10.3 C
Bistrița
vineri, aprilie 26, 2024

VIDEO: Primarul Eugen Bușcoi, despre lucrările necesare după inundațiile din Zagra

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Eugen Nicolae Bușcoi din Zagra a vorbit despre lucrările care vor trebui făcute în primăvară, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren cu care s-a confruntat comunitatea zilele trecute.

Primarul comunei Zagra este și fiul fostului primar din localitate și a ajuns la primărie după ce a lucrat o vreme în mediul Finanțelor.

Acesta s-a referit și la diferențele între cele două slujbe: Tot administrație publică este, numai că acolo lucram cu bugetul general consolidat, la un nivel central, în timp ce aici se pun problemele la nivel local. Acolo lucram cu societăți și administratori de firme, acum e de lucru cu omul de rând”, a explicat Nicolae Eugen Bușcoi.

Zagra a fost lovită de inundații, săptămâna trecută, iar primarul Nicolae Eugen Bușcoi a explicat și ce reparații sunt necesare în comună.

Nu au fost afectate case, din fericire, a fost afectat doar drumul județean. Acolo se colmatează mai mereu albia râului Țibleș care iese din matcă undeva la ieșirea din sat. A fost o comisie de la Ape care a evaluat situația. Ni s-a promis că se vor face lucrări și că un utilaj va adânci albia râului”, a punctat Nicolae Eugen Bușcoi.

FOTO: Alunecări de teren și inundații în 4 localități. În Zagra, două case sunt în pericol să fie luate de pământ

Și în satul Aluniș au avut loc alunecări de teren în 4 locuri. „Acolo avem o problemă, pentru că au fost afectate și trei gospodării. A fost și aici comisia mixtă  de la Prefectură, de la Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ape. Au constatat și ei că o gospodărie a rămas fără o jumătate de curte…”, a recunoscut Nicolae Eugen Bușcoi. 

S-a făcut acolo un dig de susținere din pământ, dar deocamdată nu se poate interveni mai mult. „Sperăm să nu mai apară probleme. Abia în primăvară se vor putea face lucrări mai serioase. 60 – 70 de metri au fost afectați, iar acolo sunt de făcut lucrări mai ample și mai costisitoare. Trebuie săpat în jos, în pământ, pentru o fundație puternică și apoi făcut un gabion în înălțime de vreo 3-4 metri. Nu s-a mai întâmplat să fie afectate case, până acum la Zagra. Au mai fost aluviuni și alunecări de teren, dar nu atât de grav…”, a mai explicat Nicolae Eugen Bușcoi.

Alte detalii despre activitatea administrativă din Zagra și proiectele de aici puteți descoperi urmărind întreaga emisiune – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.