Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor

Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor

Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică.

Cea mai veche ființă din municipiu e un stejar aflat în fața Hotelului Codrișor. Acesta a fost propus pe lista „monumentelor naturii”, dar nu a fost aprobat… Motivul? Municipalitatea intenționează să facă lucrări în zonă. Ori stejarul, care oricum e aproape în mjloculul drumului, încurcă socotelile.

Mai multe informații despre acest subiect puteți reciti AICI:

Municipalitatea ar putea oricând să omoare cea mai veche ființă din municipiu! Le stă în drum! La propriu!

Viceprimarul Cristian Niculae ne cere un drept la replică la articolul mai sus menționat:

„Pentru o informare corectă a cetățenilor și pentru a îndrepta o eroare de comunicare care nu îmi aparține, doresc să precizez următoarele lucruri: Primăria Municipiului Bistrița NU a vrut niciodată și NU a cerut niciodată unei comisii să aprobe tăierea stejarului din fața hotelului Codrișor.

Eu, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae NU am participat la acea comisie în care s-a decis ca doar cei patru castani să fie declarați monumente ale naturii și nici nu am cerut comisiei să NU declare monument al naturii, stejarul din fața hotelului Codrișor. A fost decizia comisiei, ca doar cei patru castani să fie declarați monumente ale naturii, deși în comisie s-a analizat și posibilitatea ca stejarul să fie declarat monument al naturii.

Primăria Municipiului Bistrița nu are nici o intenție de a tăia acest stejar și nici măcar nu s-a pus în discuție acest lucru până acum. M-am exprimat foarte clar că decizia referitoare la tăierea sau păstrarea stejarului va fi pusă în discuție în viitor, doar dacă va fi necesar. În viitor, pentru realizarea proiectului de amenajare a malurilor râului Bistrița, crearea unei zone de promenadă și realizarea unei străzi pe sub pădurea Codrișor, având în vedere poziționarea acestui stejar în locul pe unde ar trebui să treacă strada, la cererea proiectanților s-ar putea pune în discuție și analiza acest lucru.

NU voi fi niciodată de acord cu tăierea acestui stejar secular decât dacă nu vor fi găsite soluții de ocolire și păstrare a lui, de către specialiștii ce vor gândi acest proiect. În „Comisia de tăieri a arborilor” am avut întotdeauna o poziție fermă împotriva tăierilor arborilor sănătoși, ce nu prezintă pericol de accidente în caz de furtuni sau vijelii, din orașul nostru. Au fost numeroase cereri din partea cetățenilor de a tăia arborii din parcările rezidențiale pe motiv că frunzele lor cad pe mașini și le murdăresc sau pe motiv că acei arbori umbresc apartamentele în care locuiesc, dar m-am opus și nu am aprobat tăierea lor.

Consider că titlul articolului și conținutul lui nu reflectă realitatea cu privire la intențiile Primăriei Bistrița în acest caz.”

NOTA REDACȚIEI: Am subliniat mai sus câteva fraze din dreptul la replică al viceprimarului, care se contrazic cu concluzia din final.

FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!