Scandal ca la ușa cortului, la ședința de Consiliu Județean! Radu Moldovan: Directorul ADI Turism nu are competența necesară!

Scandal ca la ușa cortului, la ședința de Consiliu Județean! Radu Moldovan: Directorul ADI Turism nu are competența necesară!

Azi s-a supus, spre aprobare, bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Discuțiile s-au aprins când s-a discutat despre brand-ul județului. „Răzvan Cerceja nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului”, a spus președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Cei 28 de consilieri județeni prezenți azi la ședință au avut de votat Bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Acesta este cu 33 la sută mai mare ca și cel din 2018.

S-au ridicat puține „întrebări”, privind cheltuirea banului, însă la un moment dat, lucrurile au degenerat într-un scandal ca la ușa cortului, între președintele CJ BN și doi consilieri județeni PNL.

La fel ca și comisia de cultură, am ridicat o întrebare referitoare la un subpunct, privind servicii de creație și producție în vederea realizării/construirii unui brand al județului Bistrița Năsăud. Întrebarea mea vine: Dacă tot avem ADI Turism în Bistrița, de ce nu se ocupă ei, fiind experți pe turism, de acest punct și de ce trebuie ca și Consiliul Județean să dea 118.000 lei pentru construirea de brand al județului, atâta timp cât avem instituții în subordinea Consiliului”, a fost obiecția consilierului PNL Cristian Moldovan, pe Bugetul 2019.

„Avem director la ADI Turism, e adevărat, unde și noi suntem membri, pe lângă un număr de șase, șapte, nouă, nu știu exact ce număr de primării, unde este un angajat, un membru PNL care se numește Răzvan Cerceja, care este directorul acestui ADI, numai că nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului. Nu are! Deci nu putem să cerem cuiva să facă ceea ce nu poate să facă. Și atunci, în urma propunerilor colegilor mei, și el, chiar dacă este membru PNL, își face treaba foarte bine, la nivelul lui. Dezbaterile și plângerile le faceți la partid. La conferințe de presă, unde vreți dumneavoastră și eu iau act de tot ce spuneți”, și-a început discursul președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Acesta a fost întrerupt de consilierii PNL care au sărit ca arși.

„Nu sunteți la domiciliul dumneavoastră! Și Cerceja nu e membru PNL. Vedeți că s-ar putea să cotizeze la partidul dumneavoastră!”, au intervenit Moldovan și Florian.

Este foarte competent domnul (n.r Cerceja Răzvan). Nu are competențe pe construcții de branduri. Fiți atent la ceea ce vi se spune, ca să și înțelegeți domnul Florian (n.r. consilier PNL și secretar al organizației județene), că văd că înțelegeți mai greu. Eu așa știam. Că e membru PNL. S-ar putea să greșesc. Este posibil, domnul Moldovan, să fie membru PSD, deși nu cred. S-ar putea să nu mai fie membru PNL. Dar nu asta e important, dacă este sau nu este membru. Că fiecare are dreptul să fie membru în ce partid dorește. Este un om care-și face treaba. Nu are competența necesară pentru a construi un brand al unui județ. Nici resurse și nici competența necesară. Noi am considerat, cei din executiv, că județul Bistrița Năsăud, la tot ceea ce se întâmplă pozitiv în el, și se întâmplă foarte multe lucruri pozitive, are nevoie și de o astfel de construcție. Această propunere cred că e bine venită și justificată”, a conchis Radu Moldovan.

Bugetul pe 2019 a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și cinci abțineri.

Despre brandul județului s-a mai discutat și în anii precedenți, neconcretizându-se însă, nimic.

 

RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 16 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 16 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 17 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 19 ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 19 ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 21 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 22 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 22 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 23 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum 24 de ore- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 zile- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 zile- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.