Primarul comunei Rebrișoara: Avem proiecte în derulare, dar avem și proiecte cu bețe-n roate!

Primarul comunei Rebrișoara: Avem proiecte în derulare, dar avem și proiecte cu bețe-n roate!

În comuna Rebrișoara se derulează diferite proiecte. Dacă la unele lucrările au început, altele se află în stand by. Primarul Viorel Clapău, prezent în emisiunea „Direct în problemă”, a vorbit deschis depre administrația în Rebrișoara și stadiul fiecărui proiect în parte.

La emisiunea „Direct în problemă”, de la Bistrițeanul.ro, a fost prezent primarul comunei Rebrișoara, Viorel Clapău. Acesta a discutat despre „veșnicele probleme”, ale asistaților social și a gunoaielor, dar și alte aspecte ale administrației locale.

Edilul a spus că în comuna pe care o gestionează există șase proiecte. Trei sunt în derulare, iar trei sunt în stand by.

„Avem șase proiecte. Primul e cu modernizarea infrastructurii rutiere pe fonduri europene, de un milion de euro. Pe acest tronson de drum am câștigat și extinderea canalizării și a apei potabile pe 5 km. Tot pe fonduri europene, există un proiect de modernizare și dotare a căminului cultural. Mai avem modernizarea și dotarea Școlii Generale din centrul comunei. Acest proiect e aprobat prin PNDL 2. Tot pe PNDL mai avem modernizarea străzilor din centrul comunei, care e în derulare de anul trecut din noiembrie. Și mai avem un proiect de modernizare căi de acces pentru obiective socio-culturale. Aici avem finanțare de 90 la sută și sperăm până la final de august să primim aprobare pentru sumele reactualizate. Și avem un proiect pentru străzile din Rebrișoara și crearea de trotuare. În 7 august s-a terminat achiziția și valoarea lui e de 17 miliarde de lei vechi, din fonduri proprii. Anul acesta vom face o parte din lucrări. Dar sperăm, în luna septembrie, să începem lucrările”, a explicat Viorel Clapău.

Pentru proiectul de canalizare, făcut în 2018, au existat numeroase probleme. În 2018 s-au organizat trei licitații pe SEAP. De fiecare dată s-a arătat câte o firmă interesată, ca ulterior să își retragă oferta. Conform declarației lui Viorel Clapău, firmele se retrăgeau din cauza „galopării prețurilor, creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor”. Astfel, proiectul a trebuit refăcut și la finele anului trecut s-a reumblat după aprobări. În luna iunie s-a reorganizat licitație. Tot nu s-a prezentat nimeni. Și acum se va face din nou încă o licitație, iar primarul comunei Rebrișoara speră să poată să „bată palma” cu vreo firmă.

Și la proiectul cu Căminul Cultural au existat probleme. În clădirea respectivă a funcționat și Primăria. Tocmai de aceea și finanțarea pentru proiect a fost împărțită pe suprafața desfășurată a Căminului și pe cea a Primăriei. Astfel s-au alocat aproape 1,6 milioane lei pentru lucrări, din care 500.000 de lei ar fi fost partea pentru Primărie. Iar de un an de zile lucrurile se tot tărăgănează, iar primarul spune că acestea vor mai întârzia încă.

Licitația pentru Școala Generală a fost câștigată la început de 2018 și au început lucrările. Se speră ca undeva la finele acestui an să se acopere școala, se va ridica încă un etaj și va fi și un corp nou, cu toalete interioare, bibliotecă, ateliere, laboratoare etc. Și probabil că în septembrie 2020, Școala va putea fi dată în funcțiune.

În ce privește proiectul cu străzile din centrul comunei, problemele sunt legate de localnici. Aceștia sunt nemulțumiți că străzile sunt decopertate. Nu ar avea nici răbdare să se facă șanțurile, ca abia apoi să se toarne stratul de piatră și cel de asfalt.

Un alt proiect ar fi sediul Primăriei care a fost făcut. Nu e o realizare a mea, ci o necesitate. O realizare a tuturor. Nu a fost un moft al primarului. Ci trebuia să ne mutam în altă locație ca să putem reabilita Căminul Cultural”, a explicat Viorel Clapău.

