Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, va vizita câteva ferme de lângă Bistriţa. Mare parte a activităţii pe care acesta o desfăşoară în calitate de europarlamentar în PE se bazează pe realităţile bistriţene. VEZI ce modificări a adus politicilor agricole inspirându-se din judeţul nostru şi când vor creşte subvenţiile:

Plecând de la nişte realităţi pe care le-a întâlnit în judeţul nostru, în urma discuţiilor cu fermierii din zonele de munte, Daniel Buda – preşedintele PNL Cluj şi europarlamentar pe domeniul agriculturii – a dezvoltat o strategie în Parlamentul European.

„Bună parte a activităţii mele din Parlamentul European să ştiţi că a avut în vedere realităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru că împreună cu preşedintele Ioan Turc şi alţi colegi am vizitat de câteva ori fermele de aici din zonă, ferme relevante, şi problemele pe care le-am identificat acolo să ştiţi că au devenit realităţi în amendamentele pe care le-am depus în Parlamentul European, pentru ceea ce înseamnă aşa-numita politică agricolă comună”, a afirmat Daniel Buda în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL Cluj susţine că în noua politică agricolă unul dintre amendamentele inspirate din judeţul nostru face referire la obligativitatea statului de a folosi banii din resursele europene pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea serviciilor de consultanţă pentru fermieri.

S-a ajuns la această situaţie întrucât se pare că fermierilor din zonele de munte le-ar fi mai uşor să crească vaci de carne, iar cele de lapte să fie crescute la şes. Această consultanţă va veni în sprijinul fermierilor și îi va îndruma spre tendinţele de piaţă.

Daniel Buda susţine că „prin noua politică agricolă s-au crescut alocările financiare de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru tinerii fermieri şi s-a extins perioada de implementare de la 5 la 7 ani. Elementul de noutate este că şi persoanele care au peste 40 ani vor avea posibilitatea să îşi dezvolte şi să înceapă o afacere în agricultură cu sprijinul fondurilor europene până la 100.000 euro.”

Referitor la subvenţiile acordate de UE, se pare că acestea vor creşte la 220 euro/hectar începând cu anul 2021, chiar dacă bugetul Uniunii Europene este în scădere ca urmare a ieşirii Marii Britanii din uniune.

„Domnul Buda este un foarte bun cunoscător al realităţilor din judeţul nostru, în primul rând pe domeniul de interes al domniei sale, domeniul agriculturii. Daniel Buda, un om pe care noi îl considerăm coleg, şi în acelaşi timp credem şi susţinem că este şi candidatul nostru, al judeţului Bistriţa-Năsăud la europarlamentare.”, a concluzionat Ioan Turc, preşedintele PNL Bistriţa.

Aquabis: Se sistează apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului acum 9 minute- Aquabis Bistriţa anunţă că e nevoită să sisteze apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului - astăzi, pentru câteva ore.
Dani Suciu: Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă acum 43 de minute- Ieri a fost adoptat, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ. Acesta integrează 16 acte normative. Dani Suciu, ministrul Dezvoltării a comentat pe marginea acestuia, imediat după ședință. ”Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă” a declarat acesta.
RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 17 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 17 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 18 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 20 de ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 20 de ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 22 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 23 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 23 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 24 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum O zi- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat: