Vicele Niculae: Fiecare zonă trebuie actualizată la noile vremuri! Voi căuta soluții pentru Subcetate!

Vicele Niculae: Fiecare zonă trebuie actualizată la noile vremuri! Voi căuta soluții pentru Subcetate!

Locuitorii cartierului Subcetate se bat de numeroase probleme, odată cu dezvoltarea zonei. Una dintre ele este cea a traficului care este de-a dreptul paralizat la orele de vârf. Viceprimarul Cristian Niculae a promis că va merge cu o echipă pentru ca să ”caute soluții să actualizeze zona la noile vremuri”.

Sute de familii locuiesc în cartierul Subcetate. În zonă a apărut și o școală cu grădiniță și multe firme își au sediul în această zonă.

Toate lucrurile acestea la un loc au dus la apariția diferitor probleme și nevoi ale zonei.

Ieri, Bistrițeanul.ro scria despre problema traficului în zonă, în special la orele de vârf. Circulația e îngreunată de autobuzele transportului în comun, autobuzele de la Leoni și stațiile de maxi taxi poziționate în locuri nepotrivite.

Mai multe puteți reciti AICI

FOTO: INFERNUL din Subcetate! La orele de vârf, stațiile de autobuz poziționate aiurea paralizează traficul

Reporterii au luat legătura cu viceprimarul orașului pentru a vedea modul în care se gândește administrația locală să rezolve problema.

”Voi face o echipă și voi verge acolo, cât de repede voi putea. Voi merge cu cei de la poliția rutieră, poliția locală și chiar cu operatorul de transport în comun. Mă gândesc la trei variante, acuma, dar bineînțeles că mai bine voi putea vedea la fața locului. În primul rând, vom studia posibilitatea de amenajare alveole pentru mijloacele de transport în comun. Apoi, a doua variantă este de a vorbi cu operatorul de transport în comun să-și dimensioneze mașinile de pe ruta respectivă. Să fie mai mici și mai multe, dacă e nevoie. Iar al treilea lucru va fi să amendăm pe cei care nu parchează regulamentar și încurcă traficul, dacă e nevoie să montăm semne cu parcarea și staționarea interzisă. Dar așa cum spuneam, mai multe voi vedea la fața locului” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Problemele cu care se confruntă locuitorii cartierului Subcetate sunt mult mai multe decât traficul rutier. O ”echipă” de localnici ce a analizat cele mai stringente nevoie a întocmit o listă:

1. Viteză rezidențială în cartier – unii circulă în zonă ca și pe pista de raliuri
2. Semnalizare rutieră revizuită – în unele zone ”dai cu banul”, neexistând marcaje rutiere sau semne care să explice prioritățile, etc.
3. Trasare parcări- număr mare de mașini, lipsa parcărilor de reședință, etc
4. Poliție locală alocată – există multe furturi în zonă, scandaluri, petreceri la ore târzii, de aceea ar trebui un echipaj care să patruleze în permanență și să răspundă de zonă
5. Iluminat public – pe unele locuri inexistent, ceea ce pune în pericol pietonii
6.Treceri de pietoni

Viceprimarul orașului a declarat că fiecare zonă trebuie actualizată la nevoile vremurilor.

Trebuie găsite variantele cele mai optime. Zonele se dezvoltă și trebuie updatate la noile vremuri. În cel mai scurt timp voi merge acolo și voi căuta soluții” a promis Cristian Niculae.

 

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți acum 4 ore- Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.
Vrei să ai parte de curcubeu pe cerul gurii și să nu-l superi pe Dumnezeu? Te ajută Gelateria Aniela cu o înghețată specială de post! acum 6 ore- Postul poate reprezenta nu doar o pauză alimentară pentru organism, ci, deși pare greu de crezut, și o ocazie de a încerca noi combinații. Cel puțin așa privesc cei de la Gelateria Aniela cea mai „restrictivă” perioadă din an. Gelateria Aniela vine în ajutorul pofticioșilor cu o variantă de înghețată de post. 
VIDEO: Un proiect fantastic, în mâinile noastre…! O experiență de neuitat acum 8 ore- Sunt o echipă de oameni hotărâți din Bistrița, Cluj, București sau Mureș și au un proiect de suflet, un proiect extraordinar din care putem să facem și noi parte. În schimb, avem onoarea să participăm la o experiență de neuitat… 
A lăsat arma și uniforma pentru echipamentul sportiv. Un militar ne reprezintă țara la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani acum 11 ore- Marcel Bălan va lăsa zilele acestea uniforma și arma pentru echipamentul de alergat. Militarul din cadrul Batalionului 812 Infanterie Bistrița va reprezenta România, alături de cei mai buni sportivi, la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani.
FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare! acum 11 ore- Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați co voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”
Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate acum 12 ore- Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului. 
De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum O zi- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum O zi- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum O zi- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum O zi- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum O zi- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 2 zile- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…