25 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Supercom, amenințat cu rezilierea contractului

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a intervenit în scandalul politic izbucnit în jurul Supercom și a majorării taxei de salubrizare – care a aruncat în aer toate rețelele de socializare. Potrivit celor spuse de Ioan Turc, Supercom SA a transformat Primăria Bistrița într-un fel de firmă de recuperare, de fapt, o parașută…

În loc să impună ferm acestui operator respectarea contractului în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate, inclusiv colectarea selectivă, municipalitatea, prin majoritatea PSD, se face preș în fața Supercom în dauna bistrițenilor. Eu îl întreb pe primarul Crețu, pe viceprimarul Niculae de ce nu sancționează firma asta pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale. Ale cui interese apără majoriatea PSD-ALDE din Consiliul Municipal? Cum să accepți majorarea tarifelor? Doar din pură prietenie sau în numele unor lucruri știute doar de cei care au semnat contractul?”, s-a întrebat Turc.

În acest context, liderul liberal a precizat că singura soluție este ieșirea municipiului Bistrița din ADI Deșeuri, lucru cerut atât de consilierii municipali liberali prin vocea Dianei Morar, dar și de consilierii PER. „Se impune revizuirea în regim de urgență a HCL care prevede majorarea tarifelor. Și asta prin revenirea la tarifele anterioare și indexarea lui cu maxim 10-15%…

Mai mult, Ioan Turc a atras atenția patronului de la Supercom SA, Ioan Ciuclea, că firma pe care o administrează „trebuie să se gândească foarte serios dacă mai vrea sau nu mai vrea să rămână în Bistrița. Dacă mai vrea acest lucru, atunci să își facă datoria. Dacă nu, atunci va pleca. Asta pentru că, după alegerile locale, noua conducere a primăriei va repune în discuție întreg contractul semnat de municipalitate cu Supercom”, a conchis președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Alin Cordoș

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!