Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Mai multe unități școlare vor intra în reabilitare în acest an. Unele din lucrări vor trebui făcute contra cronometru, iar copiii vor fi mutați de ici-colo. Majoritatea rocadelor se vor face pe la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la aproape 119 milioane de lei.

În planul de cheltuire a Bugetului 2019 se întrevăd lucrări de aproape 119 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor unități școlare.

Proiectele de investiție sunt pe două axe, și la fiecare dintre acestea există și „probleme”.

„Pe axa 10.1, la învățământul obligatoriu de stat, avem reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4 și Școala Gimnazială Lucian Blaga. Contractele sunt semnate și se află în derulare procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor care vor începe în timpul vacanței de vară. Că spațiile trebuie eliberate. Vor crea disconfort, pentru că școlile trebuie să-și restrângă activitatea. Mai ales la Gimnazială 4 și Gimnazială 5. Vom discuta cu constructorul ca lucrările să nu se execute simultan, deși cam avem această obligație, de a preda întreg obiectivul, dar vom vorbi cu constructorii să nu abordeze toate construcțiile în același timp, astfel încât să se poată derula procesul educațional în timp ce se lucrează”, a explicat Ovidiu Crețu.

Pe axa 4 sunt prinse creșele și liceele tehnologice. Iar aici, copiii vor fi mutați de la o clădire la alta, în funcție de cum se desfășoară lucrările.

Avem reabilitarea Grădiniței nr. 2 de pe Nicolae Bălcescu. Lucrările au început în toamna anului trecut. Clădirea e practic ridicată în roșu. În zilele acestea se va pune și învelitoarea. Insistăm să finalizeze cât mai repede grădinița pentru că trebuie să aducem în acest loc, în acest an, grădinița care funcționează acuma în una din clădirile de la Grigore Moisil, pentru că în acea clădire va trebui să mutăm creșa numărul 3, care intră în reabilitare anul viitor. Și acea creșă și grădiniță vor trebui executate foarte repede, pentru că și clădirea de la Grigore Moisil intră în reabilitare. Și atunci, suntem într-o cursă contra cronometru”, a declarat edilul Bistriței.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” vor intra în reabilitare trei clădiri, cele care sunt înspre strada Împăratul Traian. Contractul de finanțare e semnat.

Un alt proiect, finanțat pe PNDL, privește reabilitarea și modernizarea Liceului de Muzică Tudor Jarda. Atât contractul pentru finanțare, cât și cel pentru execuție sunt semnate. Lucrările la corpul B deja sunt începute, iar în acest an se vor finaliza. Conform graficelor de execuție ar trebui să se finalizeze și lucrările la corpul principal.

„Totuși am dubii că se vor finaliza lucrările, ci cred că și în primăvara anului viitor se va mai lucra la clădirea veche”, a spus Ovidiu Crețu.

 

Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea: