11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

VIDEO – FII REPORTER: Ocolul Silvic și Primăria Telciu acuzate că fac exploatări ilegale pe râul Telcișor

Mai multe utilaje au fost filmate în timp ce excavează și încarcă bascule cu pietriș din râul Telcișor. ”Nouă, cetățenilor, ni s-a interzis, pe motiv că ne amenează cei de la Mediu. Dar ei de ce pot?? Pe ei nu îi verifică nimeni?” a transmis Nelu Pop.

Petiționarul Ioan (Nelu) Pop din Telciu a trimis pe adresa redacției imagini video cu utilaje în albia râului Telcișor. Acesta acuză adinistrația locală și Ocolul Silvic Telciu de exploatări ilegale.

Vreau să vă informez despre niște nereguli la Telciu, legate de mediu. În video se vede cum Ocolul Silvic intră pe albia râului și exploateasză, adică balastru pentru unele drumuri. Că așa ne spun nouă, că iau piatră care nu e de calitate, ca să pietruiască niște drumuri. Utilajele sunt ale Ocolului Silvic și ale primăriei. Intră aici pe Telcișor, de câteva zile tot exploatează. Vă dați seama că se strică și fauna, afectează mediul. Deci e mai ușor să scoți niște pietriș de proastă calitate din apă, și să strici faina, decât să aduci de la o carieră. AU mai multe mașini care iau piatra și o duc în mai multe direcții.

Nouă ni se spune că nu avem voie să intrăm în râu, că ne amendează Mediul.  Dar ei de ce intră? E pe Telcișor, undeva de la Valea Poienii spre La Mal, în sus. Acolo ei exploatează în continuare. Nouă ne spune că Mediul nu ne permite, ne amendează, dar ei intervin deși nu au autorizație. Pentru ei nu e lege??? Pe ei nu îi verifică nimeni??

Am înțeles că și vineri vor lucra. Ar trebui să se ia măsuri. Că văd că deși șeful de ocol e ecologist, nu respectă legea. Dar la noi la Telciu nu se respectă legea!” a transmis Ioan Pop.

Acesta susține că lucrările se fac de câteva zile și că imaginile ar fi fost trimise inclusiv către Prefectura Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...