FOTO/VIDEO: Lions Club Bistriţa are un nou preşedinte

FOTO/VIDEO: Lions Club Bistriţa are un nou preşedinte

Lions Club Bistriţa are un nou preşedinte: ieri seară, în salonul Hotelului Bistriţa, în prezenţa unor membri Lions din Sankt Polten (Austria) s-a desfăşurat ceremonia de predare-primire a mandatului de la fostul preşedinte, omul de afaceri Alexandru Mureşan, către noul preşedinte.

Cel care a preluat mandatul de preşedinte şi va conduce pentru doi ani Lions Club Bistriţa este Mihai Bilegan.

Noul preşedinte a sosit, de altfel, la ceremonie – alături de alţi colegi voluntari ai clubului – direct de la Preventoriul din Ilişua, unde s-a şi rănit uşor la mână.

Asociaţia derulează la Preventoriul din Ilişua un impresionant proiect de renovare şi restaurare a clădirii.

Fostul preşedinte, Alexandru Mureşan a prezentat, conform tradiţiei, un raport al activităţii sale ca preşedinte Lions Club Bistriţa şi a înmânat, la final, câteva diplome de apreciere pentru colegii care s-au implicat mai mult în evenimentele clubului.

Alexandru Mureşan a trecut în revistă cele mai importante proiecte Lions Club Bistriţa care au sprijinit comunitatea locală.

Printre acestea s-au numărat Târgul de purici ajuns la ediţia a V-a (în acest an voluntarii bistriţeni şi-au sprijinit logistic şi colegii din Turda pentru a începe un eveniment similar acolo), dar şi o serie de proiecte implementate la Preventoriul TBC Ilişua.

Tabăra de Creaţie Sub semnul culorilor primare, pentru copiii din Chişinău, Tineri Voluntari pentru bunici solitari, Ziua Voluntarului, Cupa Lions la şah, Unitatea mobilă stomatologică, Ziua Diabetului sau Cupa generozităţii la fotbal – au fost alte activităţi amintite în cadrul ceremoniei şi derulate cu success de Lions Club Bistriţa.

Fostul preşedinte al clubului a amintit şi de Lions Quest – programul integrat pentru deprinderea unor abilităţi sociale necesare în viaţă, implementat în parteneriat cu ISJ BN, dar şi de parteneriatele pe care clubul le derulează cu Asociaţia Micul Prinţ sau cu Asociaţia Nevăzătorilor din Bistriţa.

La ceremonie a participat şi Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, care şi-a declarat admiraţia pentru implicarea Lions Club Bistriţa în viaţa comunităţii, dar şi sprijinul în proiectele viitoare ale asociaţiei:

Lions Club Bistriţa este parte a Districtului Lions 124 România, district cu peste 1350 membri, dar şi a Lions International, Asociaţie fondată în America în anul 1917, membră fondatoare a ONU, cu peste 1.400.000 de membri în întreaga lume.

Doi elevi de liceu s-au ales cu dosare penale pentru ”cadoul” de sub brad și distracția din pauză decembrie 11, 2019 - Un elev de clasa a X-a a ales o distracție mai aparte în pauza dintre ore. Iar un altul, a pus un cadou mai neobișnuit sub bradul din clasă. Amândoi s-au ales cu dosare penale. Chiar și părinții unui pici de 9 ani s-au ales cu amendă pentru ”joaca” pruncului lor.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa rămân azi fără apă potabilă decembrie 11, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân azi fără apă potabilă, anunţă cei de la Aquabis. Cât durează remedierea defecţiunii:
AgroInvest – LAM – Creditul pentru agricultorii mici și mari, care au nevoie de bani pentru a cumpăra teren, animale sau utilaje agricole decembrie 11, 2019 - Dacă ești agricultor și vrei să-ți modernizezi grajdul, să crești şeptelul, parcul de maşini agricole sau poate căuți soluţii pentru finanţarea unui proiectului cu fonduri UE, deja aprobat, ori ai nevoie de surse de finanţare pentru cumpărarea materiei prime, atunci caută-i pe cei de la LAM Microcredit, în Bistrița, str. Piața Centrală, nr. 25, cu acces din strada Dornei. Au tot felul de soluții financiare pentru agricultorii sau fermierii mai mici sau mai mari!
Rostul de dimineaţă: Bătaie de joc sau neglijenţă…?!? Autorităţile locale au „uitat” să pună luminiţe peste simbolul oraşului…! decembrie 11, 2019 - Frustrare. Furie. Protest. Tristeţe. Neglijenţă...?!? Ce-a fost în mintea lor...?! L-a faultat suficient istoria. Acum îl faultează şi autorităţile locale ? Să fie o simplă coincidenţă ? O nefericită scăpare?  
Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…