Vicele Niculae: Fiecare zonă trebuie actualizată la noile vremuri! Voi căuta soluții pentru Subcetate!

Vicele Niculae: Fiecare zonă trebuie actualizată la noile vremuri! Voi căuta soluții pentru Subcetate!

Locuitorii cartierului Subcetate se bat de numeroase probleme, odată cu dezvoltarea zonei. Una dintre ele este cea a traficului care este de-a dreptul paralizat la orele de vârf. Viceprimarul Cristian Niculae a promis că va merge cu o echipă pentru ca să ”caute soluții să actualizeze zona la noile vremuri”.

Sute de familii locuiesc în cartierul Subcetate. În zonă a apărut și o școală cu grădiniță și multe firme își au sediul în această zonă.

Toate lucrurile acestea la un loc au dus la apariția diferitor probleme și nevoi ale zonei.

Ieri, Bistrițeanul.ro scria despre problema traficului în zonă, în special la orele de vârf. Circulația e îngreunată de autobuzele transportului în comun, autobuzele de la Leoni și stațiile de maxi taxi poziționate în locuri nepotrivite.

Mai multe puteți reciti AICI

FOTO: INFERNUL din Subcetate! La orele de vârf, stațiile de autobuz poziționate aiurea paralizează traficul

Reporterii au luat legătura cu viceprimarul orașului pentru a vedea modul în care se gândește administrația locală să rezolve problema.

”Voi face o echipă și voi verge acolo, cât de repede voi putea. Voi merge cu cei de la poliția rutieră, poliția locală și chiar cu operatorul de transport în comun. Mă gândesc la trei variante, acuma, dar bineînțeles că mai bine voi putea vedea la fața locului. În primul rând, vom studia posibilitatea de amenajare alveole pentru mijloacele de transport în comun. Apoi, a doua variantă este de a vorbi cu operatorul de transport în comun să-și dimensioneze mașinile de pe ruta respectivă. Să fie mai mici și mai multe, dacă e nevoie. Iar al treilea lucru va fi să amendăm pe cei care nu parchează regulamentar și încurcă traficul, dacă e nevoie să montăm semne cu parcarea și staționarea interzisă. Dar așa cum spuneam, mai multe voi vedea la fața locului” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Problemele cu care se confruntă locuitorii cartierului Subcetate sunt mult mai multe decât traficul rutier. O ”echipă” de localnici ce a analizat cele mai stringente nevoie a întocmit o listă:

1. Viteză rezidențială în cartier – unii circulă în zonă ca și pe pista de raliuri
2. Semnalizare rutieră revizuită – în unele zone ”dai cu banul”, neexistând marcaje rutiere sau semne care să explice prioritățile, etc.
3. Trasare parcări- număr mare de mașini, lipsa parcărilor de reședință, etc
4. Poliție locală alocată – există multe furturi în zonă, scandaluri, petreceri la ore târzii, de aceea ar trebui un echipaj care să patruleze în permanență și să răspundă de zonă
5. Iluminat public – pe unele locuri inexistent, ceea ce pune în pericol pietonii
6.Treceri de pietoni

Viceprimarul orașului a declarat că fiecare zonă trebuie actualizată la nevoile vremurilor.

Trebuie găsite variantele cele mai optime. Zonele se dezvoltă și trebuie updatate la noile vremuri. În cel mai scurt timp voi merge acolo și voi căuta soluții” a promis Cristian Niculae.

 

START programului Rabla Electrocasnice acum O oră- De astăzi se dă startul programului Rabla Electrocasnice. Bugetul alocat este dublu față de anul trecut. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de electrocasnice.
FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 12 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 17 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 18 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 19 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 19 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 20 de ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 20 de ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 21 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 22 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 23 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 23 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 24 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum O zi- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum O zi- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.