0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Telcenii, de jumătate de lună fără apă potabilă! Aquabis a închis stația de tratare a apei

Compania Aquabis și telcenii nu au ajuns la nicio înțelegere, în ceea ce privește racordarea la rețea. De la 1 martie, chiar și cei care aveau contracte încheiate, au rămas fără apă potabilă. Aquabis a închis stația de tratare.

În anul 2021 a izbucnit scandalul la Telciu, legat de racordarea la rețeaua de apă și canal deținută de Aquabis.

Presiunea era cu atât mai mare cu cât lucrările s-au făcut prin Masterplanul finanțat cu bani europeni. Astfel, comuna, prin împotrivirea telcenilor, ar fi fost bună de plată.

Unele gospodării s-au racordat la rețea, însă unii au folosit apa fără să vrea să plătească, ceea ce a dus la deschiderea a sute de dosare penale de furt de apă.

Directorul Aquabis a fost pe punctul a fi linșat la unele întâlniri din teren. Iar primarul s-a ales cu o solicitare de organizare referendum pentru demiterea sa.

Deoarece NU s-au găsit modalități de înțelegere, Aquabis a închis stația de tratare a apei în data de 1 martie 2023. Astfel, de jumătate de lună, telcenii nu mai au apă potabilă.

Primarul comunei Telciu – O tratăm cum putem, ca acum 20 de ani

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul comunei Telciu a explicat că se caută soluții pentru rezolvarea problemei.

Avem apă brută. Noi încercăm să o tratăm, dar în condițiile de acum 20 de ani. Asta este. Problema a venit din faptul că oamenii nu au încheiat contracte cu cei de la Aquabis. Nici nu vor mai vrea să încheie, mai ales acum când prețul a crescut la toate, inclusiv la apă. 

În ședința de Consiliu Local de la final de lună vom discuta despre ce am făcut până acum, ce am putea face și venim cu soluții”, a declarat Server Mureșan.

Odată cu închiderea stației de tratare a apei au rămas fără apă potabilă și cele 300 de gospodării care avuseseră contracte încheiate cu compania Aquabis.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis a explicat că nu există cale de împăcare.

Locuitorii din Telciu sunt fericiți că au apă și nu plătesc pentru ea. Nu sunt supărați că am închis stația.

Urmează să demaram și noi, și Ministerul, procedura de recuperare a investițiilor, valoare care se ridică la câteva milioane de euro”, a declarat Ioan Șandru.

Despre scandalul Telciu – Aquabis, în articolele de mai jos:

SCANDAL la Telciu! Locuitorii vor să se lepede de Aquabis. Compania îi amenință că-i lasă fără apă

Scandalul de la Telciu, încă nerezolvat: Nu vor cu Aquabis, dar nici nu pot fără!

VIDEO: Sever Mureșan, primarul din Telciu, despre cea mai mare provocare a ultimilor 16 ani de când conduce administrația locală

VIDEO: Ce soluții a găsit primarul Sever Mureșan din Telciu, în scandalul cu Aquabis

VIDEO- Scandal la Telciu! Angajații Aquabis încep debranșarea: 800 de familii NU vor mai avea apă la robinet!

AQUABIS, despre starea conflictuală din Telciu: Facem apel la bună credință și la respectarea prevederilor legale!

Consiliul Județean nu se poate implica în situația de la Telciu, însă cere respectarea legii pentru a nu încurca investițiile viitoare

VIDEO: Șeful Aquabis, cât pe ce să fie linșat azi, la Telciu! 800 de familii ”fură apă”, dar nici nu vor să lase angajații să facă verificările necesare

Mascații, prezenți la Telciu în următoarea săptămână pentru a potoli populația

Oamenii din Telciu nu-l mai vor pe primarul Sever Mureșan. Au început demersurile pentru un referendum de demitere

Telciu decide săptămâna viitoare dacă se leapădă sau nu la Aquabis. „Nota” de plată ar putea trece de 10 milioane de lei

Telciu spune adio furnizorului de apă Aquabis. Directorul Șandru avertizează că „nota de plată” va fi mare

Se clatină fotoliul primarului din Telciu, Sever Mureșan?! Locuitorii au înregistrat cererea pentru referendum de demitere

VIDEO: Consilierii din Telciu, buni de plată pentru ieșirea din ADI Apă-Canal?!? Haosul abia acum se instalează

Șeful IPJ BN: Nu sunt 800 de dosare penale la Telciu! Sunt sub 10, dar facem verificări

TELCIU: Dosare penale pentru furt, în cazul scandalului cu Aquabis

Două luni, atât a rezistat Primăria Telciu să facă treaba Aquabisului. Comuna redevine clientul furnizorului de apă

VIDEO: Controale DSP la sistemele de alimentare cu apă! Parva și Telciu, cele mai „spinoase probleme”

Consiliul Local Telciu bate iarăși palma cu Aquabis. Telcenii însă tot nu încheie contracte!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, bravo lor ca nu au cedat santajului unor structuri aproape mafiote care hotarasc de capul lor si pentru propriul interes fara sa tina cont de cei care platesc.
    Si asa apa furnizata ca fiind potabila nu prea e potabila daca ne uitam la rezultatele multor analize efectuate recent prin judet.
    Bistritenii platesc apa mai scumpa decât berea la pet si consuma o apa asa zis potabila, adica fix apa aia în care se caca fara rusine protipendada de la Colibita….
    Statul trebuie sa înteleaga odata ca este în slujba cetateanului si nu invers…..pentru ce cetateanul este cel care asigura existenta lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...