Ioan Turc (PNL): Bistriţa, din ce în ce mai îngrămădită! Excesele de natură urbanistică mutilează oraşul

Ioan Turc (PNL): Bistriţa, din ce în ce mai îngrămădită! Excesele de natură urbanistică mutilează oraşul

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud i-a răspuns azi viceprimarului Cristian Niculae, referindu-se la extinderea oraşului şi numind-o „o controversă falsă”.

Avem azi în Bistriţa o controversă falsă: unde extindem oraşul. Eu am propus zona Cocoș – Poligon, pe terenul transferat oraşului de către MAPN. Domnul Niculae a sărit imediat și a propus acordarea de parcele pentru tineri până în 35 de ani, după care a revizuit şi a prelungit la 40 de ani. În zona străzii Livezi, pe 20 ha, adică în zona industrială, cea mai aglomerată și poluată zonă din oraș”, a atras atenţia Ioan Turc.

Acesta s-a referit la „extinderea pe termen scurt, mediu și lung a orașului cu adresabilitate către toate categoriile de vârstă. De ce? Oraşul, ca toate orașele vechi și mai ales prost gestionate, este din ce în ce mai îngrămădit”, a avertizat Ioan Turc.

Criza terenurilor construibile a dus la nenumărate excese urbanistice – a punctat Ioan Turc, amintind de blocuri apărute între case, locuințele  colective mici sau lipsa locurilor de parcare care, alături de „multe alte excese de natură urbanistică – mutilează oraşul”.

Ioan Turc a mai subliniat că a propus zona Cocoş  „pentru extindere în etape a oraşului, după un proiect unic, integrat, pe o sufrafţă generoasă de circa 200 de hectare”.

Este vorba de o zonă cu aer curat, cu acces uşor realizabil şi cu investiții deja prevăzute în infrastructura de bază.

Suprafețele ar trebui concesionate la prețuri modice de un euro, spre exemplu, turor persoanelor active, indiferent de vârstă – a argumentat Ioan Turc. „Putem avea, în etape, câteva mii de parcele în zona Cocoş. Vom pune la dispoziţie gratuit 4-5 proiecte de casă, cu 2-3 culori care să intre în armonie cu întregul…”, a maispus Ioan Turc.

Salvarea oraşului vechi şi legarea de oraş a cât mai mulţi oameni de oraş este o prioritate a mea! Oprirea depopulării Bistriţei este urgentă şi presupune acţiuni urgente!”, a mai afirmat Ioan Turc.

Statistic vorbind, Bistrița are 75.000 de locuitori, dar nu trăiesc mai mult de 60.000 de locuitori în oraş – a avertizat Ioan Turc.

Propunem de fapt un parteneriat al bistrițenilor cu municipalitatea. Un parteneriat pentru noi şi pentru copiii noştri”, a mai spus liberalul, afirmând că felul în care s-a construit în zonele mai puțin vizibile ale orașului este o adevărată „bătaie de joc”.

Amendat de polițiști că…a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după un aparent banal accident de circulație decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.
Ioan Turc către Radu Moldovan: „Lăsați Biserica în pace” decembrie 13, 2019 - La putere e ca la putere, iar astăzi președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc dar și Ovidiu Florean au venit și au demonstrat acest lucru în prima conferință de presă de după ”ungerea” lui Stelian Dolha pe funcția de prefect a județului Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Scandal la Primărie pe modul în care s-a administrat banul public decembrie 13, 2019 - Replici dure, ironii și jigniri, ieri, la Consiliul Local. Mărul discordiei dintre consilierul Peteleu și primarul Crețu a fost execuția bugetară. Liberalul a acuzat administrația că pierde vremea și nu face investiții. Edilul ”s-a scuzat”, explicând că ”legea bugetului poate lăsa orice localitate pe blat”.
VIDEO: Pietonul accidentat ieri la Livezile, în stare GRAVĂ decembrie 13, 2019 - Un accident rutier a avut loc ieri în Livezile. Un pieton a vrut să traverseze strada prin loc nepermis. A fost lovit de o autoutilitară. În prezent, bărbatul se află în stare gravă la spital.
Un accident stupid a curmat viaţa unui îngrijitor de la Colegiul ”George Coșbuc” din Năsăud decembrie 13, 2019 - Inspectorii ITM au finalizat de investigat un accident mortal de muncă. Totul s-a întâmplat destul de ...stupid. Unui îngrijitor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud i s-ar fi făcut rău și a căzut. A decedat câteva zile mai târziu.  
Camelia Tabără, şeful ISJ: „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa” decembrie 13, 2019 - Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, a comentat pentru Bistriţeanul.ro situaţia elevului care a atacat cu un cuţit o vânzătoare din oraş. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa”
Adolescentul care a atacat cu cuțitul o vânzătoare a fost reținut decembrie 13, 2019 - Adolescentul de 16 ani care, în urmă cu două zile, a atacat cu cuțitul o vânzătoare în plină zi a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi propus pentru arest preventiv pentru 30 de zile.
Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!
FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!” decembrie 12, 2019 - Sute de elevi, profesori şi părinţi au umplut astă-seară Sala Polivalentă din Bistriţa. Pe acordurile heavy-metal ale celor de la AC/DC, elitele învăţământului din judeţ au fost răsplătite cu premii în bani, diplome şi aplauze. „Este mult prea puţin faţă de cât meritaţi voi cu adevărat…!”
GRAV accident în Livezile! Un pieton a fost lovit de mașină! decembrie 12, 2019 - Accident rutier GRAV în localitatea Livezile. Un pieton a fost lovit de mașină. Echipajele medicale au găsit victima inconștientă.
CRĂCIUN în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeu! decembrie 12, 2019 - Crăciun în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeul Judeţean! Cu tradiții strămoșești, de-o frumusețe aparte, unice, irepetabile. În centrul acestora trebuie să stea bucuria împărțită, care să unească întreaga comunitate în jurul acelorași valori ancestrale:
Vești bune pentru milioane de români! Crește valoarea tichetelor de masă decembrie 12, 2019 - Conform unui proiect legislativ propus recent, valoarea unui tichet de masă va crește și va ajunge la 20 de lei. Șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari.