Scandal ca la ușa cortului, la ședința de Consiliu Județean! Radu Moldovan: Directorul ADI Turism nu are competența necesară!

Scandal ca la ușa cortului, la ședința de Consiliu Județean! Radu Moldovan: Directorul ADI Turism nu are competența necesară!

Azi s-a supus, spre aprobare, bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Discuțiile s-au aprins când s-a discutat despre brand-ul județului. „Răzvan Cerceja nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului”, a spus președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Cei 28 de consilieri județeni prezenți azi la ședință au avut de votat Bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Acesta este cu 33 la sută mai mare ca și cel din 2018.

S-au ridicat puține „întrebări”, privind cheltuirea banului, însă la un moment dat, lucrurile au degenerat într-un scandal ca la ușa cortului, între președintele CJ BN și doi consilieri județeni PNL.

La fel ca și comisia de cultură, am ridicat o întrebare referitoare la un subpunct, privind servicii de creație și producție în vederea realizării/construirii unui brand al județului Bistrița Năsăud. Întrebarea mea vine: Dacă tot avem ADI Turism în Bistrița, de ce nu se ocupă ei, fiind experți pe turism, de acest punct și de ce trebuie ca și Consiliul Județean să dea 118.000 lei pentru construirea de brand al județului, atâta timp cât avem instituții în subordinea Consiliului”, a fost obiecția consilierului PNL Cristian Moldovan, pe Bugetul 2019.

„Avem director la ADI Turism, e adevărat, unde și noi suntem membri, pe lângă un număr de șase, șapte, nouă, nu știu exact ce număr de primării, unde este un angajat, un membru PNL care se numește Răzvan Cerceja, care este directorul acestui ADI, numai că nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului. Nu are! Deci nu putem să cerem cuiva să facă ceea ce nu poate să facă. Și atunci, în urma propunerilor colegilor mei, și el, chiar dacă este membru PNL, își face treaba foarte bine, la nivelul lui. Dezbaterile și plângerile le faceți la partid. La conferințe de presă, unde vreți dumneavoastră și eu iau act de tot ce spuneți”, și-a început discursul președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Acesta a fost întrerupt de consilierii PNL care au sărit ca arși.

„Nu sunteți la domiciliul dumneavoastră! Și Cerceja nu e membru PNL. Vedeți că s-ar putea să cotizeze la partidul dumneavoastră!”, au intervenit Moldovan și Florian.

Este foarte competent domnul (n.r Cerceja Răzvan). Nu are competențe pe construcții de branduri. Fiți atent la ceea ce vi se spune, ca să și înțelegeți domnul Florian (n.r. consilier PNL și secretar al organizației județene), că văd că înțelegeți mai greu. Eu așa știam. Că e membru PNL. S-ar putea să greșesc. Este posibil, domnul Moldovan, să fie membru PSD, deși nu cred. S-ar putea să nu mai fie membru PNL. Dar nu asta e important, dacă este sau nu este membru. Că fiecare are dreptul să fie membru în ce partid dorește. Este un om care-și face treaba. Nu are competența necesară pentru a construi un brand al unui județ. Nici resurse și nici competența necesară. Noi am considerat, cei din executiv, că județul Bistrița Năsăud, la tot ceea ce se întâmplă pozitiv în el, și se întâmplă foarte multe lucruri pozitive, are nevoie și de o astfel de construcție. Această propunere cred că e bine venită și justificată”, a conchis Radu Moldovan.

Bugetul pe 2019 a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și cinci abțineri.

Despre brandul județului s-a mai discutat și în anii precedenți, neconcretizându-se însă, nimic.

 

Un bărbat din Măgura Ilvei s-a ales cu răni grave, după ce a fost înghițit de un mal de pământ. A fost solicitat elicopterul SMURD acum 14 minute- În urmă cu puțin timp, un bărbat de 48 de ani din Măgura Ilvei a fost înghițit de un mal de pământ până în zona brâului. Acesta a fost scos de către pompierii voluntari din comună și predat echipajului medical, care a luat decizia de a solicita un elicopter SMURD.
Carolyne Beauty Center angajează recepționistă! SUPER oferte de muncă în Bistrița acum O oră- Carolyne Beauty Center caută o tânără drăguță căreia să-i placă să lucreze în fiecare zi cu frumusețea,  într-o echipă tânără și veselă. Se oferă condiții de cinci stele! Alte locuri de muncă - disponibile în Bistrița:
TRAGIC: Și-a găsit copilul adolescent spânzurat de-o grindă acum 2 ore- O descoperire macabră a avut loc în această dimineață, în localitatea Tărpiu. O mamă și-a găsit copilul, adolescent, spânzurat de-o grindă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
VIDEO: Banii n-aduc fericirea! Dar în cazul Adrianei, îi ”cumpără timp” alături de fetele ei! acum 3 ore- A primit un diagnostic crunt, acum șase ani de zile. Situația nu poate deveni mai roz, dar a găsit o soluție să rămână cât mai mult în viață, alături de fetele ei. Doar că pentru ea, timpul chiar costă bani! Și nu puțini! Iar finanțele... nu îi mai ajung!
FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 4 ore- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 18 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 20 de ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 20 de ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 23 de ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum 24 de ore- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum O zi- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum O zi- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”
FOTO/VIDEO: Fără speranță?? Castelul din Arcalia se deteriorează tot mai mult! Care e stadiul proiectului de reabilitare: acum O zi- Impunătorul castel al grofului Bethlen, din Arcalia, se deteriorează tot mai mult, la exterior. De jur împrejurul acestuia, panglici și pancarte ce anunță pericolul de accidente. UBB, deținătoarea acestuia, încearcă de trei ani de zile să obțină fonduri pentru reabilitarea acestuia.
FOTO/VIDEO: Emoționant! Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, la procesiunea de Florii acum 2 zile- Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, au mărșăluit cântând în această seară pe străzile orașului, participând la procesiunea de Florii: „Și la București, și în alte orașe se organizează procesiuni similare, dar cea de la Bistrița are o importanță aparte”, a admis Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei.