13.5 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Uite parcările, nu-s parcările! Promisiuni de locuri de parcare lăsate în aer de municipalitate!

Nevoia de locuri de parcare, în municipiu, e mare. De-a lungul anilor, administrația locală a promis parcări supraetajate, subterane etc. Toate au rămas la nivel de vise frumoase. Unul singur ar începe să prindă contur, dar și asta datorită preluării de către o altă instituție.

Numărul de mașini în oraș crește exponențial, de la an la an. Unele zone sunt sufocate de autoturisme, iar problema parcărilor este una tot mai spinoasă.

De-a lungul anilor, administrația locală a tot promis parcări supraetajate și subterane, dar n-a reușit decât să pună plată la parcare în anumite zone din oraș.

Restul, au rămas doar un vis… frumos.

Încă din 2012 s-a tot vorbit de parcări. Și din 2014 chiar s-au alocat fonduri pentru primele proceduri necesare.

Administrația locală „vedea” la vremea respectivă TREI parcări:

  • parcare supraetajată pe strada Lupeni
  • parcare supraetajată pe strada Bistricioarei
  • parcare subterană, pe două nivele, în Piața Mihai Eminescu

Parcarea de pe strada Lupeni s-a dovedit, încă de la început, a nu fi o alegere foarte bună. Mai tot timpul era goală, din cauza accesului destul de greu și a „distanței prea mari până în Centru”.

 

Parcarea de pe strada Bistricioarei a „adunat” în jurul ei numeroase probleme. Nu s-a reușit achiziția terenului după mai bine de trei ani de negocieri.

În cele din urmă, Consiliul Județean a preluat această idee și urmează să o pună în practică, în curând. Anul acesta a alocat 200.000 de lei pentru acest proiect.

Consiliul Județean pregătește o super parcare, la doi pași de instituție

 

Parcarea subterană din Piața Mihai Eminescu a fost tot un vis frumos, servit pe tavă bistrițenilor, an la rând. Deși a trecut de avizele de mediu și a liniștit chiar și ecologiștii, proiectul nu a fost finanțat. Cele aproape 10 milioane de euro necesare pentru acest proiect erau prea multe pentru „buzunarele” municipalității.

Prin fonduri europene nu s-a putut realiza deoarece la momentul când actele au fost depuse se acordau bani DOAR pentru parcările de la periferia orașelor, care încurajau astfel folosirea mijloacelor de transport în comun.

Sperați la o parcare sub sau supraterană în Eminescu? Luați-vă gândul!

 

La un moment dat, vicele Cristian Niculae a „văzut” o parcare supraterană în locul unui punct termic de pe strada Colibiței, dar nu numai.

Problema parcărilor, de domeniul trecutului?!? CE soluții propune viceprimarul Niculae:

 

Și vicele Muthi a venit la „înaintare” cu o parcare supraterană, pe strada Năsăudului.

Vicele Muthi visează la parcări! Vorbește de ele, dar nu se concretizează nimic! UNDE mai vede o parcare:

 

Până una alta, singurele promisiuni „clare” sunt cele de desființare a parcărilor din zona centrală, pentru realizarea liniei verzi și încurajarea folosirii transportului public în comun.

VIDEO: Încă o gaură neagră în bugetul orașului?!? Sute de locuri de parcare, pe cale să dispară din oraș

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!