Gala Comunitarium 2019, vineri, 29 noiembrie, la Metropolis. „Vizionari de ieri și de mâine”

Gala Comunitarium 2019, vineri, 29 noiembrie, la Metropolis. „Vizionari de ieri și de mâine”

Asociația Comunitarium și Echipa POV21 vă invită vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, la Hotel Metropolis. Aici se va desfăşura încă o ediţie a Galei Comunitarium. Cinci antreprenori de succes din Bistrița-Năsăud vor îndruma zece elevi cu performanțe școlare deosebite, dar care au pornit cu șansa a doua în viață. Se anunţă o întâlnire emoţionantă cu generația de ieri care va vorbi despre succesul de mâine.

Asociația Comunitarium și Echipa POV21 spun povești, contribuind, pe diverse planuri, la dezvoltarea comunității bistrițene. Dacă în 2017 au făcut „un pas în față”, încercând să schimbe destine, în 2018 au pornit în căutarea altor „destine în devenire”. Acum, în 2019, au descoperit „vizionarii de ieri și de mâine”.

Zece elevi de top care au pornit cu șansa a doua în viață

 Zece elevi cu un parcurs școlar remarcabil au fost selectaţi să participle la Gala Comunitarium 2019:

 1. Domide Mărioara Cornelia, clasa a VI-a – comuna Rodna
 2. Așaftei Paula, clasa a VI-a – comuna Nușeni
 3. Guzu Naomi, clasa a VIII-a – comuna Șintereag
 4. Sabadis Florina-Alina, clasa a VIII-a – localitatea Sângeorzu Nou
 5. Mihăese Mihaela, clasa a VI-a – comuna Runcu Salvei
 6. Pop Corina Docica, clasa a VIII-a – comuna Runcu Salvei
 7. Hiticas Robert, clasa a V-a – comuna Șintereag
 8. Timariu Claudiu, clasa a V-a – comuna Șieu
 9. Zăpârțan Larisa, clasa a VI-a – localitatea Mijlocenii Bârgăului
 10. Pop Amalia Florentina, clasa a VI-a – comuna Lechința

„Întrucât mentorii sunt modelatori de caractere, ne propunem ca ediția din acest an să fie una despre viitor, văzut prin trecutul unor oameni de succes. Așa că, rolul antreprenorilor bistrițeni, speakeri în cadrul evenimentului, este acela de a-i inspira pe premianți”, au anunţat organizatorii Galei Comunitarium.

Cei cinci invitați sunt:

 • Alexandru Stânean – CEO TeraPlast
 • Pop Viorel Mircea – Director general adjunct Comelf
 • Octavian Harșian – Director general Agrostar
 • Nelu Bălan – Director general Megatitan
 • Ioan Repede – Director general Rombat

Gazda evenimentului va fi Ramona Dumitrean, actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca. Ea va reuni discursurile invitaților, înglobându-le cu momente artistice de excepție, susținute de Dani Năsăudean & Alexandra Reman – „The Boulevard”.

La programul artistic vor participa şi interpreta de folk Maria Matean și Ioana Marti, acompaniați de David Rodilă și Sandra Grama, sportivi de performanță în cadrul clubului „Top Dance Life” Bistrița.

Nu în ultimul rând, vom avea parte de reprezentația energică a grupului Cheers All Stars Bistrița.

Prețul unui bilet este de 15 lei. Pentru mai multe detalii, apelați la numerele de telefon:

 • Geanina Jarda – 0751 081 882
 • Lorena Negrușa – 0743 648 962

Sponsorul principal al Galei Comunitarium 2019: Nordis

Sponsori și parteneri: Green Mountain Energy, Denta Prestige G&G, BCR, Oleander Garden, Romfulda, BCVO Logistics, Terraqua, Carpath Weld Industries, ECOPRIMUS RECICLARE, UBG CONSTRUCT, METGLASS Windows & Doors, SepiaPRINT

Foto deschidere – Arhivă

O tragedie mai dură ca moartea: Bunicul şi nepoţelul care au murit prăbuşindu-se de la etajul II vor fi înmormântaţi luni. CUM putem ajuta decembrie 8, 2019 - O tragedie inexplicabilă a zguduit oraşul vineri seara, în zi de sărbătoare. Un bunic şi nepoţelul său de trei ani au murit după ce s-au prăbuşit în gol, de la etajul II, într-un bloc de pe strada Vişinului. Tatăl băieţelului este este plutonier Dan Tofană şi munceşte în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj. Colegii săi ne cer ajutorul: 
FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?