Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii! Are și foto cu dovada

Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii! Are și foto cu dovada

Bulevardul Republicii a fost prins în programul de asfaltare demarat în acest an de municipalitate. Multe voci au susținut însă că aceste lucrări nu erau prioritare. Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii. Vine cu foto ca și dovadă. Și cu promisiuni pentru alte zeci de străzi ce vor fi asfaltate.

În această săptămână, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, au început lucrări de asfaltare pe Bulevardul Republicii.

La doar o zi distanță, freza de asfalt s-a stricat, prelungind astfel perioada de execuție a lucrărilor.

Bistrițenii au susținut, în mare parte, ideea că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul. Sau cel puțin nu acum, prioritare fiind multe alte străzi.

Mai multe pe acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – Asfaltări inutile: Și freza de asfalt și-a dat seama că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul!

Viceprimarul Cristian Niculae a ținut să-și justifice alegerea făcută de a asfalta Bulevardul Republicii. Ar fi vorba de binele elevilor ce învață la școlile din zonă. Și aduce și foto ca dovadă că Republicii era în stare degradată.

„Școala începe cu asfalt nou pe una din cele mai importante artere din orașul nostru, unde funcționează 4 licee în care învață peste 3.000 de elevi. Bistrițenii merită să circule în condiții civilizate pe toate străzile din oraș! Pe Bulevardul Republicii ultimele lucrări de reabilitare și modernizare s-au facut în urmă cu 12 ani, iar normativele în vigoare prevăd ca pe artere intens circulate, stratul de uzură de 4 cm să fie refăcut la maxim 7 ani. Suprafața carosabilă de pe această stradă prezenta foarte multe fisuri, suprafețe degradate ale asfaltului și foarte multe petice rezultate în urma reparațiilor curente. Puteți revedea aceste probleme în fotografiile atașate, pentru că am văzut că există în spațiul public voci ce spun că NU trebuia să asfaltăm acest bulevard și să continuăm să-l peticim”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Cum bistrițenii au ridicat problema altor artere intens circulate ce au nevoie urgentă de reparații, Cristian Niculae a explicat și care e situația lor.

„În programul de asfaltare de anul acesta al celor 47 de străzi, nu am inclus străzi care sunt prinse în cele 3 mari proiecte de investiții în infrastructura rutieră a orașului nostru– Linia Verde, Pistele de cicliști și Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării, Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului, proiecte care intră în scurt timp în lucru și prevăd lucrări pe alte 40 de străzi din oraș”, a mai scris acesta pe Facebook.

Iar cum prevede că va fi tot pe locurile din fruntea orașului și în următoarea perioadă, face promisiuni și celor cu străzile de pământ.

„Anul viitor ne propunem să asfaltam alte 50 de străzi, iar în următorii 5 ani vom asfalta toate străzile de pământ din domeniul public al Municipiului Bistrița – pentru că reabiltarea și modernizarea infrastructurii rutiere este foarte importantă pentru oraș, pentru cetățeni și reprezintă o prioritate pentru mine și echipa noastră”, a mai promis viceprimarul Cristian Niculae.

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 6 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 8 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 9 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 10 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 11 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 12 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 12 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 13 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 14 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: