O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

Este aproape un an de zile de când viața lui Sebastian a luat o întorsătură dureroasă. În urma unui accident cu motocicleta, tânărul plin de viață este imobilizat la pat. Deși este o minune faptul că e încă în viață, nu se știe niciodată dacă Seby va mai fi la fel.

În luna mai a anului trecut, un apel la 112 anunța că un tânăr este victima unui accident rutier. Încă de când l-au preluat, dar și la momentul transportării lui la Cluj, medicii erau rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale acestuia.

FOTO/VIDEO – Un tânăr este în stare foarte gravă, după o acrobație cu motocicleta, în Sărățel

Sebastian Șandor era venit de puțin timp acasă, din Germania, tocmai pentru a face școala de șoferi. Mama acestuia, Angela, ne-a povestit că Seby era pasionat de motociclete și că din banii adunați și-a cumpărat motocicleta de cross cu care a avut accidentul.

Nu avea permis, însă era tânăr, plin de viață și dornic de adrenalină. Așa că atunci când mama lui, sau prietena nu știau, se mai „distra” cu motocicleta, în „zone sigure”, cum le spunea el. Doar că seara aceea avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A fost la niște prieteni, a băut și vreo două pahare de bere, iar apoi s-a îndreptat spre casă.

„El zice că nu a mai putut opri motocicleta. Că nu o putea frâna. Așa că s-a urcat pe ea, în încercarea de a o opri. Apoi, își amintește că s-a lovit de ceva”, ne-a povestit Angela Șandor.

De la Cluj, Seby a ajuns la Centrul de Recuperare din Beclean, unde se află și în prezent, de aproximativ șapte luni de zile. A avut chiar și două intervenții chirurgicale.

Tot răul spre bine, oarecum

Seby este paralizat pe partea stângă, însă așa cum spun și cei de la Centrul din Beclean, este o minune faptul că trăiește, vorbește, gândește. Mai ales că el nu mai are jumătate din creier.

Totuși, un incident nefericit de la Centrul de Recuperare i-a salvat viața.

„Seby era mai recalcitrant, chiar la început. Și a avut un episod cu un alt bărbat internat la centru. Ăla s-a dus să îi ia mâncarea. Seby l-a înjurat, ăla s-a enervat și l-a lovit în cap cu o sticlă, ceva. Și când l-au dus să vadă dacă lovitura l-a afectat cu ceva, au văzut că are lichid acumulat. Și i-au pus un șunt care să îi dreneze lichidul în stomac. No cu ăla o să fie toată viața. D-apoi dacă nu îl lovea și nu îi făceau verificarea aia, putea chiar să moară. Deci într-un fel o fost bine că s-a întâmplat”, ne-a explicat mama lui Seby.

Aceasta a mai spus că deși poliția a fost chemată la Centrul din Beclean, ea a refuzat să depună plângere, pentru că cel ce i-a atacat băiatul era și el tot un om bolnav, așa că nu avea rost. Mai ales că acea lovitură nu i-a făcut rău, ci oarecum, bine.

Tratamentul de la Centrul din Beclean, gratuit. Ar urma o operație ce ar putea fi costisitoare

Sebastian Șandor este tratat la Centrul de Recuperare din Beclean ca și un caz social. Așa că tratamentul și exercițiile pentru recuperare sunt gratuite. Mai sunt anumite medicamente ce mai trebuie cumpărate, dar sumele sunt modice, și de multe ori pot fi acoperite cu ajutorul medicului de familie.

Totuși, spre finele lunii februarie, Sebastian va fi dus la Cluj pentru un control neurologic. Medicul va vedea dacă rezultatele sunt bune și dacă se poate reconstrui cutia craniană.

„Trebuie să îi pună o plăcuță, să îi refacă craniul. Că el nu mai are o jumătate de craniu. No. Și dacă medicul neurolog spune că rezultatele sunt bune, atunci va trebui operat. Nu știu cât va fi de plătit. Am înțeles că plăcuța aia e undeva 1.000 – 1.500 de euro. Asta încă nu știu, până ce nu mergem la control”, ne-a mai povestit mama lui Seby.

În funcție de rezultatele de la medicul neurolog, se va stabili dacă Sebastian are nevoie și de alt tip de terapie, exerciții pentru recuperare. Doar atunci se va putea stabili dacă mai poate continua la Beclean sau e nevoie de transferarea lui la un alt centru de recuperări.

Momentan se descurcă. Așteaptă să vadă dacă vor avea cheltuieli cu Sebastian

Sebastian mai are patru frați. Unul de 26 de ani, care este acasă, unul de 25 de ani, în Germania, și doi frați mai micuți, de 12 și 10 ani, care merg la școală.

În casa lor mai locuiește și bunica din partea mamei. Aceasta este paralizată, așa că Angela este angajată ca asistent personal.

Tatăl lui Seby a murit acum câțiva ani, iar Angela stă în concubinaj cu un alt bărbat. Acesta a muncit în Germania, dar a venit acasă.

„I-am spus să nu se angajeze încă. Să lucreze pe unde poate. Acum, cât e cu Seby situația, așa. Că eu dacă plec, trebuie să îmi bag om care să aibă grijă de mama. Nu o pot lăsa singură. Așa că acum trăim din alocația celor doi copii care sunt la școală, din ce ne mai trimite băiatul din Germania, că și el vrea să își adune să își facă o căsuță a lui, din ce primesc eu ca și asistent personal și ce mai câștigă soțul. Momentan nu am avut așa cheltuieli cu Seby, decât drumuri. Vedem dacă are nevoie de operație și alte feluri de terapii, ce o să fie”, ne-a spus Angela.

Seby iubește salata de BMW” și are nevoie de… OAMENI

De la accident încoace, Sebastian are un apetit mărit. Cel mai mult îi place salata de boeuf, la care el îi spune salata de BMW”. Nu mai e așa recalcitrant, așa că pe unele doamne de la Centru chiar le numește mame”.

Totuși, în aceste momente, cea mai mare nevoie a lui Sebastian este de… OAMENI. Conform celor de la Centrul de Recuperare, Sebastian are nevoie de tineri cu care să vorbească, pacienții de acolo sunt, majoritatea, în vârstă, iar el simte lipsa tinerilor.

 

 

VIDEO: Râul Bistrița amenință să iasă din matcă acum 2 minute- Ploile abundente din ultima perioadă și codul roșu de inundații din zonele apropiate Bistriței, afectează și râul Bistrița. Nivelul acestuia a crescut deja îngrijorător și amenință să iasă din matcă.
FOTO: Zeci de persoane evacuate și peste 100 de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore! acum 40 de minute- În ultimele 24 de ore, la 112 au fost înregistrate peste 100 de apeluri. Oamenii, disperați, au cerut intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Pompierii bistrițeni au și evacuat persoanele aflate în zone cu risc.
RISC! Cota de pericol, pe mai multe râuri din județ, depășită cu jumătate de metru! Sfaturi pentru localnici: acum 2 ore- Ploile din ultimele 24 de ore au făcut ca județul Bistrița Năsăud să treacă de sub cod portocaliu sub cod roșu de inundații. Pe unele râuri, cota de pericol a fost depășită cu jumătate de metru. Ce sunt sfătuiți localnicii:
FOTO: Se surpă drumul spre Jelna! acum 2 ore- Ploile din ultima perioadă au început să erodeze inclusiv asfaltul. Drumul spre Jelna, imediat după intersecția cu Valea Ghinzii, o pornește la vale. O bucată bună din carosabil este deja ruptă și ploile continue nu ajută deloc.
FOTO: Un tată și doi copii mici, implicați într-un grav accident în Dej acum 3 ore- O mașină înmatriculată în Bistrița Năsăud a ieșit azi-noapte de pe carosabil și a lovit un cap de pod. Totul s-a întâmplat în Dej, puțin după miezul nopții. Tatăl și cei doi copii ai săi au ajuns la spital.
Aquabis: Se sistează apa potabilă la Colibița acum 3 ore- Astăzi, 21 mai 2019, începând cu orele 09:00, ca urmare a unei ruperi de nori care a afectat sursele de captare, SC Aquabis a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în localitatea Colibița și Mița.
FOTO/VIDEO: Zeci de pompieri intervin în zonele afectate de inundații! Valea Budacului și a Șieului sub cod roșu! acum 4 ore- Podețe înfundate, gospodării inundate, zeci de pompieri cu utilaje în diferite zone ale județului. Aceasta este imaginea dezolantă din urma ploilor și a inundațiilor din Bistrița Năsăud. În urmă cu câteva minute, s-a emis inclusiv cod roșu de inundații pe Valea Budacului.
EFECTELE codului portocaliu de inundații: Zid de protecție fisurat, gospodării inundate acum 17 ore- Județul nostru se află sub cod galben de ploi și cod portocaliu de inundații. S-a instituit inclusiv un grup de suport tehnic. Deja au fost intervenții în zone unde s-a fisurat un zid de protecție și gospodăriile au fost inundate.
A furat bani de la o sală de jocuri pentru a fi băgați, din nou, la păcănele acum 19 ore- Totul s-a întâmplat la o sală de jocuri. O angajată a furat o sumă substanțială de bani. Apoi a dat-o unui bărbat...ca să o joace la păcănele.
Riscă să ajungă după gratii pentru că au furat curent! La propriu! acum 20 de ore- Opt persoane sunt cercetate de polițiști. Acestea s-au racordat ilegal la rețeaua electrică. Așa că riscă să ajungă după gratii pentru furt.
VIDEO: Pe când rețea de gaz, în Prundu Bârgăului…?! acum 20 de ore- O problemă destul de complicată cu care se confruntă comunitatea din Prundu Bârgăului este lemnul de foc, cu care oamenii trebuie să se încălzească. Primarul Doru Crișan a explicat pentru Bistrițeanul.ro că se gândește de multă vreme la soluții pentru a introduce gazul și în localitatea pe care o administrează. 
Doina Pană: Salariu minim egal pentru românii angajați în companiile multinaționale din România cu angajații din țarile din Vest! acum 21 de ore- Deputatul Doina Pană, candidat PSD pentru Parlamentul European: „Pentru muncă egală prestată, românii și ceilalți estici care muncesc în multinaționale trebuie să beneficieze de salariu minim egal cu colegii lor din Occident. Nu este firesc ca multinaționalele să își îngroașe conturile strict pe munca incorect plătită a angajaților lor din Europa de Est...”
O veste grozavă pentru 1670 de copii din Bistrița: „ Am găsit soluția!” acum 22 de ore- „Am fost convins tot timpul că vom găsi soluția”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae, anunțând o veste grozavă pentru cei 1670 de elevi care învață într-un liceu de prestigiu, „o școală etalon la nivel național, care a dat generații peste generații de oameni de valoare - Bistriței și României...”
FII REPORTER: O bistrițeancă se teme să mai iasă din casă! acum 23 de ore- O bistrițeancă se revoltă! Pe strada unde locuiește se plimbă zilnic, nestingherit, un câine de pază, fără botniță sau lesă! Stăpâna patrupedului se joacă de-a v-ați ascunselea printre mașini, iar autoritățile „se ocupă” de problemă de anul trecut.
Ați văzut-o? Orice informație contează! acum 24 de ore- O femeie din Beclenuț ar fi plecat de acasă încă din data de 11 mai. Cei apropiați au anunțat poliția, care o caută deja de câteva zile. Ați văzut-o?