Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Mai multe unități școlare vor intra în reabilitare în acest an. Unele din lucrări vor trebui făcute contra cronometru, iar copiii vor fi mutați de ici-colo. Majoritatea rocadelor se vor face pe la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la aproape 119 milioane de lei.

În planul de cheltuire a Bugetului 2019 se întrevăd lucrări de aproape 119 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor unități școlare.

Proiectele de investiție sunt pe două axe, și la fiecare dintre acestea există și „probleme”.

„Pe axa 10.1, la învățământul obligatoriu de stat, avem reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4 și Școala Gimnazială Lucian Blaga. Contractele sunt semnate și se află în derulare procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor care vor începe în timpul vacanței de vară. Că spațiile trebuie eliberate. Vor crea disconfort, pentru că școlile trebuie să-și restrângă activitatea. Mai ales la Gimnazială 4 și Gimnazială 5. Vom discuta cu constructorul ca lucrările să nu se execute simultan, deși cam avem această obligație, de a preda întreg obiectivul, dar vom vorbi cu constructorii să nu abordeze toate construcțiile în același timp, astfel încât să se poată derula procesul educațional în timp ce se lucrează”, a explicat Ovidiu Crețu.

Pe axa 4 sunt prinse creșele și liceele tehnologice. Iar aici, copiii vor fi mutați de la o clădire la alta, în funcție de cum se desfășoară lucrările.

Avem reabilitarea Grădiniței nr. 2 de pe Nicolae Bălcescu. Lucrările au început în toamna anului trecut. Clădirea e practic ridicată în roșu. În zilele acestea se va pune și învelitoarea. Insistăm să finalizeze cât mai repede grădinița pentru că trebuie să aducem în acest loc, în acest an, grădinița care funcționează acuma în una din clădirile de la Grigore Moisil, pentru că în acea clădire va trebui să mutăm creșa numărul 3, care intră în reabilitare anul viitor. Și acea creșă și grădiniță vor trebui executate foarte repede, pentru că și clădirea de la Grigore Moisil intră în reabilitare. Și atunci, suntem într-o cursă contra cronometru”, a declarat edilul Bistriței.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” vor intra în reabilitare trei clădiri, cele care sunt înspre strada Împăratul Traian. Contractul de finanțare e semnat.

Un alt proiect, finanțat pe PNDL, privește reabilitarea și modernizarea Liceului de Muzică Tudor Jarda. Atât contractul pentru finanțare, cât și cel pentru execuție sunt semnate. Lucrările la corpul B deja sunt începute, iar în acest an se vor finaliza. Conform graficelor de execuție ar trebui să se finalizeze și lucrările la corpul principal.

„Totuși am dubii că se vor finaliza lucrările, ci cred că și în primăvara anului viitor se va mai lucra la clădirea veche”, a spus Ovidiu Crețu.

 

FOTO – Două mașini făcute praf pe Calea Moldovei, din cauza neatenției acum 27 de minute- În urmă cu puțin timp, două mașini au fost făcute praf, după ce un șofer s-a speriat de manevrele făcute de conducătorul auto din fața sa, a tras de volan și a lovit o mașină, care a ricoșat în a treia.
Vrei pe masa de Paște delicioasele prăjituri de la Polaris Beclean?! Treci pe la Zimmo și se rezolvă! acum 37 de minute- Tot ce este mai bun pentru clienții noștri este filosofia celor de la Zimmo! Așa s-au născut sandwichurile, salatele, sosurile sau smoothie-urile Zimmo, făcute după rețete proprii, originale și având la bază ingrediente cât mai naturale, fără aditivi. Și pentru că toată lumea vrea și ceva dulce și bun, la ei o să găsiți inclusiv...
Un bărbat din Măgura Ilvei s-a ales cu răni grave, după ce a fost înghițit de un mal de pământ. A fost solicitat elicopterul SMURD acum 55 de minute- În urmă cu puțin timp, un bărbat de 48 de ani din Măgura Ilvei a fost înghițit de un mal de pământ până în zona brâului. Acesta a fost scos de către pompierii voluntari din comună și predat echipajului medical, care a luat decizia de a solicita un elicopter SMURD.
Carolyne Beauty Center angajează recepționistă! SUPER oferte de muncă în Bistrița acum 2 ore- Carolyne Beauty Center caută o tânără drăguță căreia să-i placă să lucreze în fiecare zi cu frumusețea,  într-o echipă tânără și veselă. Se oferă condiții de cinci stele! Alte locuri de muncă - disponibile în Bistrița:
TRAGIC: Și-a găsit copilul adolescent spânzurat de-o grindă acum 3 ore- O descoperire macabră a avut loc în această dimineață, în localitatea Tărpiu. O mamă și-a găsit copilul, adolescent, spânzurat de-o grindă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
VIDEO: Banii n-aduc fericirea! Dar în cazul Adrianei, îi ”cumpără timp” alături de fetele ei! acum 3 ore- A primit un diagnostic crunt, acum șase ani de zile. Situația nu poate deveni mai roz, dar a găsit o soluție să rămână cât mai mult în viață, alături de fetele ei. Doar că pentru ea, timpul chiar costă bani! Și nu puțini! Iar finanțele... nu îi mai ajung!
FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 4 ore- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 18 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 20 de ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 21 de ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 23 de ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum O zi- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum O zi- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum O zi- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”