Salariu mai mare pentru secretarul general al județului. Acesta va merge acasă cu 2.000 de euro lunar

Salariu mai mare pentru secretarul general al județului. Acesta va merge acasă cu 2.000 de euro lunar

Începând din septembrie, secretarul general al județului va merge acasă, lună de lună, cu 2.000 de euro. Asta după ce salariul i se mărește de la 7.600 de lei, la 9.400 de lei. Se măresc și salariile șoferilor instituției.

Salariul brut al secretarului general al județului se mărește începând cu luna septembrie de la 11.500 de lei, la 16.140 de lei. Asta înseamnă că după ce sunt plătite dările la stat, secretarul general al județului rămâne cu 9.400 de lei. La această sumă se adaugă însă și câteva sporuri și indemnizații, una dintre ele fiind cea de hrană, care ajunge la 347 de lei.

Nu doar salariul secretarului general se mărește, ci și al șoferilor. Astfel, dacă până acum un șofer mergea acasă cu minim 2.000 de lei, adică salariul de bază 1.678 de lei și idemnizația de hrană de 347 de lei, începând din septembrie, cel mai prost plătit șofer va încasa 2.300 de lei, cu tot cu indemnizația de hrană. Cel mai bine plătit șofer va merge acasă cu aproape 2.800 de lei, cu tot cu indemnizația de hrană.

Consilierii județeni vor decide dacă aceste majorări de salariu se vor pune în practică sau nu, la ședința ordinară de astăzi.

Cum se explică aceste majorări? Ei bine, în expunerea de motive a proiectului se precizează că șoferii au căpătat mai multe atribuții în ultimii ani și au mai multe drumuri de făcut:

„Precizăm că valoarea și numărul obiectivelor de investiții publice și a obiectivelor și lucrărilor de investiții, întreținere curentă și periodică, reparațiilor, reabilitărilor, modernizărilor de drumuri județene și poduri ce se finanțează din fonduri publice, prin programe guvernamentale și europene s-a majorat considerabil, șoferii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud asigurând deplasările demnitarilor și ale funcționarilor publici care asigură activitatea de implementare și de control la locul de realizare a acestora, care este la nivelul județului. Șoferii răspund de exploatarea și întreținerea autoturismului din dotare, de încadrarea în consumul privind carburanții auto, de siguranța pasagerilor, precum și de respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, respectiv de îndeplinirea condițiilor legale referitoare la asigurare, rovignetă, defecțiuni tehnice”, se arată în expunerea de motive.

 

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!