VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Dumitra, azi noapte. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul. A alertat familia și vecinii, iar apoi a ajutat la salvarea bunurilor familiei. VEZI video exclusiv cu momentul când incendiul ia amploare:

Puțin după ora 12.00, azi-noapte, un incendiu a izbucnit la o casă din Dumitra. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul și a alertat familia și vecinii.

Mergeam de la Bistrița la Năsăud. Și în Dumitra, undeva pe partea stângă, am văzut fum. Am tras mașina acolo și am văzut că iese foc și fum de la acoperișul unei case. Am început să claxonez ca să trezesc familia. Au început să iasă vecinii, și o femeie a și sunat la 112. Apoi a ieșit și familia din casă. Ei dormeaau. Nu știu câți membri erau, dar am văzut copii” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Claudiu Mihai Rus.

Conform informațiilor furnizate reporterilor Bistrițeanul.ro, de către Alexandru Ileni din cadrul Primăriei Dumitra, familia este compusă din soț, soție și doi copii minori.

Vecinii au început să se mobilizeze, iar Claudiu a fugit să scoată mașina din garaj.

Era o casă în formă de L. Flăcările erau puternice. Am stat până au venit pompierii și încă puțin, iar apoi mi-am continuat drumul. E bine că am observat fumul și am putut anunța familia să iasă din casă” a mai spus beclenarul.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, din mai multe puncte de vedere.

Intervenția a durat trei ore. Când echipajele au ajuns la locul intervenției, focul se manifesta generalizat la mansardă și acoperiș. Obiectivele principale au fost protejarea vecinătăților, pentru că distanța de siguranță față de celelalte case era foarte mică. Apoi am încercat localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost una dificilă, hidranții fiind la distanță de 200 de metri față de locul intervenției. Nu s-a putut folosi nici echipajul de intervenție la înălțime, din cauza cablurilor de electricitate și telefonie și a străzii foarte înguste. Ar fi fost mult mai eficientă intervenția” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Pe lângă echipajele din cadrul ISU BN, au intervenit și voluntarii de la SVSU Dumitra. Din fericire, nu au fost victime omenești, dar pagubele sunt însemnate.

”A ars acoperișul pe o suprafață de 160 metri pătrați. De asemenea a ars mansarda și bunurile aflate acolo: electrocasnice mobilă, haine, etc. Izolația a fost degradată în zona cuprinsă de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect amplasat lângă materiale combustibile” a mai explicat Marius Rus.

VEDEȚI video EXCLUSIV! Imagini – Claudiu Mihai Rus:

 

 

Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.