VIDEO: Cum comentează preşedintele CJ targetul impus de Viorica Dăncilă. Radu Moldovan: „Este ruşinos”

VIDEO: Cum comentează preşedintele CJ targetul impus de Viorica Dăncilă. Radu Moldovan: „Este ruşinos”

Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, a comentat astăzi rezultatele PSD după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, dar şi „targetul” primit de la centru.

PSD va continua să facă campanie ca și până acum, vom continua să stăm de vorbă cu oamenii, să-i rugăm să fie alături de noi și de candidatul nostru. Nu ne schimbăm agenda după alte agende”, a punctat Emil Radu Moldovan, referindu-se la recenta vizită a preşedintelui Iohannis la Bistriţa.

Întrebat dacă crede că PNL ar putea obţine 75% din preferinţele electoratului, duminica viitoare, în turul 2, Emil Moldovan a replicat că acesta este un subiect care ar trebui discutat cu analiştii şi sociologii, nu cu el. „Nu vreau să răspund la astfel de provocări – care cât de tare ne bate și cum. Eu voi continua să lucrez şi să-mi fac treaba. Deciziile oamenilor sunt sfinte, luăm act de ele și învățăm de la fiecare lucru. Dar nu răspund la lucrurile astea legate de bătăi mai mari sau mai mici.”

Cum comentează Radu Moldovan targetul de 50% plus 1, solicitat de Viorica Dăncilă fiecărei filiale PSD

Doamna Dăncilă nu mi-a spus nimic. Am văzut și eu emisiunea la televizor în care a spus că aşteaptă de la fiecare organizaţie minim 50% + 1. Şi că, dacă nu se va întâmpla așa, responsabilitatea va fi a președinților de organizații și nu a candidatului. Vom vedea ce se întâmplă după”, a mai spus Emil Moldovan.

Preşedintele CJ a admis că nu a participat la şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi că nu a primit niciun mesaj referitor la demisii sau sancțiuni.

Întrebat dacă acest procent i se pare unul realist – Radu Moldovan a replicat râzând că „tot ce spune un președinte de partid este mai mult decât realist”.

Radu Moldovan a amintit şi de episodul în care şi-a dat demisia, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile: „Între timp, mi-a încărunțit părul, am mai îmbătrânit niște ani și am devenit mai înțelept. Aștept să văd rezultatele alegerilor. Va trebui să facem o analiză foarte serioasă cu toți colegii noștri președinți de organizații și să vedem ce avem de făcut în continuare. Se întâmplă lucruri de genul acesta. Lucrurile sunt ciclice în politică. Dar rezultatul din primul tur al alegerilor este rușinos pentru noi. Însă e o realitate de care trebuie să luăm act. Eu nu pot decât să iau act de ce și-au dorit oamenii și să învăț”, a remarcat Radu Moldovan.

Preşedintele CJ a admis că PSD a pierdut alegerile „din mai multe cauze pe care eu nu le cunosc. Nu am devenit specialist peste noapte să spun eu care e cauza principală. Sigur sunt cauze multiple.”

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!