Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, va vizita câteva ferme de lângă Bistriţa. Mare parte a activităţii pe care acesta o desfăşoară în calitate de europarlamentar în PE se bazează pe realităţile bistriţene. VEZI ce modificări a adus politicilor agricole inspirându-se din judeţul nostru şi când vor creşte subvenţiile:

Plecând de la nişte realităţi pe care le-a întâlnit în judeţul nostru, în urma discuţiilor cu fermierii din zonele de munte, Daniel Buda – preşedintele PNL Cluj şi europarlamentar pe domeniul agriculturii – a dezvoltat o strategie în Parlamentul European.

„Bună parte a activităţii mele din Parlamentul European să ştiţi că a avut în vedere realităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru că împreună cu preşedintele Ioan Turc şi alţi colegi am vizitat de câteva ori fermele de aici din zonă, ferme relevante, şi problemele pe care le-am identificat acolo să ştiţi că au devenit realităţi în amendamentele pe care le-am depus în Parlamentul European, pentru ceea ce înseamnă aşa-numita politică agricolă comună”, a afirmat Daniel Buda în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL Cluj susţine că în noua politică agricolă unul dintre amendamentele inspirate din judeţul nostru face referire la obligativitatea statului de a folosi banii din resursele europene pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea serviciilor de consultanţă pentru fermieri.

S-a ajuns la această situaţie întrucât se pare că fermierilor din zonele de munte le-ar fi mai uşor să crească vaci de carne, iar cele de lapte să fie crescute la şes. Această consultanţă va veni în sprijinul fermierilor și îi va îndruma spre tendinţele de piaţă.

Daniel Buda susţine că „prin noua politică agricolă s-au crescut alocările financiare de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru tinerii fermieri şi s-a extins perioada de implementare de la 5 la 7 ani. Elementul de noutate este că şi persoanele care au peste 40 ani vor avea posibilitatea să îşi dezvolte şi să înceapă o afacere în agricultură cu sprijinul fondurilor europene până la 100.000 euro.”

Referitor la subvenţiile acordate de UE, se pare că acestea vor creşte la 220 euro/hectar începând cu anul 2021, chiar dacă bugetul Uniunii Europene este în scădere ca urmare a ieşirii Marii Britanii din uniune.

„Domnul Buda este un foarte bun cunoscător al realităţilor din judeţul nostru, în primul rând pe domeniul de interes al domniei sale, domeniul agriculturii. Daniel Buda, un om pe care noi îl considerăm coleg, şi în acelaşi timp credem şi susţinem că este şi candidatul nostru, al judeţului Bistriţa-Năsăud la europarlamentare.”, a concluzionat Ioan Turc, preşedintele PNL Bistriţa.

FOTO – Două mașini făcute praf pe Calea Moldovei, din cauza neatenției acum 33 de minute- În urmă cu puțin timp, două mașini au fost făcute praf, după ce un șofer s-a speriat de manevrele făcute de conducătorul auto din fața sa, a tras de volan și a lovit o mașină, care a ricoșat în a treia.
Vrei pe masa de Paște delicioasele prăjituri de la Polaris Beclean?! Treci pe la Zimmo și se rezolvă! acum 43 de minute- Tot ce este mai bun pentru clienții noștri este filosofia celor de la Zimmo! Așa s-au născut sandwichurile, salatele, sosurile sau smoothie-urile Zimmo, făcute după rețete proprii, originale și având la bază ingrediente cât mai naturale, fără aditivi. Și pentru că toată lumea vrea și ceva dulce și bun, la ei o să găsiți inclusiv...
Un bărbat din Măgura Ilvei s-a ales cu răni grave, după ce a fost înghițit de un mal de pământ. A fost solicitat elicopterul SMURD acum O oră- În urmă cu puțin timp, un bărbat de 48 de ani din Măgura Ilvei a fost înghițit de un mal de pământ până în zona brâului. Acesta a fost scos de către pompierii voluntari din comună și predat echipajului medical, care a luat decizia de a solicita un elicopter SMURD.
Carolyne Beauty Center angajează recepționistă! SUPER oferte de muncă în Bistrița acum 2 ore- Carolyne Beauty Center caută o tânără drăguță căreia să-i placă să lucreze în fiecare zi cu frumusețea,  într-o echipă tânără și veselă. Se oferă condiții de cinci stele! Alte locuri de muncă - disponibile în Bistrița:
TRAGIC: Și-a găsit copilul adolescent spânzurat de-o grindă acum 3 ore- O descoperire macabră a avut loc în această dimineață, în localitatea Tărpiu. O mamă și-a găsit copilul, adolescent, spânzurat de-o grindă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
VIDEO: Banii n-aduc fericirea! Dar în cazul Adrianei, îi ”cumpără timp” alături de fetele ei! acum 4 ore- A primit un diagnostic crunt, acum șase ani de zile. Situația nu poate deveni mai roz, dar a găsit o soluție să rămână cât mai mult în viață, alături de fetele ei. Doar că pentru ea, timpul chiar costă bani! Și nu puțini! Iar finanțele... nu îi mai ajung!
FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 5 ore- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 18 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 21 de ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 21 de ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 23 de ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum O zi- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum O zi- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum O zi- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”