Povestea incredibilă a Lidiei Pop: «O șansă la viață și o șansă la moarte»

Povestea incredibilă a Lidiei Pop: «O șansă la viață și o șansă la moarte»

A trecut prin clipe groaznice, dureri și chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, a învățat lecții importante, a învățat să iubească viața așa cum este ea și a lăsat trecutul în urmă. Lidia Pop, o fată din Rodna care a suferit arsuri grave în urma unui atac în Paris, a povestit cum s-a întâmplat totul, dar și cum i s-a schimbat destinul:

11 iunie 2017 este data în care Lidia Pop și colega ei de muncă au fost atacate chiar în restaurantul din Paris în care munceau. A mers acolo pentru a strânge bani, să se întoarcă acasă pentru a-și dedica timpul pasiunii ei: machiajul. Frumusețea ei a devenit obsesia unui bărbat, iar acest lucru avea să devină fatal pentru prietena și colega ei, iar pe ea avea să o ducă pe patul de spital pentru luni în șir.

Lidia Pop, victima unui atac groaznic, a povestit totul pentru bloggerul Raluca Jensen:

„«Merg la baie să îmi refac machiajul!»,mi-a șoptit prietena mea. «Mergi liniștită, șterg eu restul paharelor», am zis eu. Fredonam versurile unei melodii când dintr-o dată, 3 persoane cu cagule pe cap au intrat în restaurant și au început să arunce cu benzină (eu asta credeam atunci că era). Am început să țip panicată, neștiind ce să fac. Am vrut să ies afară, dar mi-am adus aminte că prietena mea era în baie. Am fugit repede la ea…

«Sunt trei oameni care dau foc la restaurant, încuie repede ușa!», am zis eu, cu o voce speriată. Ea intrând în panică, a început să plângă și să îmi zică că vom muri. M-am speriat și mai tare. Într-o fracțiune de secundă prietena mea a descuiat ușa și a luat-o la fugă, moment în care, focul și-a făcut apariția. Am fugit după ea și în acel moment am auzit o voce de bărbat: «Către geam, veniți către geam!» Am fugit în locul de unde se auzea vocea. Am ieșit prima pentru că eram mai slabă și am putut să ies mai repede. Au scos-o și pe ea, întinzând-o pe asfaltul călduț, pe cealaltă parte de drum. (Probabil că ați văzut clipul pe Youtube sau la știri). Mă uitam pe picioarele mele fără nici un gram de durere, priveam în jur… nu știam ce se întâmplă. Am alergat apoi spre ea, am încercat să o ridic, dar o voce m-a oprit: «Nu o mișca! Las-o așa până vine salvarea! NU O MIȘCA!»

«Ce se întâmplă? De ce sunt așa mulți oameni?», am întrebat eu. Nici un răspuns… Apoi am văzut un băiat care filma. «Ajută-mă, te rog!», am zis eu cu vocea din ce în ce mai stinsă. «Cum să te ajut?» m-a întrebat el panicat.

Nu mai rezistam! Dintr-odată gălăgia a devenit silențioasă, iar corpul îl simțeam greu! «Mor!», au fost ultimele mele cuvinte”.

Textul complet, AICI

Foto: Facebook Lidia Pop

 

FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe noiembrie 14, 2019 - Cel mai violent incendiu din ultimii ani, înregistrat în județul nostru a avut loc la miezul nopții. Patru case din localitatea Șanț s-au făcut scrum. 15 persoane care locuiau în casele cuprinse de flăcări au rămas pe drumuri.
ȘOC și GROAZĂ la Căminul de bătrâni: Un bunic a înjunghiat un alt bunic noiembrie 13, 2019 - Un incident grav a avut loc azi la Căminul de Bătrâni din Bistrița. Un bunic l-a înjunghiat pe altul, în zona pieptului. Victima, de 73 de ani, a ajuns la spital. În această după-masă, un echipaj medical și unul al poliției au fost solicitate să intervină la un conflict finalizat cu înjunghieri, la Căminul de...
Purtată de „aripile dragostei” la sute de km distanță! Unde a fost găsită o minoră dispărută de acasă: noiembrie 13, 2019 - O copiluță din Dumitra a plecat de acasă, luni. Ieri, mama fetei i-a anunțat dispariția. Polițiștii au găsit-o rapid. O purtaseră ”aripile dragostei” la 400 de km distanță!
FOTO: I s-a aprins mașina la care lucra noiembrie 13, 2019 - Un bistrițean făcea reparații la mașina unui prieten. La un moment dat, la compartimentul motor a izbucnit un incendiu. A fost nevoie de intervenția pompierilor. 
Michael Anders-Kraus, unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, a plecat la cer noiembrie 13, 2019 - Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.
ZVONOTECĂ: Cine-i pesedist, prieten cu sașii și n-a votat-o pe Dăncilă?! noiembrie 13, 2019 - De multe poți să-l acuzi pe primarul Ovidiu Crețu, dar nu de lipsa eleganței și că ar face ceva împotriva credințelor sale. Cum a evitat, elegant și determinat cum îl știm, să o voteze pe prima femeie președinte a PSD ca președinte al României, vă spunem noi...
Elevi, vi se mai pregătește ceva! Noul ministru al educației taie discipline din programa școlară noiembrie 13, 2019 - Elevii au primit o veste bună luna trecută. Timpul petrecut la școală ar putea fi redus. În completarea scăderii numărului de ore, noul ministru al educației vrea și tăierea de discipline.
Aquabis: O stradă din Bistriţa, fără apă potabilă, pentru câteva ore noiembrie 13, 2019 - O stradă din municipiul Bistriţa rămâne fără apă  potabilă azi, pentru câteva ore, anunţă cei de la Aquabis:
SPAIMA ȘOSELELOR! Fostul preot Cristian Pomohaci adună „premii” peste premii de la Rutieră noiembrie 13, 2019 - Fostul preot Cristian Pomohaci bate țara în lung și în lat pentru a ajunge la evenimentele la care este invitat și care îi aduc venituri substanțiale. Se pare că acesta nu prea respectă legislația rutieră și face colecție de sancțiuni de la agenții de la Rutieră.
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! noiembrie 13, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: aici va poposi unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni americani care a copilărit la Teaca şi care va oferi bistriţenilor, alături de profesorul Academiei de muzică din Amsterdam – un recital de excepţie:
SURPRIZĂ! Foștii șefi ai Poliției Bistrițene, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, și-ar putea afla pedeapsa înainte de Moș Nicolae noiembrie 13, 2019 - Foștii șefi ai Poliției Bistrițene și-ar putea afla pedeapsa peste exact o săptămână. Judecătorii ar putea veni cu o soluție în acest caz, după aproape 5 ani, zeci de martori audiați și aproape 50 de termene de judecată.
Președintele Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție pe judecătoarea Corina Iacob, după ce aceasta a fost condamnată noiembrie 13, 2019 - Corina Iacob a fost condamnată luna trecută la doi ani și 8 luni de închisoare cu supendare, după ce a luat mită de la fostul secretar de stat Ovidiu Puțura. Președintele României Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție, ieri, printr-un decret.
O girafă, noua achiziție a Spitalului Județean! noiembrie 13, 2019 - Un aparat ultra performant a ajuns ieri la Spitalul Județean. E vorba de un radiograf mobil, care seamănă cu o girafă. Această achiziție este foarte importantă pentru pacienții imobilizați.
INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: 
VIDEO Conflictul de la Bichigiu lăsat cu înjunghierea unui tânăr ar fi pornit de la un musafir prost-crescut noiembrie 12, 2019 - Un tânăr de 18 ani este în stare gravă într-un spital din Cluj-Napoca, după ce a fost înjunghiat de un bărbat de 42 de ani. Culmea, întreg conflictul ar fi pornit de la un musafir prost-crescut, pe care mama victimei l-ar fi dat afară din casă.