FOTO: Trei benzi de circulație la trecerea de pe Slavici! AFLĂ cum se va circula în zonă în timpul lucrărilor:

FOTO: Trei benzi de circulație la trecerea de pe Slavici! AFLĂ cum se va circula în zonă în timpul lucrărilor:

În zona trecererii la nivel cu cale ferată de pe Ion Slavici încep lucrări ample, mâine! Dar nu doar la trecere, ci și la intersecțiile din apropiere. Astfel, circulația în zonă va fi blocată pe o arie mai extinsă! Lucrătorii vor încerca să deblocheze, pe rând, câte o intersecție! AFLĂ ce lucrări se fac și CUM se va putea circula:

De mâine, pentru cel puțin 10 zile, traficul în zona trecerii la nivel cu calea ferată de pe Ion Slavici va fi dat peste cap. Nu se va lucra NUMAI la trecere, ci și în intersecțiile din apropierea acesteia.

TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ – trei benzi de circulație

Trecerea la nivel cu calea ferată va fi extinsă. Astfel, de la 7,5 metri, cât are acum, va fi lărgită la 10 metri. Acest lucru se datorează faptului că se vor crea trei benzi de circulație. Două care vin dinspre Subcetate spre Ioan Slavici – Apollo, și una dinspre Apollo care urcă spre Subcetate.

Astfel, trecerea peste calea ferată va fi blocată TOTAL, cel puțin 10 zile. Lucrările din zonă sunt ample, așa că până nu vor fi finalizate, nu se va putea circula alternativ.

Intersecția străzilor Subcetate cu Eroilor

Deoarece se vor face două benzi de circulație dinspre Subcetate spre Ion Slavici – Apollo, va fi nevoie de lucrări și în zona intersecției cu strada eroilor. Astfel, intersecția respectivă va fi blocată, pe perioada lucrărilor.

Astfel, cei care vin dinspre Subcetate, vor fi nevoiți să aleagă vireze dreapta, pe strada Zefirului.

Cei care trec calea ferată, prin zona Pieței Decebal, vor fi nevoiți să o ia tot înainte, pe strada Cuza Vodă și apoi Zefirului.

Intersecția străzilor Colibiței, Ion Slavici și Arțarilor

Strada Arțarilor va fi deschisă integral și se va putea circula pe ambele sensuri, chiar și în zona din spatele Pieței, unde până acum era sens unic.

Cele două benzi pe sens, dinspre Subcetate spre Apollo, vor fi una pentru direcția înainte și una pentru viraj dreapta, spre Arțarilor.

Astfel, pentru lucrările ample ce trebuie făcute în zonă, intersecția celor trei străzi va fi blocată pe perioada lucrărilor.

Așadar, cei care vin de pe străzile Andrei Mureșanu sau Crinilor, vor fi nevoiți să meargă spre Bulevardul Decebal și să traverseze calea ferată prin zona străzii Cuza Vodă.

De asemenea, cei de pe strada Colibiței nu vor mai putea circula pe breteaua de legătură, proaspăt realizată, aceștia fiind nevoiți să folosească Aleea Tihuței sau trecerea peste calea ferată de pe Drumul Dumitrei Vechi.

„Vom încerca să lucrăm pe etape, ca să deblocăm câte o intersecție, pe rând. Vom încerca să deschidem, măcar câte o bandă de circulație, la anumite ore, la intersecția cu Strada Eroilor, sau aici, pe Arțarilor cu Ion Slavici. Dar totul depinde de cum înaintează lucrările, cum e vremea etc. Trecerea peste calea ferată va fi blocată pe toată perioada lucrărilor. Aici avem cel mai mult de lucru. Dar în rest, încercăm, ce putem, să ne organizăm ca să nu dăm chiar tot traficul peste cap, o perioadă lungă de timp”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mihai Danciu, șeful de șantier.

În ce privește trecerea la nivel cu calea ferată, aceasta va fi semnalizată cu semnul STOP și crucea Sfântului Andrei.

Și această trecere va fi semaforizată. Doar că aceste lucrări sunt prinse într-un plan al CFR-ului. Sunt cuprinse 24 de treceri la nivel cu calea ferată, din toată țara. Noi doar lărgim trecerea, din cauză că vom face trei benzi de circulație, și sperăm să găsim banii necesari ca să punem și pe porțiunea pe care o extindem acel model de trecere cauciucat, care să amortizeze. Dar semaforizarea trecerii nu e prinsă în proiectul nostru. Ci doar când vor interveni cei de la CFR”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.