VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Dumitra, azi noapte. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul. A alertat familia și vecinii, iar apoi a ajutat la salvarea bunurilor familiei. VEZI video exclusiv cu momentul când incendiul ia amploare:

Puțin după ora 12.00, azi-noapte, un incendiu a izbucnit la o casă din Dumitra. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul și a alertat familia și vecinii.

Mergeam de la Bistrița la Năsăud. Și în Dumitra, undeva pe partea stângă, am văzut fum. Am tras mașina acolo și am văzut că iese foc și fum de la acoperișul unei case. Am început să claxonez ca să trezesc familia. Au început să iasă vecinii, și o femeie a și sunat la 112. Apoi a ieșit și familia din casă. Ei dormeaau. Nu știu câți membri erau, dar am văzut copii” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Claudiu Mihai Rus.

Conform informațiilor furnizate reporterilor Bistrițeanul.ro, de către Alexandru Ileni din cadrul Primăriei Dumitra, familia este compusă din soț, soție și doi copii minori.

Vecinii au început să se mobilizeze, iar Claudiu a fugit să scoată mașina din garaj.

Era o casă în formă de L. Flăcările erau puternice. Am stat până au venit pompierii și încă puțin, iar apoi mi-am continuat drumul. E bine că am observat fumul și am putut anunța familia să iasă din casă” a mai spus beclenarul.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, din mai multe puncte de vedere.

Intervenția a durat trei ore. Când echipajele au ajuns la locul intervenției, focul se manifesta generalizat la mansardă și acoperiș. Obiectivele principale au fost protejarea vecinătăților, pentru că distanța de siguranță față de celelalte case era foarte mică. Apoi am încercat localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost una dificilă, hidranții fiind la distanță de 200 de metri față de locul intervenției. Nu s-a putut folosi nici echipajul de intervenție la înălțime, din cauza cablurilor de electricitate și telefonie și a străzii foarte înguste. Ar fi fost mult mai eficientă intervenția” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Pe lângă echipajele din cadrul ISU BN, au intervenit și voluntarii de la SVSU Dumitra. Din fericire, nu au fost victime omenești, dar pagubele sunt însemnate.

”A ars acoperișul pe o suprafață de 160 metri pătrați. De asemenea a ars mansarda și bunurile aflate acolo: electrocasnice mobilă, haine, etc. Izolația a fost degradată în zona cuprinsă de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect amplasat lângă materiale combustibile” a mai explicat Marius Rus.

VEDEȚI video EXCLUSIV! Imagini – Claudiu Mihai Rus:

 

 

INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: 
VIDEO Conflictul de la Bichigiu lăsat cu înjunghierea unui tânăr ar fi pornit de la un musafir prost-crescut noiembrie 12, 2019 - Un tânăr de 18 ani este în stare gravă într-un spital din Cluj-Napoca, după ce a fost înjunghiat de un bărbat de 42 de ani. Culmea, întreg conflictul ar fi pornit de la un musafir prost-crescut, pe care mama victimei l-ar fi dat afară din casă.
FOTO/VIDEO: Explozie la Dorolea! Aproape 170 de elemente de muniție distruse de pirotehniști noiembrie 12, 2019 - Tot mai multe elemente de muniție, din al Doilea Război Mondial, se găsesc pe teritoriul județului nostru. Azi, la Dorolea, pirotehniștii au distrus aproape 170 de astfel de elemente. CE sfaturi dau reprezentanții ISU BN: 
Condamnat la 3 ani de închisoare pentru ce a făcut în Ajunul Crăciunului din 2018: noiembrie 12, 2019 - La nici un an de la comiterea faptei, un tânăr de doar 19 ani a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița. Acesta a fost condamnat pentru o tâlhărie comisă în Ajunul Crăciunului din 2018.
Taximetrist audiat după ce a transportat la Bistrița posibilii călăi ai unui ambulanțier dispărut fără urmă noiembrie 12, 2019 - Un ambulanțier din Borșa, Maramureș, a dispărut fără urmă de mai bine de un an. Acesta a transportat doi bărbați până în județul Cluj, unde polițiștii i-au găsit mașina incendiată, dar nu și trupul. Apoi, cei doi presupuși ”călăi” au luat un taxi cu destinația Bistrița.
PETIȚIE privind modul dezastruos în care se regularizează râurile din Bistrița-Năsăud noiembrie 12, 2019 - Partidul Verde Bistrița și trei ONG-uri au trimis o petiție către 8 instituții ale statului. Aceștia atrag atenția asupra modului dezastruos în care se fac lucrările de regularizare a râurilor din Bistrița-Năsăud.
La Holistic îți poţi face rapid testul de gripă! noiembrie 12, 2019 - Poate că nu știai, dar între gripă și răceală este o mare și periculoasă diferență! Gripa poate conduce la complicații severe, chiar mortale, precum pneumonie și encefalopatie, în rândul persoanelor vulnerabile, nevaccinate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă, azi, în Sângeorz-Băi noiembrie 12, 2019 - Astăzi, 12 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Sângeorz-Băi. Cât durează remedierea defecţiunii:
A împușcat și ucis cu sânge rece un câine! Acum riscă ani buni după gratii noiembrie 12, 2019 - Un bistrițean riscă să petreacă următorii ani după gratii, după ce în vara anului trecut a împușcat și ucis un câine. Este vorba despre un câine cu stăpân.
MINORĂ dispărută dintr-o casă de tip familial! noiembrie 12, 2019 - Oamenii legii caută o minoră ce a plecat ieri dintr-o casă de tip familial din Teaca. Cei care o văd sunt rugați să anunțe imediat poliția.
Rostul de dimineaţă: Să nu ne uităm tradițiile…! Şi nici bicicleta… noiembrie 12, 2019 - Degeaba ne asaltează globalizarea din toate părţile şi unghiurile posibile... Degeaba încearcă unii să ne servească modernizare la pachet, cu linguriţa sau cu forţa... Bistriţenii fac ce fac şi nu îşi lasă baltă tradiţiile. O demonstrează o fotografie delicioasă – surprinsă de prietenul nostru, Dorin Cîrcu.
FOTO – La un pas de moarte! Un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii noiembrie 12, 2019 - În această dimineață un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bichigiu.
SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur!