Deputatul Cristina Iurișniți (USR), chemată în judecată de un fost ministru!

Deputatul Cristina Iurișniți (USR), chemată în judecată de un fost ministru!

În urma unei sesizări pe motive de discriminare și incitare la ură făcute de un fost ministru, Cristina Iurișniți deputat USR a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Decizia care s-a luat atunci a fost una banală, dar face obiectul unui nou proces în care deputatul USR are calitatea de pârât. 

Scandalul dintre Cristina Iurișniți (USR) și fostul ministru Liviu Pop a pornit de la o sesizare făcută de deputatul USR, în calitate de președinte al comisiei parlamentare pentru egalitatea de șanse, împotriva lui Liviu Pop. În sesizarea cu pricina, Cristina Iurișniți îl acuza pe fostul ministru al Învățământului de grave derapaje în discursurile publice, după ce a catalogat Forumul Democrat German ca fiind continuatorul nazismului.

În calitate de președintă a Comisiei de egalitate de șanse a Camerei Deputaților mi-am făcut doar datoria de a sesiza oficial Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința promovării în spațiul public de către fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop a unor afirmații false, care incitau la ură și discriminare etnică”, transmite Cristina Iurișniți pe pagina personală de Facebook.

La acel moment, CNCD, în temeiul legii, a constatat derapajele grave din discursul public al acestuia și l-a sancționat cu un simplu avertisment. Din cele arătate de Cristina Iurișniți pe contul personal de Facebook, senatorul PSD Liviu Pop, nu s-a lăsat mai prejos și s-a ambiționat, dând-o în judecată, atât pe ea ca reclamantă, cât și instituția sesizată.

După ce a primit citația, deputatul USR a comentat pe Facebook că și în ziua de astăzi așteaptă ca fostul ministru să-și ceară scuze pentru gravele derapaje din declarațiile sale publice.

Domnule Pop, la acel moment așteptam cu toții scuze publice din partea dumneavoastră, ca o dovadă minimă de decență și respect. Nici până la acest moment nu le-am primit și nici nu mai am vreo speranță că o veți face”, a concluzionat președintele Comisiei Parlamentare pentru egalitatea de șanse.

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 5 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 6 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 6 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 8 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 9 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 9 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 10 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 11 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 11 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 12 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 12 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 12 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 13 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.