Gala Comunitarium 2019, vineri, 29 noiembrie, la Metropolis. „Vizionari de ieri și de mâine”

Gala Comunitarium 2019, vineri, 29 noiembrie, la Metropolis. „Vizionari de ieri și de mâine”

Asociația Comunitarium și Echipa POV21 vă invită vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, la Hotel Metropolis. Aici se va desfăşura încă o ediţie a Galei Comunitarium. Cinci antreprenori de succes din Bistrița-Năsăud vor îndruma zece elevi cu performanțe școlare deosebite, dar care au pornit cu șansa a doua în viață. Se anunţă o întâlnire emoţionantă cu generația de ieri care va vorbi despre succesul de mâine.

Asociația Comunitarium și Echipa POV21 spun povești, contribuind, pe diverse planuri, la dezvoltarea comunității bistrițene. Dacă în 2017 au făcut „un pas în față”, încercând să schimbe destine, în 2018 au pornit în căutarea altor „destine în devenire”. Acum, în 2019, au descoperit „vizionarii de ieri și de mâine”.

Zece elevi de top care au pornit cu șansa a doua în viață

 Zece elevi cu un parcurs școlar remarcabil au fost selectaţi să participle la Gala Comunitarium 2019:

 1. Domide Mărioara Cornelia, clasa a VI-a – comuna Rodna
 2. Așaftei Paula, clasa a VI-a – comuna Nușeni
 3. Guzu Naomi, clasa a VIII-a – comuna Șintereag
 4. Sabadis Florina-Alina, clasa a VIII-a – localitatea Sângeorzu Nou
 5. Mihăese Mihaela, clasa a VI-a – comuna Runcu Salvei
 6. Pop Corina Docica, clasa a VIII-a – comuna Runcu Salvei
 7. Hiticas Robert, clasa a V-a – comuna Șintereag
 8. Timariu Claudiu, clasa a V-a – comuna Șieu
 9. Zăpârțan Larisa, clasa a VI-a – localitatea Mijlocenii Bârgăului
 10. Pop Amalia Florentina, clasa a VI-a – comuna Lechința

„Întrucât mentorii sunt modelatori de caractere, ne propunem ca ediția din acest an să fie una despre viitor, văzut prin trecutul unor oameni de succes. Așa că, rolul antreprenorilor bistrițeni, speakeri în cadrul evenimentului, este acela de a-i inspira pe premianți”, au anunţat organizatorii Galei Comunitarium.

Cei cinci invitați sunt:

 • Alexandru Stânean – CEO TeraPlast
 • Pop Viorel Mircea – Director general adjunct Comelf
 • Octavian Harșian – Director general Agrostar
 • Nelu Bălan – Director general Megatitan
 • Ioan Repede – Director general Rombat

Gazda evenimentului va fi Ramona Dumitrean, actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca. Ea va reuni discursurile invitaților, înglobându-le cu momente artistice de excepție, susținute de Dani Năsăudean & Alexandra Reman – „The Boulevard”.

La programul artistic vor participa şi interpreta de folk Maria Matean și Ioana Marti, acompaniați de David Rodilă și Sandra Grama, sportivi de performanță în cadrul clubului „Top Dance Life” Bistrița.

Nu în ultimul rând, vom avea parte de reprezentația energică a grupului Cheers All Stars Bistrița.

Prețul unui bilet este de 15 lei. Pentru mai multe detalii, apelați la numerele de telefon:

 • Geanina Jarda – 0751 081 882
 • Lorena Negrușa – 0743 648 962

Sponsorul principal al Galei Comunitarium 2019: Nordis

Sponsori și parteneri: Green Mountain Energy, Denta Prestige G&G, BCR, Oleander Garden, Romfulda, BCVO Logistics, Terraqua, Carpath Weld Industries, ECOPRIMUS RECICLARE, UBG CONSTRUCT, METGLASS Windows & Doors, SepiaPRINT

Foto deschidere – Arhivă

FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis.