Școală, școală, nu muri…! Copiii din Telciu au nevoie de noi

Școală, școală, nu muri…! Copiii din Telciu au nevoie de noi

A început campania! Și este momentul să dăm și noi o mână de ajutor, de dragul copiilor din Telciu care vor avea astfel șansa de a participa iar la ateliere de artă educațională, la spectacole de teatru independent sau filme cu intrare gratuită și multe alte minunății.

Școala de Vară de la Telciu se află la a 3-a ediție, iar inițiatorii proiectului vor să aducă din nou în comună nu doar activități cu conținut teoretic, ci și ateliere de artă educațională pentru copiii din sat, precum și spectacole de teatru independent și filme cu intrare gratuită.

Dar anul acesta au nevoie de ajutorul nostru. Mai precis au nevoie de 30.000 de lei pentru a putea asigura desfășurarea în bune condiții a programului propus.

Pentru donații în lei sau în euro, vă rog să accesați link-ul acesta: https://www.wearehere.ro/p/scoala-vara-telciu-2018. Acolo puteți găsi informații despre campania noastră și recompensele pregătite pentru donatori. Ajutați-ne să continuăm muncile începute la Telciu…

Pentru ce avem nevoie de bani? Pentru a plăti parte din deplasarea invitaților (unii dintre ei au acceptat să ne susțină plătindu-și singuri transportul), pentru a plăti cazarea și mesele invitaților precum și onorariile artiștilor. Se poate dona atât în Euro cât și în lei, iar donatorii nu plătesc nici un fel de taxe sau comisioane…”, precizează cei de la Școala de vară din Telciu.

Munca precară va fi în 2018 tema Școlii de vară la Telciu

Munca precară – o problemă care ajunge să ne afecteze pe toți, indiferent dacă provenim din mediul rural sau urban.

Intitulată „Distopii ale Muncii și Oameni Inutili: Sclavii, Iobăgii, Precaritate”, Școala are ca invitați profesori și cercetători internaționali, precum Daniela Gabor (Univ. De Vest a Angliei) și Manuela Boatcă (Universitatea Albert-Ludwigs) , artiși naționali și internaționali din domeniul artelor teatrale, performative și vizuale – ca Tanja Ostoijc (Berlin), Mihaela Michailov (București) sau Maria Brudașcă (Cluj-Napoca), precum și teoreticiene sau activiste în domeniul muncii și nu numai, precum Margareta Matache, Victoria Stoiciu și Iulia Popovici.

Pentru copii se pregătesc ateliere de desen narativ (cu Maria Brudașcă) și pictură murală (cu Lucia Mărneanu), un atelier de introducere în film documentar (cu Vlad Petri) și un laborator de teatru educațional care timp de o lună va aborda tema istoriei locale a școlii (cu Katia Pascariu și Mihaela Michailov).

Piesele de teatru care vor fi reprezentate anul acesta la Telciu, cu acces gratuit pentru public sunt: Amintiri din Epoca de Școală (r. Radu Apostol), Țuhaus (r. Claudiu Lorand Maxim), Miracolul de la Cluj (r. David Schwartz). Vor avea loc de asemenea proiecții cu filme pentru copii, dar și proiecții de filme documentare și o Noapte Albă a scurt metrajelor românești.

Pentru mai multe informații despre programul complet, vizitează site-ul Școlii de Vară din Telciu, sau caută-i pe Facebook!

Turiștii vor avea în sfârșit acces la lacul de la Colibița! Zonă de promenadă iluminată și cu loc de plajă octombrie 15, 2019 - Autoritățile locale, sprijinite de cele județene, pregătesc o zonă de promenadă la Colibița, asigurând în sfârșit accesul turiștilor și bistrițenilor la lac. Aceasta se va întinde pe mai bine de 4 kilometri, va avea băncuțe și chiar și o zonă cu nisip unde se poate face plajă.
FOTO/VIDEO – Transportul elevilor la Rodna: Mămica insistă, autoritățile spun că nu se poate! octombrie 15, 2019 - O mămică din Rodna e dispusă să mute munți pentru fiul ei. Problema e legată de transportul la și de la școală. Deși instituțiile i-au spus că nu se poate, mămica insistă. Mai mult, e determinată să meargă până în pânzele albe. Urmează să ia legătura cu politicieni.
EXTRA: Se întâmplă în Bistriţa! octombrie 15, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: ni se pregăteşte o lume fantastică, cu peisaje nocturne, legende și personaje mitice, dansuri vechi și noi! Totodată, la Centrul Cultural Dacia, se lansează o nouă publicaţie:
Rostul de dimineaţă: Niciodată toamna… Când ies fantomele la vânătoare… octombrie 15, 2019 - Niciodată toamna nu fu mai frumoasă sufletului nostru copleşit de moarte… Dar şi când ies fantomele la vânătoare… nimic nu le poate sta în cale…!
FOTO: Roșcovan, câinele bătut crunt în Târlișua, pleacă în Germania! octombrie 15, 2019 - Roșcovan, un câine de aproape trei ani, a fost bătut cu bestialitate și lăsat aproape mort. Proprietarul de drept a venit din străinătate tot într-o suflare, ca să se ocupe de el. Acum, amândoi se vor întoarce în Germania. AFLĂ starea cățelului:
Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."