7.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Supercom, amenințat cu rezilierea contractului

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a intervenit în scandalul politic izbucnit în jurul Supercom și a majorării taxei de salubrizare – care a aruncat în aer toate rețelele de socializare. Potrivit celor spuse de Ioan Turc, Supercom SA a transformat Primăria Bistrița într-un fel de firmă de recuperare, de fapt, o parașută…

În loc să impună ferm acestui operator respectarea contractului în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate, inclusiv colectarea selectivă, municipalitatea, prin majoritatea PSD, se face preș în fața Supercom în dauna bistrițenilor. Eu îl întreb pe primarul Crețu, pe viceprimarul Niculae de ce nu sancționează firma asta pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale. Ale cui interese apără majoriatea PSD-ALDE din Consiliul Municipal? Cum să accepți majorarea tarifelor? Doar din pură prietenie sau în numele unor lucruri știute doar de cei care au semnat contractul?”, s-a întrebat Turc.

În acest context, liderul liberal a precizat că singura soluție este ieșirea municipiului Bistrița din ADI Deșeuri, lucru cerut atât de consilierii municipali liberali prin vocea Dianei Morar, dar și de consilierii PER. „Se impune revizuirea în regim de urgență a HCL care prevede majorarea tarifelor. Și asta prin revenirea la tarifele anterioare și indexarea lui cu maxim 10-15%…

Mai mult, Ioan Turc a atras atenția patronului de la Supercom SA, Ioan Ciuclea, că firma pe care o administrează „trebuie să se gândească foarte serios dacă mai vrea sau nu mai vrea să rămână în Bistrița. Dacă mai vrea acest lucru, atunci să își facă datoria. Dacă nu, atunci va pleca. Asta pentru că, după alegerile locale, noua conducere a primăriei va repune în discuție întreg contractul semnat de municipalitate cu Supercom”, a conchis președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Alin Cordoș

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: