în anul următor.

Menționez câteva din cele 11 delegații internaționale la care am participat:

1. Adunarea Parlamentară a UE a Consiliului Europei,

  1. Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Marii Negre,
  2. Adunarea Parlamentară a NATO,
  3. Adunarea Parlamentară a OSCE,
  4. Adunarea Parlamentară a Francofoniei,

6. Delegația Parlamentă a procesului de cooperare din Europa de Sud-Est din care face parte și colegul bistrițean deputat Daniel Suciu, ca supleant.

În cadrul delegațiilor participă membri titulari, nu supleanți. Am putea spune, că poate nu ați fost suficient de competent domnule deputat Suciu, dacă nu ați fost ales membru titular și sunteți doar supleant?

Deputatul Suciu în calitate de membru al Grupului de prietenie cu Franța, ar trebui să înțeleagă importanța diplomației parlamentare și importanța de a-ți reprezenta țara atunci când această îndatorire apare în fișa postului.

Dar e mai simplu să acuzi și să arunci cu noroi chiar cu regulamentul de funcționare a Parlamentului pe care PSD l-a aprobat.

USR a intrat în Parlament cu oameni competenți, fără trecut politic și afaceri cu statul!

 VREM  să rămânem în continuare o țară a Uniunii Europene, să fim prezenți la masa dezbaterilor internaționale ca o țară civilizată pro-europeană. Se pare că PSD, prin doamna Doina Pană și domnul Daniel Suciu, inclusiv prin acest atac cu noroi local ne arată că vrea să ieșim din zona drepturilor la libera circulație, schimburi culturale, economice și turistice, atragere de investitori și mai ales de fonduri europene!

    Să faci un titlu de glorie că nu ai participat la nicio acțiune interparlamentară internațională e chiar de plâns. Înseamnă că au fost alți colegi PSD care vorbesc limbi străine și au expertiză în domeniu, domniile lor, cu siguranță, au alte expertize. E maximă ipocrizie să te lauzi cu așa ceva, deși d-na Pană este membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana! Pe principiul acesta ar trebui să nu ne reprezentăm țara și să ne izolam.

Economiile reale nu sunt aici, ci în legea pensiilor speciale pentru aleșii administrației locale, primari, viceprimari, președinți ai Consiliului Județean din 1992 încoace și cu unele costuri imorale pentru români, de aproximativ 1 milion de euro pe an.

Activitatea din Parlament se încheie în această săptămână, pentru această sesiune legislativă!

Viitoarea delegație va fi în vacanță parlamentară și va avea ca subiect raportul meu în Comisia de educație a APF în privința legislației internaționale și schimbul de bune practici pe tema școlilor profesionale!

Voi continua să îmi reprezint țara și să vorbesc despre interesele României în plan european în diferite delegații internaționale care sunt aprobate în Parlament tot de PSD!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...