Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii! Are și foto cu dovada

Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii! Are și foto cu dovada

Bulevardul Republicii a fost prins în programul de asfaltare demarat în acest an de municipalitate. Multe voci au susținut însă că aceste lucrări nu erau prioritare. Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii. Vine cu foto ca și dovadă. Și cu promisiuni pentru alte zeci de străzi ce vor fi asfaltate.

În această săptămână, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, au început lucrări de asfaltare pe Bulevardul Republicii.

La doar o zi distanță, freza de asfalt s-a stricat, prelungind astfel perioada de execuție a lucrărilor.

Bistrițenii au susținut, în mare parte, ideea că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul. Sau cel puțin nu acum, prioritare fiind multe alte străzi.

Mai multe pe acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – Asfaltări inutile: Și freza de asfalt și-a dat seama că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul!

Viceprimarul Cristian Niculae a ținut să-și justifice alegerea făcută de a asfalta Bulevardul Republicii. Ar fi vorba de binele elevilor ce învață la școlile din zonă. Și aduce și foto ca dovadă că Republicii era în stare degradată.

„Școala începe cu asfalt nou pe una din cele mai importante artere din orașul nostru, unde funcționează 4 licee în care învață peste 3.000 de elevi. Bistrițenii merită să circule în condiții civilizate pe toate străzile din oraș! Pe Bulevardul Republicii ultimele lucrări de reabilitare și modernizare s-au facut în urmă cu 12 ani, iar normativele în vigoare prevăd ca pe artere intens circulate, stratul de uzură de 4 cm să fie refăcut la maxim 7 ani. Suprafața carosabilă de pe această stradă prezenta foarte multe fisuri, suprafețe degradate ale asfaltului și foarte multe petice rezultate în urma reparațiilor curente. Puteți revedea aceste probleme în fotografiile atașate, pentru că am văzut că există în spațiul public voci ce spun că NU trebuia să asfaltăm acest bulevard și să continuăm să-l peticim”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Cum bistrițenii au ridicat problema altor artere intens circulate ce au nevoie urgentă de reparații, Cristian Niculae a explicat și care e situația lor.

„În programul de asfaltare de anul acesta al celor 47 de străzi, nu am inclus străzi care sunt prinse în cele 3 mari proiecte de investiții în infrastructura rutieră a orașului nostru– Linia Verde, Pistele de cicliști și Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării, Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului, proiecte care intră în scurt timp în lucru și prevăd lucrări pe alte 40 de străzi din oraș”, a mai scris acesta pe Facebook.

Iar cum prevede că va fi tot pe locurile din fruntea orașului și în următoarea perioadă, face promisiuni și celor cu străzile de pământ.

„Anul viitor ne propunem să asfaltam alte 50 de străzi, iar în următorii 5 ani vom asfalta toate străzile de pământ din domeniul public al Municipiului Bistrița – pentru că reabiltarea și modernizarea infrastructurii rutiere este foarte importantă pentru oraș, pentru cetățeni și reprezintă o prioritate pentru mine și echipa noastră”, a mai promis viceprimarul Cristian Niculae.

ADMIRABIL! Tășuleasa Social a strâns fonduri pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica la Chicago decembrie 9, 2019 - Tășuleasa Social a reușit să strângă fondurile pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica într-o singură zi. S-a întâmplat chiar în ajun de Moș Nicolae, tocmai la Chicago.
FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”
POVEŞTI DIN SAT: A murit Hera! decembrie 8, 2019 - Portbagajul se ridică, lăsând să se vadă înăuntru o cutie de carton iar lângă ea, un cățel cât să încapă în ea. Hera: un ciobănesc german, pui de câine lup care țopăia, scoțând un schelălăit subțire, un fel de plâns.
FOTO: Specialitățile gastronomice și vinurile din Bistrița-Năsăud cuceresc Polonia decembrie 8, 2019 - Vinuri medaliate, delicatese cu păstrăv afumat marcă înregistrată, produse tradiționale și montane atestate – brânzeturi, dulcețuri și siropuri marca Produs în Bistrița-Năsăud se află zilele acestea pe mesele polonezilor care trec porțile celei de-a 13-a ediții a EKOGALA de la Rzeszow, eveniment etalon al produselor alimentare de înaltă calitate.
Un bărbat a fost găsit decedat, lângă tractorul pe care îl conducea decembrie 8, 2019 - Un bărbat din Runcu Salvei a plecat aseară de acasă cu tractorul și nu s-a mai întors. În această dimineață a fost găsit decedat lângă tractor.
AQUABIS:  Avarie în Cepari. Cât timp vor fi afectați locuitorii decembrie 8, 2019 - Locuitorii din Cepari rămân astăzi și mâine fără apă ăptabilă, anunță Aquabis.
Reabilitarea termică a patru blocuri, în impas! decembrie 8, 2019 - Municipalitatea a lansat un program de reabilitare a zeci de blocuri din municipiu. Unele lucrări au fost recepționate, altele sunt în curs de derulare, iar altele..în impas. Este vorba de patru blocuri pentru care nu s-a prezentat nimeni interesat să le reabiliteze. Consilierii locali au de luat o decizie, joi:
O tragedie mai dură ca moartea: Bunicul şi nepoţelul care au murit prăbuşindu-se de la etajul II vor fi înmormântaţi luni. CUM putem ajuta decembrie 8, 2019 - O tragedie inexplicabilă a zguduit oraşul vineri seara, în zi de sărbătoare. Un bunic şi nepoţelul său de trei ani au murit după ce s-au prăbuşit în gol, de la etajul II, într-un bloc de pe strada Vişinului. Tatăl băieţelului este este plutonier Dan Tofană şi munceşte în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj. Colegii săi ne cer ajutorul: 
FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.