VIDEO – Super concerte vineri cu Fentăm Terra și Mad House, în Schullerwald, de Ziua Tineretului!

VIDEO – Super concerte vineri cu Fentăm Terra și Mad House, în Schullerwald, de Ziua Tineretului!

Ziua Tineretului va fi celebrată la Bistrița începând de astăzi și până sâmbătă, cu o serie de concerte, vernisaje, dezbateri, lecturi publice, proiecții de film, jocuri și concursuri! Ce a pregătit Primăria Bistrița pentru tinerii din oraș:

Începând de marți, 24 aprilie, și până sâmbătă, Primăria municipiului Bistrița organizează, cu sprijinul Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc”, Direcția Educație, Turism și în colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor – un program deosebit pentru toți tinerii din Bistrița.

Programul evenimentelor începe astăzi, la ora 17:00, la Centrul Comunitar pentru Tineret unde sunt programate întâlniri literare cu scriitori din Bistrița, dar și o dezbatere pe teme istorice – Centenarul Marii Uniri cu prof. Dănuț Archiudean și o proiecție a filmului „Carol I”, de la ora 19:00.

Miercuri, 25 aprilie, va fi celebrată Ziua Voluntarului, astfel încât, în Sala de ședințe a Primăriei municipiului Bistrița, între orele 14:00 – 16:00 va avea loc investirea noului Consiliu Local al Tinerilor, urmând ca, la Centrul Comunitar pentru Tineret, de la ora 17:00 să se desfășoare Gala profesorilor voluntari.

Ziua de joi, 26 aprilie, este dedicată artelor vizuale: la Centrul Comunitar pentru Tineret, de la ora 17:00 – 19:00: vernisajul expoziției de arte vizuale „Istorie și cotidian în UNIRE”, iar de la ora 19:00 – proiecția filmului „Portretul luptătorului la tinerețe

Vineri, 27 aprilie, tinerii vor avea parte în Pădurea Schullerwald de o serie de jocuri de agrement, începând cu orele 14:00, dar și o serie de concerte deosebite, de la ora 17:00 până spre seară. Invitați să întrețină muzical atmosfera sunt băieții de la Fentăm Terra, alături de prietenii lor – Mad House, Dizi, Zellu cu Leul și 2 DEC.

Trupa Mad House a lansat 5 piese de pe albumul În Același Film, iar în următoarele săptămâni vom lansa și celalalte piese de pe album. Foarte curând, albumul va fi disponibil și în format fizic… Până atunci, îi așteptăm la Schullerwald pe toți fanii noștri și ai hip-hop-ului bistrițean!”, au precizat băieții de la Mad House pentru Bistrițeanul.ro.

Evenimentele organizate de Primăria Bistrița pentru a celebra Ziua Tineretului se încheie sâmbătă, 28 aprilie, în Pădurea Schullerwald: între orele 10:00 – 15:00 aici se desfășoară festivalul – concurs de tradiții și obiceiuri populare „Copil ca tine sunt și eu” – organizat de colectivul de la Școala Gimnazială nr. 1, urmând ca de la ora 15:00, până spre seară, tot aici să se desfășoare concerte și spectacole cu Ioana Ignat și DJ Jonnessey.

A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca: