Ioan Turc (PNL): Bistriţa, din ce în ce mai îngrămădită! Excesele de natură urbanistică mutilează oraşul

Ioan Turc (PNL): Bistriţa, din ce în ce mai îngrămădită! Excesele de natură urbanistică mutilează oraşul

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud i-a răspuns azi viceprimarului Cristian Niculae, referindu-se la extinderea oraşului şi numind-o „o controversă falsă”.

Avem azi în Bistriţa o controversă falsă: unde extindem oraşul. Eu am propus zona Cocoș – Poligon, pe terenul transferat oraşului de către MAPN. Domnul Niculae a sărit imediat și a propus acordarea de parcele pentru tineri până în 35 de ani, după care a revizuit şi a prelungit la 40 de ani. În zona străzii Livezi, pe 20 ha, adică în zona industrială, cea mai aglomerată și poluată zonă din oraș”, a atras atenţia Ioan Turc.

Acesta s-a referit la „extinderea pe termen scurt, mediu și lung a orașului cu adresabilitate către toate categoriile de vârstă. De ce? Oraşul, ca toate orașele vechi și mai ales prost gestionate, este din ce în ce mai îngrămădit”, a avertizat Ioan Turc.

Criza terenurilor construibile a dus la nenumărate excese urbanistice – a punctat Ioan Turc, amintind de blocuri apărute între case, locuințele  colective mici sau lipsa locurilor de parcare care, alături de „multe alte excese de natură urbanistică – mutilează oraşul”.

Ioan Turc a mai subliniat că a propus zona Cocoş  „pentru extindere în etape a oraşului, după un proiect unic, integrat, pe o sufrafţă generoasă de circa 200 de hectare”.

Este vorba de o zonă cu aer curat, cu acces uşor realizabil şi cu investiții deja prevăzute în infrastructura de bază.

Suprafețele ar trebui concesionate la prețuri modice de un euro, spre exemplu, turor persoanelor active, indiferent de vârstă – a argumentat Ioan Turc. „Putem avea, în etape, câteva mii de parcele în zona Cocoş. Vom pune la dispoziţie gratuit 4-5 proiecte de casă, cu 2-3 culori care să intre în armonie cu întregul…”, a maispus Ioan Turc.

Salvarea oraşului vechi şi legarea de oraş a cât mai mulţi oameni de oraş este o prioritate a mea! Oprirea depopulării Bistriţei este urgentă şi presupune acţiuni urgente!”, a mai afirmat Ioan Turc.

Statistic vorbind, Bistrița are 75.000 de locuitori, dar nu trăiesc mai mult de 60.000 de locuitori în oraş – a avertizat Ioan Turc.

Propunem de fapt un parteneriat al bistrițenilor cu municipalitatea. Un parteneriat pentru noi şi pentru copiii noştri”, a mai spus liberalul, afirmând că felul în care s-a construit în zonele mai puțin vizibile ale orașului este o adevărată „bătaie de joc”.

VIDEO: Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului! octombrie 21, 2019 - „Investiţiile care au început în Valea Vinului încă din acest an se referă la apă şi canalizare, dar şi la asfaltarea drumului Rodna – Valea Vinului şi introducerea unei zone de promenadă dar şi a unei piste de biciclete… ”
Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."