FOTO: Trei benzi de circulație la trecerea de pe Slavici! AFLĂ cum se va circula în zonă în timpul lucrărilor:

FOTO: Trei benzi de circulație la trecerea de pe Slavici! AFLĂ cum se va circula în zonă în timpul lucrărilor:

În zona trecererii la nivel cu cale ferată de pe Ion Slavici încep lucrări ample, mâine! Dar nu doar la trecere, ci și la intersecțiile din apropiere. Astfel, circulația în zonă va fi blocată pe o arie mai extinsă! Lucrătorii vor încerca să deblocheze, pe rând, câte o intersecție! AFLĂ ce lucrări se fac și CUM se va putea circula:

De mâine, pentru cel puțin 10 zile, traficul în zona trecerii la nivel cu calea ferată de pe Ion Slavici va fi dat peste cap. Nu se va lucra NUMAI la trecere, ci și în intersecțiile din apropierea acesteia.

TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ – trei benzi de circulație

Trecerea la nivel cu calea ferată va fi extinsă. Astfel, de la 7,5 metri, cât are acum, va fi lărgită la 10 metri. Acest lucru se datorează faptului că se vor crea trei benzi de circulație. Două care vin dinspre Subcetate spre Ioan Slavici – Apollo, și una dinspre Apollo care urcă spre Subcetate.

Astfel, trecerea peste calea ferată va fi blocată TOTAL, cel puțin 10 zile. Lucrările din zonă sunt ample, așa că până nu vor fi finalizate, nu se va putea circula alternativ.

Intersecția străzilor Subcetate cu Eroilor

Deoarece se vor face două benzi de circulație dinspre Subcetate spre Ion Slavici – Apollo, va fi nevoie de lucrări și în zona intersecției cu strada eroilor. Astfel, intersecția respectivă va fi blocată, pe perioada lucrărilor.

Astfel, cei care vin dinspre Subcetate, vor fi nevoiți să aleagă vireze dreapta, pe strada Zefirului.

Cei care trec calea ferată, prin zona Pieței Decebal, vor fi nevoiți să o ia tot înainte, pe strada Cuza Vodă și apoi Zefirului.

Intersecția străzilor Colibiței, Ion Slavici și Arțarilor

Strada Arțarilor va fi deschisă integral și se va putea circula pe ambele sensuri, chiar și în zona din spatele Pieței, unde până acum era sens unic.

Cele două benzi pe sens, dinspre Subcetate spre Apollo, vor fi una pentru direcția înainte și una pentru viraj dreapta, spre Arțarilor.

Astfel, pentru lucrările ample ce trebuie făcute în zonă, intersecția celor trei străzi va fi blocată pe perioada lucrărilor.

Așadar, cei care vin de pe străzile Andrei Mureșanu sau Crinilor, vor fi nevoiți să meargă spre Bulevardul Decebal și să traverseze calea ferată prin zona străzii Cuza Vodă.

De asemenea, cei de pe strada Colibiței nu vor mai putea circula pe breteaua de legătură, proaspăt realizată, aceștia fiind nevoiți să folosească Aleea Tihuței sau trecerea peste calea ferată de pe Drumul Dumitrei Vechi.

„Vom încerca să lucrăm pe etape, ca să deblocăm câte o intersecție, pe rând. Vom încerca să deschidem, măcar câte o bandă de circulație, la anumite ore, la intersecția cu Strada Eroilor, sau aici, pe Arțarilor cu Ion Slavici. Dar totul depinde de cum înaintează lucrările, cum e vremea etc. Trecerea peste calea ferată va fi blocată pe toată perioada lucrărilor. Aici avem cel mai mult de lucru. Dar în rest, încercăm, ce putem, să ne organizăm ca să nu dăm chiar tot traficul peste cap, o perioadă lungă de timp”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mihai Danciu, șeful de șantier.

În ce privește trecerea la nivel cu calea ferată, aceasta va fi semnalizată cu semnul STOP și crucea Sfântului Andrei.

Și această trecere va fi semaforizată. Doar că aceste lucrări sunt prinse într-un plan al CFR-ului. Sunt cuprinse 24 de treceri la nivel cu calea ferată, din toată țara. Noi doar lărgim trecerea, din cauză că vom face trei benzi de circulație, și sperăm să găsim banii necesari ca să punem și pe porțiunea pe care o extindem acel model de trecere cauciucat, care să amortizeze. Dar semaforizarea trecerii nu e prinsă în proiectul nostru. Ci doar când vor interveni cei de la CFR”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Stelele și planetele – observate din Pasul Tihuța. Cum a ajuns un observator astronomic în „cel mai întunecat loc din Europa” acum 15 minute - În urmă cu două zile au început amenajările pentru amplasarea unui telescop în Pasul Tihuța, în incinta sediului asociației Tășuleasa Social. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind considerată cea mai întunecată zonă din Europa. Au pus umărul la proiectul Tășu elevi din România, Turcia și Statele Unite.
FOTO/VIDEO: Despre femei puternice, provocări, vise şi afaceri de succes, la FlexTour acum O oră - Cum să împaci şi capra şi varza? Cum să găseşti un echilibru între viața de familie și cea profesională? Cum să ai succes la locul de muncă și, în același timp, să te bucuri de o familie fericită?
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Ilva Mică acum 2 ore - Astăzi, 17 iulie 2019, se va sista  furnizarea  apei  potabile în localitatea Ilva-Mică, Ce străzi vor fi afectate:
Scandal cauzat de alcool, terminat cu lovituri de cuțit pe Someșului acum 2 ore - Noaptea trecută, un scandal cauzat de alcool s-a terminat cu lovituri de cuțit la un bloc de nefamiliști de pe strada Someșului. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost tăiat în zona umărului.
FOTO/VIDEO: CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ – Doi bistrițeni prinși cu numeroase plante halucinogene acum 14 ore - Doi tineri bistrițeni au fost prinși în trafic de polițiști. Mașina era plină de plante halucinogene. Cei doi tineri au fost duși la sediul poliției, alături de impresionanta captură.
ECLIPSĂ parțială de Lună, la noapte! Se va vedea întreg fenomenul, dacă e senin! acum 18 ore - La noapte, iubitorii de fenomene astrale TREBUIE să stea treji! Va avea loc o eclipsă parțială de Lună. Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius. CÂND începe:
Cristina Iurişniţi (USR) solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu! acum 19 ore - Dezamăgită şi exasperată de prestaţia ministrului Educaţiei, profesoara Cristina Iurişniţi (USR Bistriţa-Năsăud) a solicitat demiterea Ecaterinei Andronescu - care  a picat Bac-ul la geografie, într-o declarație politică ea afirmând recent că Alexandria este județ.
VIDEO: Târgul mare al Bistriţei se apropie! „Încă purtăm tratative şi negocieri” acum 19 ore - Zece zile de sărbătoare îi aşteaptă pe bistriţeni spre finalul lunii august. „Încă nu este nimic sigur. Încă purtăm negocieri şi tratative care vor fi definitivate în cursul ultimei săptămâni din iulie”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii.
Imagine dezolantă, în Turnul Bisericii Evanghelice acum 20 de ore - Ce poate fi mai frumos, într-un turn de biserică, care ar fi și principala atracție a orașului, decât o mini-vietate moartă în descompunere? Mai multe vietăți, probabil. Bistrița este orașul tuturor posibilităților! Partea proastă este că ne cam obișnuim cu asta.
FOTO: Cinci mașini, două accidente, o victimă – la nici 5 minute distanță! acum 21 de ore - Două accidente rutiere au avut loc în urmă cu puțin timp. În unul au fost implicate două autoturisme- fără victime. În al doilea, trei autoturisme, iar o persoană va fi transportată la spital.
Băcăuan căutat pentru tentativă de omor, găsit la noi în județ! UNDE se ascundea: acum 22 de ore - Polițiștii bistrițeni au reușit să găsească pe un băcăuan căutat pentru tentativă de omor. Acesta a fost identificat în județul nostru, la câțiva kilometrii de Bistrița.
FOTO – Mijlocenii Bârgăului: Neatenția face victime acum 23 de ore - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17, în Mijlocenii Bârgăului. O autoutilitară a lovit un autoturism care a oprit pentru un viraj la stânga. Din cauza neatenției, două persoane au fost rănite.
TRAGIC: Un bunic și-a pierdut viața din cauza mașinii de spălat sub presiune acum 24 de ore - Zi neagră pentru o familie, în urma unui incident din Teaca. Un bunic de aproximativ 60 de ani a murit electrocutat. Acesta utiliza mașina de spălat sub presiune. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
FOTO: Au purtat salvatorii pe drumuri că n-au vrut să se împace, după un frecuș în sens acum O zi - Un eveniment rutier a avut loc în sensul giratoriu de la Cap de Bou, din municipiu. O autoutilitară și un autoturism au pătruns în același timp în sens și s-au frecat una de alta. Pentru că șoferii nu au vrut inițial să se înțeleagă, au purtat salvatorii pe drumuri, degeaba.
Marșarierul buclucaș! Cum s-a ales un bistrițean cu dosar penal după o astfel de manevră: acum O zi - S-a dat ”alarma” ieri, de două ori, în urma unor manevre de marșarier. Dacă în cazul unuia, șoferul și-a continuat drumul fără prea mare tam-tam, nu la fel s-a întâmplat în cel de-al doilea caz. Bistrițeanul s-a ales cu dosar penal. CE au descoperit polițiștii: