Au luat 10 curat în BAC și se mândresc cu asta! Uite ce spun campioanele din Prundu Bârgăului

Au luat 10 curat în BAC și se mândresc cu asta! Uite ce spun campioanele din Prundu Bârgăului

Albu Maria și Bugnariu Ana-Maria. Așa sună numele cu care Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului se mândrește. Cele două fete au scris trei lucrări perfecte săptămâna trecută, în cadrul examenelor de bacalaureat.

Nu e prima dată când liceul se fălește cu performanțele elevilor. Anii trecuți, mai mulți elevi de la „Radu Petrescu” au avut rezultate deosebite atât în cadrul examenelor, cât și la olimpiade și concursuri. Nu e niciun secret sau rețetă magică pentru succes, doar muncă, seriozitate și perseverență.

Iată ce spune pentru Bistrițeanul, eleva Albu Maria, după ce a aflat rezultatele și a scăpat de emoțiile post-BAC. :

”La chimie mi s-a părut cel mai greu pentru că nu eram sigură de o formulă. După ce am ajuns acasă și am căutat-o, am văzut că am scris-o bine. La mate și la română m-am descurcat. Am muncit foarte mult în anii ăștia și la matematică nu mă așteptam să fie așa complex subiectul. Dar mi-au plăcut subiectele, chiar au fost frumoase. Toată clasa a XII-a făceam vreo 2-3 ore în plus de mate și la română la fel. Am apreciat faptul că au pus suflet în tot ce au făcut. La română l-am avut pe domnul profesor Bosioc Viorel, iar la matematică am avut-o pe doamna profesoară Balint Csilla, iar pe doamna profesoară de chimie o cheamă Moldovan Daniela. Lor le mulțumesc din tot sufletul pentru cât au lucrat. De fiecare dată când am avut nevoie de ajutor am putut să-i căutăm și să le scriem. Chiar și pe Facebook le scriam. Pe viitor îmi doresc să dau la medicină în Mureș și să devin medic. Sunt foarte mândră și fericită că am terminat la ”Radu Petrescu” și de asemenea să-i mulțumesc domnișoarei director care ne-a susținut mereu”, spune Maria.

De menționat este faptul că niciuna dintre fete nu a luat meditații private, o raritate în ziua de azi. Au ajuns unde sunt acum datorită eforturilor voluntare ale profesorilor de la școală. Veneau de la 07:00 sau stăteau după ore ca să muncească cot la cot cu elevii.

Ana Maria Bugnariu are și ea de spus cuvinte frumoase despre experiența ”examenului maturității” . Dacă Maria a ales chimia, proba Anei la alegere a fost chimia organică.

„Nu mi s-au părut foarte grele subiectele și nu mă așteptam să iau 10, pentru că am avut emoții. La română m-am bucurat mult că a picat poezia, care a fost simplă, cu mici dificultăți. Acolo am avut și cele mai mari emoții. Matematica îmi place foarte mult, însă la română mi se părea imposibil să iau 10. La biologie a venit ce era mai simplu, deși am stat toată noaptea să învăț lecțiile alea grele. L-am avut pe domnul Bodașcă Mugurel care ne-a ajutat mult, alături de profesorii de matematică și română. Fără ei nu am fi luat notele astea și aș dori să le mulțumesc pe această cale. Pot să spun că mă mândresc cu profesorii pe care-i avem și cu liceul în sine. Acasă nu am stat să învăț foarte mult, mi se pare o pierdere de vreme, atâta timp cât ești atent la școală. Pentru mine șase ore sunt obositoare așa că mai bine mă concentrez atunci și acasă știu că nu am altceva de făcut. De aceea nu mă așteptam nici să iau 10, raportat la munca mea. Toți ne-am dorit să luăm note mari, în primul rând pentru noi și apoi pentru profesorii care s-au implicat atât de mult. Toți colegii au luat note mari, și la biologie au mai luat doi colegi nota 10. Mai departe aș vrea să intru la Babeș la Facultatea de Matematică. La altceva nu mă gândesc că aș fi bună, iar mai apoi mi-ar plăcea să devin profesoară. Eu am încredere că o să fie bine, ăsta a fost și probabil motivul pentru care am luat notă așa mare, nu m-am stresat. Sfatul meu pentru elevii de liceu e să se gândească bine ce vor să facă pe mai departe și întâi de toate să aibă încredere în ei. ”

Directoarea Neuc Constanța îi felicită pe elevi și profesori pentru munca colectivă și rezultatele excepționale:

”Sunt foarte fericită, realmente. Resursa umană a liceului ”Radu Petrescu” este una de înaltă calitate, lucru demonstrat de-a lungul timpului. Rezultatele sunt un cumul de muncă conjugată, elevii muncind zi de zi alături de dascăli. Copiii au o educație deosebită, pentru că de acolo începe totul. Au știut să aprecieze munca și să meargă pe drumul cel bun. Maria Albu provine dintr-o familie în care mama ei este dascăl și educația este la ea acasă. Ana-Maria Bugnariu este pasionată e teatru și nici nu mă așteptam să nu meargă pe partea aceasta mai departe. Eu îi cunosc pe elevi, așadar rezultatele nu sunt o surpriză pentru mine!”

Munca și rezultatele incontestabile distrug încă o dată stereotipul școlii din mediul rural, care nu ar face performanță. Sunt așteptate și pe viitor rezultate cel puțin la fel de bune.

Foto: Arhivă Personală 

Marina Coroian 

 

Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis. 
Am 38 de ani, iar de anul acesta îmi construiesc pensia din… pariuri sportive ianuarie 17, 2020 - Acest articol are caracter advertorial. Citeste-l, e foarte interesant, fiindcă distruge niște prejudecăți, și anume acelea că femeile nu pot sau nu știu paria, că pensionarii nu ar trebui să aibă de a face cu pariurile sportive.
ATENȚIE! Normă de deșeuri reciclabile: dacă nu dai suficient plastic și metal s-ar putea să plătești și mai mult la gunoi ianuarie 16, 2020 - ADI Deșeuri, alături de Supercom a instituit o metodă de „pedeapsă” a celor care nu „produc” suficient gunoi reciclabil. Asociația și operatorul de salubritate au stabilit un număr minim de pubele cu reciclabile ce trebuie date pe an, în caz contrar, ați putea plăti și mai mult la gunoi.
De mâine bistrițenii pot ajunge la Pârtia „Cocoș” și cu autobuzul ianuarie 16, 2020 - Dacă vreți să vă dați cu schiurile sau cu sania pe Pârtia Cocoș, e bine să știți că vor fi disponibile și autobuze spre și dinspre pârtie. Care este programul acestora și cât costă biletul:
Ideile de shopping SENSE, în perioada de reduceri ianuarie 16, 2020 - Se spune că așa cum îți începi anul, așa îl vei continua. Dincolo de ambiții sau de rezoluții așernute pe hârtie, luna ianuarie este ideală pentru reorganizare, regândire a strategiilor și stabilire a priorităților. Inclusiv în ceea ce priveste garderoba. SENSE îți facilitează misiunea shopping-ului inteligent, oferindu-ți discount-uri de până la 65% la întreaga colecție de sezon!
Deși au găsit cadavrul câinelui sfâșiat, Poliția animalelor nu face nimic! A lăsat ancheta pe umerii polițiștilor IPJ BN ianuarie 16, 2020 - Un cățel de pe stradă a fost sacrificat pentru plăcerea unui ...adolecent. Băiatul a ”oferit” cățelul ciobăneștilor săi, care l-au sfâșiat, filmând întreaga scenă. Autoritățile au intrat pe fir, iar minorul e cercetat penal. Poliția Animalelor în schimb, lasă ancheta pe umerii IPJ BN.
BISTRIȚA: Concert extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, la Dacia! ianuarie 16, 2020 - Arii din opere celebre și lucrări de mare popularitate din creația lui Johann, Josef și Eduard Strauss vor delecta din nou publicul din Bistrița. Noua Orchestră Transilvană susține la Bistrița un concert extraordinar, sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu.