VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Dumitra, azi noapte. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul. A alertat familia și vecinii, iar apoi a ajutat la salvarea bunurilor familiei. VEZI video exclusiv cu momentul când incendiul ia amploare:

Puțin după ora 12.00, azi-noapte, un incendiu a izbucnit la o casă din Dumitra. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul și a alertat familia și vecinii.

Mergeam de la Bistrița la Năsăud. Și în Dumitra, undeva pe partea stângă, am văzut fum. Am tras mașina acolo și am văzut că iese foc și fum de la acoperișul unei case. Am început să claxonez ca să trezesc familia. Au început să iasă vecinii, și o femeie a și sunat la 112. Apoi a ieșit și familia din casă. Ei dormeaau. Nu știu câți membri erau, dar am văzut copii” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Claudiu Mihai Rus.

Conform informațiilor furnizate reporterilor Bistrițeanul.ro, de către Alexandru Ileni din cadrul Primăriei Dumitra, familia este compusă din soț, soție și doi copii minori.

Vecinii au început să se mobilizeze, iar Claudiu a fugit să scoată mașina din garaj.

Era o casă în formă de L. Flăcările erau puternice. Am stat până au venit pompierii și încă puțin, iar apoi mi-am continuat drumul. E bine că am observat fumul și am putut anunța familia să iasă din casă” a mai spus beclenarul.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, din mai multe puncte de vedere.

Intervenția a durat trei ore. Când echipajele au ajuns la locul intervenției, focul se manifesta generalizat la mansardă și acoperiș. Obiectivele principale au fost protejarea vecinătăților, pentru că distanța de siguranță față de celelalte case era foarte mică. Apoi am încercat localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost una dificilă, hidranții fiind la distanță de 200 de metri față de locul intervenției. Nu s-a putut folosi nici echipajul de intervenție la înălțime, din cauza cablurilor de electricitate și telefonie și a străzii foarte înguste. Ar fi fost mult mai eficientă intervenția” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Pe lângă echipajele din cadrul ISU BN, au intervenit și voluntarii de la SVSU Dumitra. Din fericire, nu au fost victime omenești, dar pagubele sunt însemnate.

”A ars acoperișul pe o suprafață de 160 metri pătrați. De asemenea a ars mansarda și bunurile aflate acolo: electrocasnice mobilă, haine, etc. Izolația a fost degradată în zona cuprinsă de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect amplasat lângă materiale combustibile” a mai explicat Marius Rus.

VEDEȚI video EXCLUSIV! Imagini – Claudiu Mihai Rus:

 

 

FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis.