Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Mai multe unități școlare vor intra în reabilitare în acest an. Unele din lucrări vor trebui făcute contra cronometru, iar copiii vor fi mutați de ici-colo. Majoritatea rocadelor se vor face pe la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la aproape 119 milioane de lei.

În planul de cheltuire a Bugetului 2019 se întrevăd lucrări de aproape 119 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor unități școlare.

Proiectele de investiție sunt pe două axe, și la fiecare dintre acestea există și „probleme”.

„Pe axa 10.1, la învățământul obligatoriu de stat, avem reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4 și Școala Gimnazială Lucian Blaga. Contractele sunt semnate și se află în derulare procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor care vor începe în timpul vacanței de vară. Că spațiile trebuie eliberate. Vor crea disconfort, pentru că școlile trebuie să-și restrângă activitatea. Mai ales la Gimnazială 4 și Gimnazială 5. Vom discuta cu constructorul ca lucrările să nu se execute simultan, deși cam avem această obligație, de a preda întreg obiectivul, dar vom vorbi cu constructorii să nu abordeze toate construcțiile în același timp, astfel încât să se poată derula procesul educațional în timp ce se lucrează”, a explicat Ovidiu Crețu.

Pe axa 4 sunt prinse creșele și liceele tehnologice. Iar aici, copiii vor fi mutați de la o clădire la alta, în funcție de cum se desfășoară lucrările.

Avem reabilitarea Grădiniței nr. 2 de pe Nicolae Bălcescu. Lucrările au început în toamna anului trecut. Clădirea e practic ridicată în roșu. În zilele acestea se va pune și învelitoarea. Insistăm să finalizeze cât mai repede grădinița pentru că trebuie să aducem în acest loc, în acest an, grădinița care funcționează acuma în una din clădirile de la Grigore Moisil, pentru că în acea clădire va trebui să mutăm creșa numărul 3, care intră în reabilitare anul viitor. Și acea creșă și grădiniță vor trebui executate foarte repede, pentru că și clădirea de la Grigore Moisil intră în reabilitare. Și atunci, suntem într-o cursă contra cronometru”, a declarat edilul Bistriței.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” vor intra în reabilitare trei clădiri, cele care sunt înspre strada Împăratul Traian. Contractul de finanțare e semnat.

Un alt proiect, finanțat pe PNDL, privește reabilitarea și modernizarea Liceului de Muzică Tudor Jarda. Atât contractul pentru finanțare, cât și cel pentru execuție sunt semnate. Lucrările la corpul B deja sunt începute, iar în acest an se vor finaliza. Conform graficelor de execuție ar trebui să se finalizeze și lucrările la corpul principal.

„Totuși am dubii că se vor finaliza lucrările, ci cred că și în primăvara anului viitor se va mai lucra la clădirea veche”, a spus Ovidiu Crețu.

 

Aquabis: Se sistează apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului acum 2 minute- Aquabis Bistriţa anunţă că e nevoită să sisteze apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului - astăzi, pentru câteva ore.
Dani Suciu: Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă acum 36 de minute- Ieri a fost adoptat, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ. Acesta integrează 16 acte normative. Dani Suciu, ministrul Dezvoltării a comentat pe marginea acestuia, imediat după ședință. ”Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă” a declarat acesta.
RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 16 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 17 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 17 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 20 de ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 20 de ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 22 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 23 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 23 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 24 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum O zi- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat: