O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

Este aproape un an de zile de când viața lui Sebastian a luat o întorsătură dureroasă. În urma unui accident cu motocicleta, tânărul plin de viață este imobilizat la pat. Deși este o minune faptul că e încă în viață, nu se știe niciodată dacă Seby va mai fi la fel.

În luna mai a anului trecut, un apel la 112 anunța că un tânăr este victima unui accident rutier. Încă de când l-au preluat, dar și la momentul transportării lui la Cluj, medicii erau rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale acestuia.

FOTO/VIDEO – Un tânăr este în stare foarte gravă, după o acrobație cu motocicleta, în Sărățel

Sebastian Șandor era venit de puțin timp acasă, din Germania, tocmai pentru a face școala de șoferi. Mama acestuia, Angela, ne-a povestit că Seby era pasionat de motociclete și că din banii adunați și-a cumpărat motocicleta de cross cu care a avut accidentul.

Nu avea permis, însă era tânăr, plin de viață și dornic de adrenalină. Așa că atunci când mama lui, sau prietena nu știau, se mai „distra” cu motocicleta, în „zone sigure”, cum le spunea el. Doar că seara aceea avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A fost la niște prieteni, a băut și vreo două pahare de bere, iar apoi s-a îndreptat spre casă.

„El zice că nu a mai putut opri motocicleta. Că nu o putea frâna. Așa că s-a urcat pe ea, în încercarea de a o opri. Apoi, își amintește că s-a lovit de ceva”, ne-a povestit Angela Șandor.

De la Cluj, Seby a ajuns la Centrul de Recuperare din Beclean, unde se află și în prezent, de aproximativ șapte luni de zile. A avut chiar și două intervenții chirurgicale.

Tot răul spre bine, oarecum

Seby este paralizat pe partea stângă, însă așa cum spun și cei de la Centrul din Beclean, este o minune faptul că trăiește, vorbește, gândește. Mai ales că el nu mai are jumătate din creier.

Totuși, un incident nefericit de la Centrul de Recuperare i-a salvat viața.

„Seby era mai recalcitrant, chiar la început. Și a avut un episod cu un alt bărbat internat la centru. Ăla s-a dus să îi ia mâncarea. Seby l-a înjurat, ăla s-a enervat și l-a lovit în cap cu o sticlă, ceva. Și când l-au dus să vadă dacă lovitura l-a afectat cu ceva, au văzut că are lichid acumulat. Și i-au pus un șunt care să îi dreneze lichidul în stomac. No cu ăla o să fie toată viața. D-apoi dacă nu îl lovea și nu îi făceau verificarea aia, putea chiar să moară. Deci într-un fel o fost bine că s-a întâmplat”, ne-a explicat mama lui Seby.

Aceasta a mai spus că deși poliția a fost chemată la Centrul din Beclean, ea a refuzat să depună plângere, pentru că cel ce i-a atacat băiatul era și el tot un om bolnav, așa că nu avea rost. Mai ales că acea lovitură nu i-a făcut rău, ci oarecum, bine.

Tratamentul de la Centrul din Beclean, gratuit. Ar urma o operație ce ar putea fi costisitoare

Sebastian Șandor este tratat la Centrul de Recuperare din Beclean ca și un caz social. Așa că tratamentul și exercițiile pentru recuperare sunt gratuite. Mai sunt anumite medicamente ce mai trebuie cumpărate, dar sumele sunt modice, și de multe ori pot fi acoperite cu ajutorul medicului de familie.

Totuși, spre finele lunii februarie, Sebastian va fi dus la Cluj pentru un control neurologic. Medicul va vedea dacă rezultatele sunt bune și dacă se poate reconstrui cutia craniană.

„Trebuie să îi pună o plăcuță, să îi refacă craniul. Că el nu mai are o jumătate de craniu. No. Și dacă medicul neurolog spune că rezultatele sunt bune, atunci va trebui operat. Nu știu cât va fi de plătit. Am înțeles că plăcuța aia e undeva 1.000 – 1.500 de euro. Asta încă nu știu, până ce nu mergem la control”, ne-a mai povestit mama lui Seby.

În funcție de rezultatele de la medicul neurolog, se va stabili dacă Sebastian are nevoie și de alt tip de terapie, exerciții pentru recuperare. Doar atunci se va putea stabili dacă mai poate continua la Beclean sau e nevoie de transferarea lui la un alt centru de recuperări.

Momentan se descurcă. Așteaptă să vadă dacă vor avea cheltuieli cu Sebastian

Sebastian mai are patru frați. Unul de 26 de ani, care este acasă, unul de 25 de ani, în Germania, și doi frați mai micuți, de 12 și 10 ani, care merg la școală.

În casa lor mai locuiește și bunica din partea mamei. Aceasta este paralizată, așa că Angela este angajată ca asistent personal.

Tatăl lui Seby a murit acum câțiva ani, iar Angela stă în concubinaj cu un alt bărbat. Acesta a muncit în Germania, dar a venit acasă.

„I-am spus să nu se angajeze încă. Să lucreze pe unde poate. Acum, cât e cu Seby situația, așa. Că eu dacă plec, trebuie să îmi bag om care să aibă grijă de mama. Nu o pot lăsa singură. Așa că acum trăim din alocația celor doi copii care sunt la școală, din ce ne mai trimite băiatul din Germania, că și el vrea să își adune să își facă o căsuță a lui, din ce primesc eu ca și asistent personal și ce mai câștigă soțul. Momentan nu am avut așa cheltuieli cu Seby, decât drumuri. Vedem dacă are nevoie de operație și alte feluri de terapii, ce o să fie”, ne-a spus Angela.

Seby iubește salata de BMW” și are nevoie de… OAMENI

De la accident încoace, Sebastian are un apetit mărit. Cel mai mult îi place salata de boeuf, la care el îi spune salata de BMW”. Nu mai e așa recalcitrant, așa că pe unele doamne de la Centru chiar le numește mame”.

Totuși, în aceste momente, cea mai mare nevoie a lui Sebastian este de… OAMENI. Conform celor de la Centrul de Recuperare, Sebastian are nevoie de tineri cu care să vorbească, pacienții de acolo sunt, majoritatea, în vârstă, iar el simte lipsa tinerilor.

 

 

Regele alcoolului din Năsăud a ajuns după gratii! iunie 4, 2020 - Ridicat de mascați în 2015, Petrică Bolfă, numit și ”regele alcoolului”, a primit sentința definitivă. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița pentru înșelăciune, delapidare și evaziune fiscală.
Trei angajați si Spitalului Județean de Urgență Bistrița, depistați pozitiv cu COVID 19 iunie 4, 2020 - DSP BN a raportat azi 13 noi teste pozitive de COVID 19, la nivelul județului nostru. Dintre acestea, trei sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița. 
FOTO/VIDEO – Ajungem la normalitate: Se toarnă primul strat de asfalt în zona socialelor din Subcetate iunie 4, 2020 - Blocurile sociale din Subcetate erau, an de an, înconjurate de noroi, ca-n evul mediu. Acest lucru e pe punctul de a se sfârși. Azi se toarnă primul strat de asfalt. CÂND ar putea fi gata:
FOTO/VIDEO: Angajații de la Taxe și Impozite au refuzat să-și reia activitatea iunie 4, 2020 - Un al doilea angajat de la Taxe și Impozite a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Azi, instituția a fost închisă pentru dezinfecție. Deși reluarea activității a fost programată pentru ora 13.00, angajații au refuzat. AFLĂ care a fost motivul:
Bistrița-Năsăud: 13 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.907 persoane infectate iunie 4, 2020 - Avem 356 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 238 de cazuri noi de infecție.
Bistrițeni implicați în trafic de migranți. Oamenii plăteau și 2.500 de euro să ajungă în Austria iunie 4, 2020 - Polițiștii au destructurat o rețea de trafic de migranți, extinsă în mai multe județe ale țării. Printre cei implicați se numără și bistrițeni, dar și un tunisian stabilit în România. Oamenii plăteau și 2.500 de euro să ajungă din Serbia în Austria.
Bărbatul decedat ieri într-un centru de carantină ar fi făcut stop cardiac iunie 4, 2020 - Aceasta este prima concluzie a legiștilor care l-au preluat ieri pe bărbatul de 51 de ani care a murit într-un centru de carantină de la Colibița. Bărbatul revenise din străinătate și întrucât nu a respectat izolarea la domiciliu a fost carantinat forțat.
COVID 19 închide iar Taxele și Impozitele! Doi angajați ai Primăriei Bistrița, depistați POZITIV iunie 4, 2020 - Acum două săptămâni, la Taxe și Impozite, o persoană era depistată cu COVID 19. Azi, instituția s-a închis din nou, pentru dezinfecție, după ce încă un angajat a fost depistat pozitiv.
Copilul de 5 ani înecat la Rodna, cea de-a doua mare încercare a cuplului: au mai pierdut un copil acum 7 ani iunie 4, 2020 - Un cuplu din Rodna și-a pierdut ieri copilul de 5 ani, după ce cel mic a căzut cu bicicleta în râul care traversează localitatea. Acesta este al doilea copil al cuplului care se prăpădește, după ce în 2013 un micuț de doar doi ani a murit în somn lângă mama sa.
Bistrița Năsăud a depășit procentajul național și global la decese de COVID 19 iunie 4, 2020 - De la o zi la alta, noi persoane sunt depistate pozitiv cu COVID 19. De asemenea, se modifică în mod constant numărul celor care se vindecă, sau a celor ce pierd lupta și încetează din viață. CUM stă, procentual, județul nostru la cazuri active, decese și vindecări, comparativ cu România sau global:
Aquabis: Fără apă potabilă, astăzi, la Simionești, Monariu și Năsăud iunie 4, 2020 - Fără apă potabilă, astăzi, la Simionește și Monariu - anunță Aquabis. În zonă s-a produs o defecțiune pe rețeaua de apă. Probleme au apărut și pe câteva străzi din Năsăud:
Copilul înecat într-un râu din Rodna a decedat iunie 3, 2020 - Un copil a căzut cu bicicleta în apa unui râu din localitatea Rodna. Medicii l-au resuscitat preț de câteva ore. Din nefericire, trupul băiețelului a cedat, fiind declarat decesul în această seară.
Bistrița-Năsăud: Încă un deces al unei femei infectate cu COVID-19 iunie 3, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou raport privind numărul de decese al românilor depistați cu COVID-19. Printre ultimele decese anunțate în urmă cu puțin timp se numără și o bistrițeancă.
FOTO/VIDEO: Copil înecat în Rodna. Medicii încearcă să îl readucă la viață iunie 3, 2020 - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați să intervină de urgență în localiatea Rodna. Un copil s-a înecat. Echipajele medicale aplică protocolul de resuscitare.
Vrei specializare în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? Ești binevenit la Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița iunie 3, 2020 - Vrei să te specializezi în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? La Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița au început înscrierile! Care este data limită: 
Un bărbat și-a găsit sfârșitul, în timp ce se afla în carantină iunie 3, 2020 - Un bărbat întors din Germania nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasat în carantină instituționalizată. În cursul zilei de astăzi acesta nu și-a ridicat micul dejun și prânzul. Jandarmii care asigurau paza au verificat dacă sunt nereguli, moment în care l-au găsit pe bărbat în stare de inconștiență. Din păcate bărbatul a decedat.
CRUNT! Și-a lovit cu pumnii și picioarele fetița de doar doi anișori iunie 3, 2020 - La aproape doi ani de la comiterea unor fapte de neimaginat asupra propriului copil, o bistrițeancă este trimisă în judecată. Aceasta va răspunde în fața judecătorilor, după ce și-a lovit fetița de doar doi anișori cu pumnii și picioarele.
Autoritățile locale, nevoite să „se spele pe cap” cu cei carantinați forțat și să recupereze singure banii pe cazare iunie 3, 2020 - Cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu și sunt prinși brambura pe străzi sunt obligați să stea în carantină 14 zile și să suporte costurile cu cazarea și masa, adică în jur de 1.000 de euro. Autoritățile locale trebuie să se descurce și să recupereze aceste sume de la cei carantinați forțat, care, se pare, nu prea se grăbesc să achite facturile.
În Los Angeles, în schimbul pașilor de dans a ajuns instructor de fitness, inclusiv pentru persoane cu dizabilități iunie 3, 2020 - Cristian Pavel este un tânăr instructor de fitness din Bistrița. Când era copil visa să ajungă gimnast, apoi fotbalist, dar dansul l-a ajutat să-și descopere adevărata pasiune, în Los Angeles, unde a plecat să trăiască “visul american”. Acolo, dansul sportiv învățat acasă l-a ajutat să supraviețuiască, iar în schimbul pașilor de rumba și merengue a...
Ionuț Simionca (PMP): Datorită unor măsuri imposibil de respectat, proprietarii teraselor riscă amenzi enorme iunie 3, 2020 - Măsurile de relaxare adoptate de la începutul lunii au oferit o gură de aer proaspăt proprietarilor de terase, care au fost lăsați să deschidă pentru public, dar numai în anumite condiții foarte stricte care, în unele cazuri, riscă să se întoarcă împotriva întreprinzătorilor.
Bistrița-Năsăud: Trei cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.669 persoane infectate iunie 3, 2020 - Avem 343 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 152 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Lupii fac prăpăd pe Valea Ilvelor! Au omorât zeci de animale iunie 3, 2020 - Gospodarii de pe Valea Ilvelor sunt terorizați de lupi. Atacurile se dau în zona de graniță dintre Leșu Ilvei și Ilva Mare. Deja au omorât zeci de viței și de oi. Cei de la Fondul de Vânătoare le-au transmis sătenilor că nu au voie să vâneze lupii.
FOTO/VIDEO: Investiții de peste 40 milioane euro, la Năsăud. Proiectul la care primarul Mircea Romocea ține foarte mult iunie 3, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Mircea Romocea, a vorbit despre proiectele aflate în derulare în Năsăud. Sunt investiții de peste 40 de milioane de euro care se vor pune în practică, a subliniat Mircea Romocea. Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a precizat că din bugetul local, s-a...
FOTO – Sebiș: „Înarmați” cu găleți, sătenii au ajutat la stingerea unui incendiu, folosind apă din râu iunie 3, 2020 - Un incendiu a izbucnit azi-noapte la o distilerie de țuică din Sebiș. Deși era în toiul nopții, sătenii s-au „înarmat” cu găleți și au ajutat la stingerea incendiului. Au folosit apă din râul care se afla în apropiere.
VIDEO: IMPACT puternic între un autoturism și un tractor în Ilișua iunie 3, 2020 - Un accident rutier a avut loc în Ilișua. Un bărbat care conducea un tractor a virat stânga, fără să se asigure. Autoturismul care era angajat în depășirea sa l-a lovit din plin. VEZI imagini cu momentul impactului:
Aquabis: O avarie accidentală afectează trei localități din județ. Stradă din Bistrița, fără apă iunie 3, 2020 - O avarie accidentală va afecta astăzi, până după-amiază, trei localități din Bistrița-Năsăud, anunță Aquabis.
Raul Gălan despre protestele din SUA: „Rasismul și inegalitatea socială extremă sunt cauzele majore ce provoacă aceste proteste” iunie 2, 2020 - În Statele Unite ale Americii protestele violente şi ciocnirile între manifestanţi şi forţele de ordine continuă după ce un bărbat de culoare a fost călcat pe gât de un polițist. Bistrițeanul Raul Gălan care se află în SUA face o clarificare referitoare la aceste evenimente, văzute de la fața locului. „Rasismul e foarte real atât în viața de zi cu zi, cât și la nivel structural”, spune tânărul.
Bistrița-Năsăud înregistrează încă un deces al unui bistrițean infectat cu COVID-19 iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou raport privind numărul de decese al românilor depistați cu COVID-19. Printre ultimele decese anunțate în urmă cu puțin timp se numără și un bistrițean.
OAMENI din BN: Eric Stana, absolvent CNAM, despre Romania Skillers. „Cel mai avantajos job în viitor, pentru tineri!” iunie 2, 2020 - Eric Stana a absolvit recent Colegiul „Andrei Mureșanu” din Bistrița și se pregătește pentru examenul de Bacalaureat. Din martie 2014, în timpul liber se ocupă de canalul Romania Skillers, pe Youtube. Se pot câștiga, uneori, sume exorbitante de milioane de euro. Cel mai bun lucru pe care l-a învățat în cei 5-6 ani de Youtube? „Merită să fii tu însuți. În orice situație și indiferent de circumstanțe...”
Vrei să te faci asistentă medicală? Au început înscrierile la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” iunie 2, 2020 - Școala Sanitară postliceală „Carol Davila” Bistrița organizează sesiune de admitere pentru anul școlar 2020 / 2021.