Mai multe despre modul în care e administrată comuna Rebrișoara puteți revedea în video de mai jos:

Are cineva o explicație logică de ce nu există poză cu vicele Niculae lângă puntea asta?! noiembrie 18, 2019 - Au început să se agite bistrițenii pe rețelele de socializare și în mesageria ziarului că e blocat accesul pe puntea pietonală din dreptul spitalului TBC și nimeni nu ne spune nimic...
Se caută şofer categoria B! Noi locuri de muncă, la Amicii Building, IMP România şi MetGlass Bistriţa noiembrie 18, 2019 - Pachet salarial atractiv, plata la timp a salariului, condiţii bune de lucru şi un contract de muncă pe perioadă nedeterminată! Sunt doar câteva dintre beneficiile pe care angajatorii din Bistriţa le oferă celor aflaţi în căutarea unei slujbe:
Tichete de masă pentru pensionari, dacă deputații spun DA! noiembrie 18, 2019 - Camera Deputaților va dezbate un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pensionarilor. Peste patru milioane și jumătate de români ar beneficia de ele. CARE sunt condițiile:
Aquabis: Reţea nouă nouă în Salva şi Rebrişoara noiembrie 18, 2019 - Astăzi, 18 noiembrie 2019, se  va sista parţial furnizarea apei potabile în localitățile Salva și Rebrișoara.
FOTO/VIDEO: De 7 ani participă la concurs! Într-un sfârşit, a cucerit şi Marele Premiu noiembrie 18, 2019 - Tânăra interpretă din Bistriţa, acum în vârstă de 18 ani, a mărturisit emoţionată că s-a încăpăţânat să participe de şapte ani consecutiv la acest concurs. În weekend şi-a văzut visul împlinit: A cucerit, în sfârşit, Marele Premiu...!
Cea mai modernă terapie cu radiofrecvență existentă, disponibilă la Spitalul Județean noiembrie 18, 2019 - Bistrițenii chinuiți de spasme musculare, tendinite, dureri cervicale și edem prost-traumatic au parte de cea mai modernă terapie cu radifrecvență existentă. Cu un astfel de aparat a fost dotată secția de recuperare a Spitalului Județean de Urgență.
10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița noiembrie 18, 2019 - Că președintele Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Bistrița știți. Ce nu știți sunt câteva mici detalii, de atmosferă - să zicem. Cu cine s-a mai întâlnit, ce a mai vorbit, ce personaj politic important l-a studiat de la distanță, dar fără să schițeze vreun gest, cine din staff a rămas peste noapte la o petrecere în oraș...
A dispărut după ce a dat iama în găinile vecinului! Stăpânii îl caută disperați! noiembrie 17, 2019 - Pacco a dispărut fără urmă din satul Manic, comuna Chiochiș, la câteva minute după ce a dat iama în găinile unui vecin. Parcă l-a înghițit pământul... Disperați, stăpânii au anunțat și poliția să dezlege misterul dispariției câinelui și oferă 500 de Euro recompensă cui le pot da mai multe informații care să-i ajute să-l găsească.
Primăria Bistrița încasează anual peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică noiembrie 17, 2019 - Municipalitatea desfășoară în această perioadă cel mai amplu program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. Parte din finanțare este asigurată din fonduri europene, parte de primărie și parte din buzunarul bistrițenilor. Anual, municipalitatea încasează peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică.
POVEŞTI DIN SAT: Lidia noiembrie 17, 2019 - Se întâlnesc în fiecare an, la Luminație. Este locul în care nu poate lipsi niciunul dintre ei. De obicei, îşi scriu înainte. Se caută și peste an.
VIDEO – Ioan Turc: Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască! noiembrie 17, 2019 - Ioan Turc, președintele PNL BN, a promis ieri, în fața Președintelui, că liberalii îi vor bate pe PSD-iști ”foarte, foarte rău”, în al doile tur de scrutin. ”Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască!” a declarat acesta.
REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate! noiembrie 17, 2019 - Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ni l-a spus chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.
ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.