O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

Este aproape un an de zile de când viața lui Sebastian a luat o întorsătură dureroasă. În urma unui accident cu motocicleta, tânărul plin de viață este imobilizat la pat. Deși este o minune faptul că e încă în viață, nu se știe niciodată dacă Seby va mai fi la fel.

În luna mai a anului trecut, un apel la 112 anunța că un tânăr este victima unui accident rutier. Încă de când l-au preluat, dar și la momentul transportării lui la Cluj, medicii erau rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale acestuia.

FOTO/VIDEO – Un tânăr este în stare foarte gravă, după o acrobație cu motocicleta, în Sărățel

Sebastian Șandor era venit de puțin timp acasă, din Germania, tocmai pentru a face școala de șoferi. Mama acestuia, Angela, ne-a povestit că Seby era pasionat de motociclete și că din banii adunați și-a cumpărat motocicleta de cross cu care a avut accidentul.

Nu avea permis, însă era tânăr, plin de viață și dornic de adrenalină. Așa că atunci când mama lui, sau prietena nu știau, se mai „distra” cu motocicleta, în „zone sigure”, cum le spunea el. Doar că seara aceea avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A fost la niște prieteni, a băut și vreo două pahare de bere, iar apoi s-a îndreptat spre casă.

„El zice că nu a mai putut opri motocicleta. Că nu o putea frâna. Așa că s-a urcat pe ea, în încercarea de a o opri. Apoi, își amintește că s-a lovit de ceva”, ne-a povestit Angela Șandor.

De la Cluj, Seby a ajuns la Centrul de Recuperare din Beclean, unde se află și în prezent, de aproximativ șapte luni de zile. A avut chiar și două intervenții chirurgicale.

Tot răul spre bine, oarecum

Seby este paralizat pe partea stângă, însă așa cum spun și cei de la Centrul din Beclean, este o minune faptul că trăiește, vorbește, gândește. Mai ales că el nu mai are jumătate din creier.

Totuși, un incident nefericit de la Centrul de Recuperare i-a salvat viața.

„Seby era mai recalcitrant, chiar la început. Și a avut un episod cu un alt bărbat internat la centru. Ăla s-a dus să îi ia mâncarea. Seby l-a înjurat, ăla s-a enervat și l-a lovit în cap cu o sticlă, ceva. Și când l-au dus să vadă dacă lovitura l-a afectat cu ceva, au văzut că are lichid acumulat. Și i-au pus un șunt care să îi dreneze lichidul în stomac. No cu ăla o să fie toată viața. D-apoi dacă nu îl lovea și nu îi făceau verificarea aia, putea chiar să moară. Deci într-un fel o fost bine că s-a întâmplat”, ne-a explicat mama lui Seby.

Aceasta a mai spus că deși poliția a fost chemată la Centrul din Beclean, ea a refuzat să depună plângere, pentru că cel ce i-a atacat băiatul era și el tot un om bolnav, așa că nu avea rost. Mai ales că acea lovitură nu i-a făcut rău, ci oarecum, bine.

Tratamentul de la Centrul din Beclean, gratuit. Ar urma o operație ce ar putea fi costisitoare

Sebastian Șandor este tratat la Centrul de Recuperare din Beclean ca și un caz social. Așa că tratamentul și exercițiile pentru recuperare sunt gratuite. Mai sunt anumite medicamente ce mai trebuie cumpărate, dar sumele sunt modice, și de multe ori pot fi acoperite cu ajutorul medicului de familie.

Totuși, spre finele lunii februarie, Sebastian va fi dus la Cluj pentru un control neurologic. Medicul va vedea dacă rezultatele sunt bune și dacă se poate reconstrui cutia craniană.

„Trebuie să îi pună o plăcuță, să îi refacă craniul. Că el nu mai are o jumătate de craniu. No. Și dacă medicul neurolog spune că rezultatele sunt bune, atunci va trebui operat. Nu știu cât va fi de plătit. Am înțeles că plăcuța aia e undeva 1.000 – 1.500 de euro. Asta încă nu știu, până ce nu mergem la control”, ne-a mai povestit mama lui Seby.

În funcție de rezultatele de la medicul neurolog, se va stabili dacă Sebastian are nevoie și de alt tip de terapie, exerciții pentru recuperare. Doar atunci se va putea stabili dacă mai poate continua la Beclean sau e nevoie de transferarea lui la un alt centru de recuperări.

Momentan se descurcă. Așteaptă să vadă dacă vor avea cheltuieli cu Sebastian

Sebastian mai are patru frați. Unul de 26 de ani, care este acasă, unul de 25 de ani, în Germania, și doi frați mai micuți, de 12 și 10 ani, care merg la școală.

În casa lor mai locuiește și bunica din partea mamei. Aceasta este paralizată, așa că Angela este angajată ca asistent personal.

Tatăl lui Seby a murit acum câțiva ani, iar Angela stă în concubinaj cu un alt bărbat. Acesta a muncit în Germania, dar a venit acasă.

„I-am spus să nu se angajeze încă. Să lucreze pe unde poate. Acum, cât e cu Seby situația, așa. Că eu dacă plec, trebuie să îmi bag om care să aibă grijă de mama. Nu o pot lăsa singură. Așa că acum trăim din alocația celor doi copii care sunt la școală, din ce ne mai trimite băiatul din Germania, că și el vrea să își adune să își facă o căsuță a lui, din ce primesc eu ca și asistent personal și ce mai câștigă soțul. Momentan nu am avut așa cheltuieli cu Seby, decât drumuri. Vedem dacă are nevoie de operație și alte feluri de terapii, ce o să fie”, ne-a spus Angela.

Seby iubește salata de BMW” și are nevoie de… OAMENI

De la accident încoace, Sebastian are un apetit mărit. Cel mai mult îi place salata de boeuf, la care el îi spune salata de BMW”. Nu mai e așa recalcitrant, așa că pe unele doamne de la Centru chiar le numește mame”.

Totuși, în aceste momente, cea mai mare nevoie a lui Sebastian este de… OAMENI. Conform celor de la Centrul de Recuperare, Sebastian are nevoie de tineri cu care să vorbească, pacienții de acolo sunt, majoritatea, în vârstă, iar el simte lipsa tinerilor.

 

 

VIDEO EXCLUSIV: Bătut crunt de ciobani, Michel, legendă mondială printre motocicliști, spune că va iubi în continuare Bistrița-Năsăud acum 7 ore - Michel, motociclistul bătut crunt de ciobani la Colibița, este o legendă mondială. Belgianul cu suflet de român a stat de vorbă cu reporterii Bistrițeanul.ro și a spus că indiferent de ce se întâmplă, el va iubi în continuare județul Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Filmul neregizat, needitat și necenzurat al bătăii motociclistului belgian, prezentat de cel care a filmat totul acum 8 ore - Bătaia de la Colibița a motociclistului belgian a făcut înconjurul țării și a internetului. Cei care au urmărit imaginile șocante în care bărbatul era zdrobit în bătaie s-au scandalizat și au condamnat comportamentul ciobanilor. VEZI întreaga poveste spusă de cel care a filmat totul:
VIDEO: Bani de la Ministerul Fondurilor Europene pentru firmele care primesc elevi și studenți în practică acum 9 ore - Vești bune pentru elevi și sudenți, dar și pentru companiile private. Ministrul Fondurilor Europene îi îndeamnă pe cei din sectorul privat să instruiască tinerii prin stagii de practică. În schimbul pregătirii elevilor și studenților ministerul pune la dispoziția companiilor sume de bani considerabile.
FOTO: Plouă cu accidente de Sfântul Ilie! acum 10 ore - Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie este bine cunoscută pentru ploile pe care le aduce. Anul acesta însă, a plouat cu accidente. Salvatorii bistrițeni au început de azi noapte cu accidente, și continuă să intervină și la această oră.
VIDEO- Dăncilă: Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru un Referendum neconstituțional acum 11 ore - Prezentă la Bistrița, Viorica Dăncilă a comentat și pe marginea deciziei CCR de a declara neconstituțională interzicerea amnistiei și grațierii. Aceasta a subliniat că președintele Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru organizarea unui referendum neconstituțional.
VIDEO: Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa…! acum 12 ore - Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa: aici se vor celebra 70 de ani de la înfiinţarea Uniunii Mondiale de Folclor. „Va fi prezent la Bistriţa tot Biroul Executiv al organizaţiei”.
VIDEO- Teodorovici: Facilitățile CFR pentru studenți tăiate de dragul drepturilor legale a veteranilor acum 13 ore - Ieri, la Bistrița, Eugen Teodorovici a vorbit despre modul în care PSD ar trebui să guverneze. Acesta a spus că trebuie să aibă ”curajul să ia problema și să o rezolve”. Printre ”problemele spinoase” a menționat și tăierea numărului de bilete gratuite CFR pentru studenți. Decizia ar fi luată pentu a favoriza veteranii care au acest drept, prin lege.
VIDEO: Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene – Ne-am înhămat să promitem cele trei spitale regionale fără a avea terenul, fără a avea nici un document acum 14 ore - România încearcă să se alieze standardelor secolului XXI. Unul dintre domeniile la care am rămas repetenți în ultimii 30 de ani începe să se miște. Infrastructura medicală va beneficia într-un final de cele trei spitale regionale care vor fi construite în Cluj-Napoca, Craiova și Iași. Ministrul Fondurilor Europene a vorbit într-o emisiune Bistrițeanul LIVE despre cele trei unități medicale, dar și de ce s-a ajuns la întârzierea lucrărilor.
Au fost reţinuţi ciobanii care au snopit ieri în bătaie un belgian, la Colibiţa acum 14 ore - O întâmplare de-a dreptul șocantă a avut loc ieri, în Colibița: un belgian a fost bătut cu bestialitate de câțiva ciobani. El voia să le ceară scuze pentru faptul că motocicleta sa i-a speriat pe caii ciobanilor. Trei dintre agresori au fost reţinuţi. UPDATE Ce a decis instanța:
S-a gătit Spitalul, minune mare, pentru vizita premierului Dăncilă! Dar n-a vrut să fie și fotografiat! acum 15 ore - Dacă de joi ați văzut ceva sclipind extraordinar de tare, și lumină venind din zona Han, să știți că a fost Spitalul Județean! S-a puțuluit, mninune mare, pentru vizita istorică a lui Dăncilă. Nu e de mirare că toți miniștri s-au referit la spital ca la o bijuterie. Baiu e că nu au vrut să cheme fotografii (a se înțelege presa). Dacă tot s-a gătit, de ce nu s-a lăsat și fotografiat???
VIDEO: O străduță din Bistrița, loc de promenadă pentru căruțe – ziua și pistă de raliuri pentru bolizi – noaptea acum 16 ore - Câtă armonie pe o străduță din Bistrița! Se acceptă pe ea atât numărul mic de cai, cât și mai mare. Doi cai frumoși ziua, mulți cai putere, noaptea! Doar că locatarii nu sunt prea încântați. Ar mai trece cu vederea ”activitatea” din timpul zilei, dar cea nocturnă e de nesuportat!
VIDEO: Vă place Brahms ? Atunci poftiţi la Sinagogă acum 17 ore - Melomanii din Bistriţa sunt invitaţi la un concert cameral extraordinar, marţi, 23 iulie, la Sinagoga din Bistriţa.  Se vor delecta cu trei compoziţii ale marelui compozitor Johannes Brahms.
Obediența jandarmilor atinge noi cote: Gata să calce trei oameni, pe trecere, ca să nu-și supere șefii acum O zi - Amintirile din 10 august sunt încă vii! Și mulți când văd uniforma de jandarm, fac legătura, involuntar, cu acea zi! Dacă la Bistrița, jandarmii păreau să fie mai ”friendly”, azi s-a demonstrat că atunci când boss-ul de la capitală e prin preajmă, se uită de omenie și bun simț. Jandarmii bistrițeni au ridicat ștacheta! Au fost gata să calce trei oameni pe o trecere de pietoni! Numa să nu-i supere pe ăi mai mari!
FOTO: Bărbat mușcat de viperă la o stână în Ciosa acum O zi - Un bărbat a fost mușcat de o viperă la o stână din localitatea Ciosa, în timp ce muta niște lemne. Din fericire viața nu i-a fost pusă în pericol.
VIDEO -Răzvan Cuc: Centură pentru Năsăud și urgentarea documentației pentru Autostrada Nordului și centura Bistriței acum O zi - În urma protestului #șîeu, Autostrada Nordului care va trece și prin Bistrița a fost aprobată rapid. Prezent în micul burg bistrițean, ministrul transporturilor Răzvan Cuc a spus că s-a urgentat documentația pentru drumul de mare viteză, dar și pentru centura orașului. Și la Năsăud vom avea o centură, promite Cuc.