Povestea din spatele fotografiei Alexandrei din Parcul Municipal Bistrița

Povestea din spatele fotografiei Alexandrei din Parcul Municipal Bistrița

 Alexandra Măceșanu, victima criminalului din Caracal, se afla vara trecută în Bistrița! Aceasta colinda întreaga țară cu entuziasm, fără să bănuiască ce avea să i se întâmple. Una din pozele difuzate spre identificarea ei a fost făcută pe podul lacului cu pești din Parcul Municipal Bistrița.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar joi fata a sunat la ora 11:00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Un procuror DIICOT a făcut declarații publice în cazul Alexandrei: ,,Pe 25 iulie la domiciliul său ar fi ucis-o pe minora pe care o răpise în scopul sexual, o sechestrase și violase. Au fost identificate fragmente de oase calcinate și dinți de factură umană, trei inele, un lănțișor, o bucată similară unei monturi de inel cu urme de ardere. În autoturism a fost găsit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei. Criminalistica a transmis raportul din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului”.

Totodată, procurorul de la DIICOT Craiova a transmis că inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, la ora 12:00, la domiciliul său, iar ulterior i-a incinerat corpul.

,,A surprins-o cu telefonul în mână”, a mai precizat procurorul.

La momentul dispariției fetei, pe internet au apărut o serie de fotografii pentru identificarea ei. Printre acestea a circulat și o poză făcută chiar în Parcul Mare din Bistrița!

Bistrițeanul.ro a aflat povestea din spatele acestei fotografii. Tânăra în vârstă de 15 ani făcea parte din Ansamblul Tradițional „Dor de Romanați”, formație care a fost prezentă anul trecut în cadrul Târgului Mare al Bistriței.

Acest eveniment s-a desfășurat în perioada 24 august-2 septembrie 2018 la Heidenfeld-Viișoara. Conform calendarului evenimentului, Alexandra și colegii ei de ansamblu ar fi urcat pe scenă pe 27 august, într-o zi de luni. Pe 28 august, fata a postat pe Facebook o fotografie pe podul lacului cu pești din Parcul Mare, o poză care să îi amintească de Bistrița. Aceeași poză avea să fie folosită, un an mai târziu, pentru identificarea semnalmentelor tinerei.

Conform mentorului ei cultural, Lucian Stroe, Alexandra mai fusese la Bistrița de patru sau cinci ori înainte, în cadrul activităților desfășurate de ansamblul „Dor de Romanați”. Ultima vizită a fetei în județul nostru ar fi fost pe 15 septembrie 2018, la Leșu, la Festivalul „Rapsodia Trișcașilor”. Alexandra dansează de mică, de la 10-12 ani, când s-a înscris în ansamblul condus de Lucian Stroe. Și-a făcut aici o mulțime de prieteni, care au crescut împreună ca frații. În majoritatea fotografiilor de grup fata se află în centru, lângă mentorul său. Acesta a făcut o declarație pentru Bistrițeanul.ro, spunând cât de puternică era Alexandra și cât de apropiată era relația mentor-elevi.

„Alexandra era foarte puternică, din toate punctele de vedere. Avea un caracter aparte și aprecia doar ceea ce era bun, frumos și elegant. Provine dintr-o familie modestă, dar selectivă și avea un suflet curat. Ea și toate fetele mele știau cum să se comporte în lume.”, a povestit Lucian Stroe.

Tânăra avea și o soră mai mică, care a rămas acum singură la părinți. În ziua dispariției Alexandrei, Lucian Stroe a fost sunat de mama fetei pentru a-l întreba dacă a avut o întâlnire cu ea sau dacă a văzut-o. Acesta i-a spus că nu s-a întâlnit cu fata, dar probabil este la o pizza cu prietenii. În aceste momente însă, Alexandra nu era cu prietenii ei, ci cu cel care avea să-i pună capăt vieții. De asemenea, Stroe spune că anul acesta va exista o pauză de la activitățile ansamblului, dat fiind cele întâmplate. Aveau programate aproximativ 8 turnee/an și o excursie anuală.

„Îmi pare rău că nu sunt acolo și nu pot să fac nimic. Am vorbit cu copiii și urlau, erau revoltați. Sperăm s-o găsim în viață. Lipsa Alexandrei este un gol nu numai în ansamblu, ci și în folclor.”, mai spune Lucian Stroe care s-a aflat la Bistrița în perioada dispariției Alexandrei.

Colindătorii care au speriat Crăciunul și Bistrița! Și copiii, și zăpada… decembrie 15, 2019 - TOOOOT! N-a mai rămas nimeni cu pace în suflet după ce i-a văzut pe colindătorii lui Crețu din Centrul Vechi al Bistriței! Dacă alții au ornamente de Crăciun de poveste, la Bistrița s-a optat după unele de groază, că așa suntem noi, mai speciali! Fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de o cititoare, care și-a băgat copiii în sperieți după o plimbare liniștită pe Pietonal.
FOTO: Ai o bijuterie din aur veche sau ruptă? La Atlantis Gold o poți înlocui cu una nouă, la modă decembrie 15, 2019 - Magie de Crăciun la Bijuteria Atlantis Gold din incinta B1 Shopping Center! Aici, orice bijuterie veche sau ruptă poate fi înlocuită cu una nouă, numai bună să ți-o faci cadou de Crăciun sau să o faci cadou cuiva drag! În stoc tocmai au intrat sute de bijuterii din aur și argint pentru copii, tineri sau pentru adulți, oricât de pretențioși ar fi, tot găsești ceva pe gustul celor dragi, chiar ai de unde alege la Atlantis Gold.
DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…! decembrie 15, 2019 - O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…”
Marș comemorativ: 30 de ani de la Revoluție! decembrie 15, 2019 - În acest an se împlinesc 30 de ani de la Revoluția ce a condus România la ieșirea de sub comunism. Pentru a comemora evenimentele din `89, Asociația Bistrița Civică organizează un marș. Se va merge exact pe traseul pe care l-au făcut atunci bistrițenii.
FOTO: CUPA CÂRLIONȚ LA ȘAH 2019, Ediția a II-a decembrie 15, 2019 - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 14 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori. A fost a doua ediție a acestei competiţii: „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție pentru șahul bistrițean..."
INEDIT: Un primar scoate bani din buzunar pentru a premia cea mai frumoasă casă veche împodobită decembrie 15, 2019 - Multe localități au case vechi ce ajung să fie demolate. Pentru a scoate în evidență frumusețea lor, un primar și-a provocat localnicii să le împodobească. Iar cea mai frumoasă casă împodobită va fi premiată. Cu bani din buzunarul propriu al primarului.
Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
SPECTACOL CARITABIL CHEERS: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta și fă-le Crăciunul mai luminos persoanelor cu handicap fizic decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină.