17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

GATA: Azi se închid magazinele la ora 18.00, iar noi intrăm în case la ora 20.00

Incidența cazurilor COVID în municipiu a trecut pragul de 4 la mia de locuitori. Astfel, conform noilor măsuri impuse de la nivel înalt, magazinele se închid azi la ora 18.00. Iar după ora 20.00 mai putem ieși din case DOAR pe bază de declarație și motiv întemeiat.

Autoritățile centrale au anunțat că NU doresc carantinarea întregii țări. Totuși, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID, sunt nevoiți să impună măsuri mai drastice, la diferite praguri ale incidenței cazurilor.

Astfel, conform ultimelor decizii publicate în Monitorul Oficial, la o incidență mai mare de 4/1.000 se impune, suplimentar scenariului roșu deja existent:

  • închiderea magazinelor la ora 18.00 în zilele de weekend: vineri, sâmbătă și duminică
  • restricționarea circulației după ora 20.00, tot în zilele de vineri până duminică.
  • sălile de fitness se închid de tot
  • Se renunță la aceste măsuri abia când incidența coboară sub pragul de 3,5/mia de locuitori.

Despre celelalte măsuri impuse, în funcție de incidență, puteți reciti AICI:

LISTA OFICIALĂ A RESTRICȚIILOR stabilite de Guvern. Cu cât e incidența mai mare cu atât sunt mai multe interdicții

Deși inițial era vorba că se aplică de vineri, 26 martie, premierul Florin Cîțu a anunțat că măsurile vor intra în vigoare doar de astăzi.

Bistrița a depășit ieri pragul de 4/1.000 de locuitori. Astfel, azi, magazinele se vor închide la ora 18.00, iar la ora 20.00, toată lumea – în case.

Aceleași măsuri se aplică și pentru comunele Budacu de Jos- 4,72/1.000, Sînmihaiu de Câmpie – 4,21/1.000, Teaca – 4,2/1.000 și Braniștea – 4,02/1.000.

Circulația după ora 20.00 trebuie să fie motivată temeinic și însoțită de declarații pe propria răspundere.

Modelul de declarație îl găsiți aici:

MODELUL actualizat de declarație pe proprie răspundere / declarație angajator necesar începând pentru deplasări după ora 20.00

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!